Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Μελέτη για τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου. Δυστυχώς κάποιοι δεν την ψήφισαν και είναι και από την Αλυζία.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε χθες Τρίτη 11 Μαΐου 2021, στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, υπήρχε μία κατανομή μελετών από Φιλόδημος ΙΙ που έχει ενταχθεί ο Δήμος Ξηρομέρου και μία από τις μελέτες που περιλαμβάνονταν ήταν η ύψους 25.244,80 € για την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου (δείτε
εδώ), με τίτλο:.....
Διαβάστε περισσότερα »
«Σύνταξη τοπογραφικής – κτηματογραφικής μελέτης για την διάνοιξη παραλιακής οδού κατά μήκος της παραλιακής ζώνης ανατολικά του οικισμού Μύτικα - Φιλόδημος ΙΙ».


Η συγκεκριμένη μελέτη είναι το μοναδικό μέχρι τώρα και πρώτο βήμα για την αξιοποίηση αυτής της μοναδικού φυσικού κάλλους παραλίας. Μιλάμε για ένα πραγματικό θησαυρό για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, για μία παραλία με μεγάλη επισκεψιμότητα και γνωστή σε όλο τον νομό Αιτ/νίας.

Η τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της συγκεκριμένης παραλίας 3,5 χιλιομέτρων, αφορά όχι μόνο την Δ.Ε. Αλυζίας αλλά όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, στον οποίο μπορεί να προσδώσει δυναμική τουριστικής ανάπτυξης αν σε αυτή την πανέμορφη παραλία, σε αυτό το δώρο Θεού που διαθέτουμε, κάνουμε εκείνες της κινήσεις στο μέλλον ώστε να αξιοποιηθεί, γιατί η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν έχουμε ωραίες εικόνες εκεί.

Και ενώ θα περίμενε κανένας το αυτονόητο να ενώνει, με λύπη μας είδαμε δημοτικούς συμβούλους από την αντιπολίτευση και πολύ περισσότερο και από την Δ.Ε. Αλυζίας, ενώ ψήφισαν την κατανομή των μελετών που αφορούσε δύο πολύ σημαντικούς δρόμους στην ενδοχώρα του Δήμου μας, (Μάνινα - Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο) που πολύ σωστά πρέπει να μελετηθούν, αντίθετα για την μελέτη της αξιοποίησης της παραλίας Μύτικα - Αρχοντοχωρίου δεν ψήφισαν θετικά και έδωσαν αρνητική ψήφο, τονίζουμε για μία υπόθεση που αφορά την αναπτυξιακή προοπτική όλου του Δήμου Ξηρομέρου.

Πραγματικά αυτό αποτελεί κάτι το ανεξήγητο για μία περιοχή που στο μέλλον θα αναπτυχθεί οικιστικά, όπου εκεί κατασκευάζονται μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα καταλύματα, υπάρχουν και θα γίνουν και άλλες επιχειρήσεις εστίασης και όλοι περιμένουν πολλά χρόνια να έρθει μία δημοτική αρχή επιτέλους να ασχοληθεί με αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε στο Δήμο μας. Εξαιρείται από την αντιπολίτευση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Καρφής, που κατάλαβε την σημασία που έχει αυτή η μελέτη και ψήφισε θετικά.

Για την Λαΐκή Συσπείρωση θέλουμε να πούμε ότι καταψήφισε εξ αρχής ολόκληρη την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, με πολιτικές θέσεις και σκεπτικό και εντάσσοντας την στάση της σε μία πιο γενική πολιτική θεώρηση, όσον αφορά τις κατευθύνσεις των Προϋπολογισμών και των αναμορφώσεων.Για την ιστορία ποιοι ψήφισαν την μελέτη της παραλίας 3,5 χιλιομέτρων Μύτικας - Αρχοντοχώρι και ποιοι όχι:

1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ

2. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ

4. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ

5. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ

6. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ

6. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ

7. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑΙ

8. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ

9. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΙ

10. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΙ

11. ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ - ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑΙ

12. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ

13. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΟΧΙ

14. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ

15. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΧΙ

16. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΟΧΙ

17. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΑΙ

18. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΧΙ

19. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΟΧΙ

20. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ

21. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΧΙ

22. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΧΙ

23. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΧΙ

24. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΟΧΙ

25. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΧΙ

26. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΧΙ

27. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΝΑΙ
mytikaspress

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η παραλία αυτή πραγματικά αποτελεί ένα θείο δώρο - στολίδι - για τη περιοχή που κάποιοι δεν μπορούν ,μα ούτε θα μπορέσουν ποτέ να αντιληφθούν την ομορφιά του τοπίου αυτού και ας είναι και από τη κοντινή περιοχή και ας ασχολούνται και με τα τοπικά πολιτικά δρώμενα.
Για να αποδεχθείς τη ομορφιά του τοπίου αυτού πρέπει να διαθέτεις εσωτερική ομορφιά αλλά και ατομικό πολιτισμό .
Επειδή όμως κάποιοι δεν έχουν αυτά τα προσόντα ας αφήσουν αυτούς που αντιλαμβάνονται, ότι αυτή η παραλία που έχει μοναδική ομορφιά ,πρέπει να μπει κάποια στιγμή σε τάξη αναπτύσσοντας την, γιατί εκεί συμβαίνουν αρκετά θλιβερά πράγματα με τους μόνιμους παραθεριστές που έρχονται κάθε χρόνο και καρφώνουν στην άμμο σταθερές ομπρέλες και ότι κανείς μπορείς να φανταστεί κιτς κατασκευή, αρκεί να είναι μπροστά από το σπίτι τους ή απ' το χωράφι που έχουν βάλει κάποιο παράπηγμα.
Ο δήμος αλλά και το λιμενικό έχουν το λόγο για να μην συμβαίνουν αυτά μιας και σε λίγο ξεκινά η καλοκαιρινή περίοδος.