Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Θανάσης Κασόλας: "Ούτε ένα κτίριο στα 14 χρόνια χρόνια Δημαρχίας, ούτε ένα τουριστικό καταφύγιο." -Απάντηση προς το Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Αποστολάκη.


     Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κασόλας Αθανάσιος απαντά στην ανακοίνωση του δήμαρχου Ακτίου-Βόνιτσας, και τον προτρέπει να αναφέρει στους δημότες ένα κτίριο ή ένα τουριστικό καταφύγιο που έχει ολοκληρώσει στα 14 χρόνια δημαρχίας του.

Συνεχίζοντας με την τελευταία έκτακτη επιδότηση που έλαβε ο δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και προηγούμενες για την κάλυψη των αναγκών από τις «θεομηνίες».
Ιδιαιτέρως στέκεται στην τελευταία επιδότηση αναφέροντας χαρακτηριστικά, στα ουσιώδη ζητήματα της ανακοίνωσής μας δεν απάντησε ο κ. Αποστολάκης, όπως τα email που έστειλε στο ΥΠΕΣ , την τεχνική έκθεση και το κόστος ….  Μόνιμα την μπάλα στην εξέδρα, επανερχόμαστε για να του τα υπενθυμίσουμε. Οι άλλοι δήμοι που επιχορηγήθηκαν και έτσι έπρεπε να γίνει, όντως επλήγησαν από θεομηνίες. Στο δικό μας δήμο δεν είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα, πόσο μάλλον θεομηνίες.

Καταλήγοντας και έργα θέλουμε και στην ώρα τους να γίνονται και όχι να υπερκοστολογούνται. Έργα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του τόπου και όχι έργα όπως η 2η είσοδος Μοναστηρακίου, έργο μισό εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια από την εποχή που ήσασταν ακόμη δήμαρχος Ανακτορίου. Έργα όπως οι είσοδοι Βόνιτσας, Όχθια Παλαίρου, σφαγεία Κατούνας και πλήθος άλλων έργων, είναι όλα έργα μισά, πρόχειρα, μη λειτουργικά και εγκαταλειμμένα.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

 
Αναφέρτε στους δημότες ένα κτίριο ή ένα τουριστικό καταφύγιο που έχετε ολοκληρώσει στα 14 χρόνια δημαρχίας σας … Έστω ένα! Ούτε ένα! Μόνο θα θα θα…
 
1)   Δώστε στην δημοσιότητα αν τολμάτε τον απολογιστικό πίνακα δαπανών από προηγούμενες «θεομηνίες» να δουν οι δημότες ποιοι πήραν τα έργα αυτά και που πήγαν τα λεφτά… Μάλλον στην εκλογική σας πελατεία και συνέχεια στους ιδίους και ιδίους από το 2002, με κάπως πιο εμπλουτισμένη λίστα τώρα, πάντα βέβαια όλα με την μέθοδο των απευθείας αναθέσεων.
Οφείλατε βάση του νόμου 4412/16, να έχετε δημιουργήσει μητρώο υποψήφιων εργολάβων με την διαδικασία της κλήρωσης, όπως προβλέπει ο νόμος. Δεν το έχετε κάνει σκοπίμως, για να παίρνουν τις απευθείας αναθέσεις οι ίδιοι και ίδιοι.
2)   Στα ουσιώδη ζητήματα της ανακοίνωσής μας δεν απάντησε ο κ. Αποστολάκης, όπως τα email που έστειλε στο ΥΠΕΣ , την τεχνική έκθεση και το κόστος ….  Μόνιμα την μπάλα στην εξέδρα ,επανερχόμαστε για να του τα υπενθυμίσουμε.
3)   Οι άλλοι δήμοι που επιχορηγήθηκαν και έτσι έπρεπε να γίνει, όντως επλήγησαν από θεομηνίες. Στο δικό μας δήμο δεν είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα, πόσο μάλλον θεομηνίες.
4)   Όσον άφορα τα προληπτικά μέτρα και τις υποδομές που έχετε, θα πρέπει να σας πω ότι ευτυχώς ζούμε σε έναν τόπο χωρίς φυσικές καταστροφές  -κανείς δεν το εύχεται αυτό – και μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ να λειτουργήσουν τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνετε επί δημαρχίας σας.
5)   Κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν είναι αντίθετος με το να επιχορηγηθεί ο δήμος του και να γίνονται έργα, πόσο μάλλον εγώ. Η επιχορήγηση όμως να είναι σύννομη και τα γεγονότα υπαρκτά.. Εσείς και τα παπαγαλάκια σας διαστρεβλώνετε την αλήθεια όταν λέτε ότι δεν θέλουμε έργα.
Και έργα θέλουμε και στην ώρα τους να γίνονται και όχι να  υπερκοστολογούνται. Έργα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του τόπου και όχι έργα όπως η 2η είσοδος Μοναστηρακίου, έργο μισό εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια από την εποχή που ήσασταν ακόμη δήμαρχος Ανακτορίου. Έργα όπως οι είσοδοι Βόνιτσας, Όχθια Παλαίρου, σφαγεία Κατούνας και πλήθος άλλων έργων, είναι όλα έργα μισά, πρόχειρα, μη λειτουργικά και εγκαταλειμμένα.
 
 ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΣΟΛΑΣ

6 σχόλια:

  1. Οφείλατε βάση του νόμου 4412/16, να έχετε δημιουργήσει μητρώο υποψήφιων εργολάβων με την διαδικασία της κλήρωσης, όπως προβλέπει ο νόμος. Δεν το έχετε κάνει σκοπίμως, για να παίρνουν τις απευθείας αναθέσεις οι ίδιοι και ίδιοι.
    Αυτό λέει ο νόμος και ακόμη αναφέρει μητρώο εργολάβων και μελετών.
    Αυτό δεν είναι παράλειψη. Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή. Βεβαίως τεράστιες ευθύνες έχουν και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών.
    Αυτό είναι τεράστιο σκάνδαλο σε νομικό, διοικητικό και πολιτικό επίπεδο.
    Οφείλετε κ Κασόλα να προσφύγετε στις ελεγκτικές αρχές , διαφορετικά το σκάνδαλο το συγκαλύπτετε. Να δούμε τι θα κάνετε στους απολογισμούς του 2019 , 2020.

    Δεν αρκεί μόνο η καταψήφιση.
    Έχετε το πολιτικό ανάστημα να το καταγγείλετε επώνυμα στις ελεγκτικές αρχές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτούς τους νοιάζει πως θα μοιραστεί η πίτα της θεομηνίας .Όλα τα άλλα ούτε που τα ακούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημαρχε μου συγγνωμη αλλά έχεις χάσει την μπάλα μόλις σε πιέσει λίγο η αντιπολίτευση , και από φαίνεται έχουν δίκιο με ψεύτικα δικαιολογητικά Θες επιχορήγηση ; Αυτό λέγεται απάτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε πέταξε έξω από το νέο φοσδα γιαυτό τα λες τώρα θανασακη ε θανασακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καντε μήνυση για απάτη σε αυτούς που υπέγραψαν τα χαρτιά τους υπαλληλους και σε αυτούς που θα αναθέσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ προσπαθώ να βελτιωθουν εκατό μετά δρόμου για το κτήμα μου είκοσι χρόνια τωρα. Ο δήμος αγαπητέ μου αν δεν μπορεί να βελτιώσει ένα δρόμο τόσα χρόνια δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτός ο θεσμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο