Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Πως έχασε τη ζωή του ο 49χρονος οικογενειάρχης από το Αγρίνιο.


      Θλίψη στην περιοχή του Αγρινίου, όπου και διέμενε με την σύζυγο και τα παιδιά του, έχει προκαλέσει ο θάνατος του 49χρονου Ανδρέα Χαρατσάρη, του ψαροντουφεκά που πλήρωσε με την ζωή του, την αγάπη του για το υποβρύχιο ψάρεμα.
Ο άνδρας χθες το μεσημέρι αποφάσισε να πέσει στη λίμνη σε ένα, όπως προκύπτει, πολύ επικίνδυνο σημείο, όπου τεράστιες ποσότητες νερού παροχετεύονται σε τεχνητό κανάλι, που αποτελεί την τεχνητή κοίτη του Αχελώου, που συνεχίζει έτσι μέχρι την Παλαιομάνινα, όπου τα νερά συναντούν την φυσική κοίτη του ποταμού.

Ο 49χρονος, έφτασε στην όχθη της λίμνης, στο τέλος της γέφυρας δεξιά στο ρεύμα προς Αμφιλοχία, κατεβαίνοντας μια σιδερένια σκάλα. Εκεί φόρεσε τη στολή του και όπως φαίνεται μόλις έπεσε στα νερά της λίμνης , που φαίνονταν ήρεμα, τον «ρούφηξε» το δυνατό ρεύμα, της παροχέτευσης των υδάτων προς το κανάλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πρόλαβε να φορέσει τα βατραχοπέδιλα του. Το ψαροντούφεκο του βρίσκεται ακόμη στον βυθό της λίμνης.
Το σώμα του άτυχου άνδρα παρέσυρε το ρεύμα περίπου 800 μέτρα μακριά από το σημείο που βρέθηκαν τα ρούχα του και τα βατραχοπέδιλα του, στην άλλη πλευρά του δρόμου, αριστερά και μέσα στο μεγάλο τσιμεντένιο κανάλι.
Οι δε δραματικές αναζητήσεις ξεκίνησαν στις 11 το βράδυ, για να ολοκληρωθούν με την ανεύρεση του πτώματός του, από άνδρες της ΟΠΚΕ δυο ώρες αργότερα, στη μια τα ξημερώματα σήμερα Πέμπτη.

Από την νεκροψία-νεκροτομή, προέκυψε πως ο θάνατός του 49χρονου, προήλθε από πνιγμό.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της λειτουργίας των υδροηλεκτρικών σταθμών , απαγορεύει οποιαδήποτε αλιευτική δραστηριότητα στις τεχνητές λίμνες, εξαιτίας της μεγάλης επικινδυνότητα που υπάρχει από τις ξαφνικές αλλαγές στην στάθμη, την παροχέτευση τεράστιων ποσοτήτων νερού από τη μια λίμνη στην άλλη, συνθήκες που δημιουργούν δυνατά ρεύματα και γενικά αντίξοες συνθήκες για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

πηγή:agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο