Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Κέντρο Υγείας Μύτικα: Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων! 4 χρόνια κλειστό το έτοιμο κτίριο. κ. Καρβέλη – κ. Νικόπουλε της 6ης Υ.Π.Ε. «ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ». ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

 


ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ!
4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΚΤΙΡΙΟ!
κ. Καρβέλη – κ. Νικόπουλε της 6ης Υ.Π.Ε.
«ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ». ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Ανοσιούργημα να μένει μέχρι σήμερα αδιαμόρφωτος ο προαύλιος χώρος και άλλες μικροελλείψεις του νεοανεγερθέντος προ 4τίας περίπου Κ .Υ. Μύτικα! Αποτέλεσμα: Το σύγχρονο κτίριο να παραμένει ΚΛΕΙΣΤΟ! Δυστυχώς δεν διδαχθήκαμε από την απραξία των 3 ετών καθυστέρησης, πρώτο ανοσιούργημα και ενώ διανύουμε την κρίσιμη και επικίνδυνη αυτή περίοδο, η αποπεράτωση του έργου ούτε καν έχει αρχίσει…
Παρήλθαν 6 μήνες περίπου, από όταν η 6η ΥΠΕ παρέλαβε το όλο έργο. Υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου και της 6ης ΥΠΕ το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής. Η κατάσταση συνεχίζει να είναι η ίδια. ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!
Στις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες μου με την 6η Υ.ΠΕ, με παραπέμπουν από Υπηρεσία σε Υπηρεσία και κάποια αισιόδοξη πληροφορία προ εικοσαημέρου περίπου, μου παρέσχε ο κ. Κεπενός, αρμόδιος υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας. Είδομεν!
Από τον Ιούλιο επικοινωνούσα συνεχώς και παρακαλούσα την Τεχνική Υπηρεσία να επιταχύνει την μελέτη, διότι διατρέχομε δύο κινδύνους: Από τον κορονοϊό και από τον επερχόμενο χειμώνα, που ένας τυφώνας είναι δυνατόν να πετάξει στην θάλασσα το παλαιό προκατασκευασμένο από το 1953, που έχει ήδη σαπίσει! Μάλιστα σε μια διαμαρτυρία μου λέγοντας: «τι καθυστερείτε τόσο, την γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου θα φτιάξετε;», η αρμόδια υπάλληλος μου απάντησε: «τότε να φέρουμε Γάλλους μηχανικούς».
Απαντώ σήμερα στην αρμόδια υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6ης Υ.Π.Ε. ως εξής: «Δεν θα φέρουμε Γάλλους. Θα παρακαλέσουμε να ξανάρθουν οι Σουηδοί οι οποίοι σε ελάχιστο χρόνο όχι μόνο κατασκεύασαν, αλλά και εξόπλισαν με ιατρικό εξοπλισμό το υπάρχον!»
Για τις όλες ενέργειες μου ενημερώνω τον Διευθυντή του Κ.Υ. Μύτικα κ. Ιωάννη Χρόνη, ο οποίος δραστηριοποιείται και αυτός για την ολοκλήρωση του έργου. 
Δράττομαι της ευκαιρίας, ύστερα από τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, περί οργάνωσης των Κέντρων Υγείας και διορισμού 300 ιατρών να θέσω υπόψη των Βουλευτών Αιτωλ/νίας και Λευκάδας και των: Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. κ. Καρβέλη και τον Αναπληρωτή Διοικητού κ. Νικόπουλο, να ενεργήσουν για την όλη οργάνωση του Κ.Υ. και τον διορισμό ιατρικών ειδικοτήτων, Μικροβιολόγου, Ακτινολόγου, Παρασκευάστριας κ.λ.π.
Είναι πολύ δύσκολο ανήμποροι γέροντες και επείγοντα περιστατικά να μεταβούν σε Λευκάδα, Αγρίνιο κ.λ.π. για μια ακτινογραφία, έναν υπέρηχο, μια μικροβιολογική εξέταση κ.λ.π.
Επικαλούμαστε και την βοήθεια των πατριωτών μας, ντόπιων και αποδήμων του Εξωτερικού να βοηθήσουν στον εξοπλισμό με ιατρικά μηχανήματα. Θα τους ευγνωμονούμε! Στην Ήπειρο όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας τα έχουν εξοπλίσει δωρητές ντόπιοι και απόδημοι!
Στην περιοχή μας, λόγω της αλματώδους αύξησης του κορονοϊού, για μεγαλύτερη ασφάλεια καταφθάνει κόσμος από την Αθήνα και άλλες Περιφέρειες. Δεν πρέπει λοιπόν να ανοίξει το νέο έτοιμο Κ.Υ.; «Διυλίζομεν τον κώνωπα και καταπίομεν την κάμηλον»! Ο προαύλιος χώρος είναι το μεγάλο εμπόδιο;
Τελειώνω: Αγαπητέ στην επιστήμη συνάδελφε κ. Καρβέλη. Αγαπητέ συμπατριώτη Γιατρέ κ. Νικόπουλε. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ! Ο κορονοϊός και οι τυφώνες μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ!
«ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ». Συνδέστε το όνομα σας με την τοπική μας ιστορία!

Υ.Γ.: Έχω την τιμή να σας υποβάλλω μαζί με το δημοσίευμά μου αυτό στα διάφορα διαδικτυακά μέσα και την Ηπειρώτικη εφημερίδα «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ» της 3ης και 4ης Νοεμβρίου, η οποία αναφέρεται και σχολιάζει καθυστερήσεις της 6ης Υ.Π.Ε στον Τομέα της Υγείας στην Ήπειρο. Η μεγάλη καθυστέρηση στην δική μας περίπτωση δεν περιποιεί τιμή στις Υπηρεσίες της 6ης Υ.Π.Ε.
Ας λάβουν υπόψη τους τα απομονωμένα χωριά μας και τα αγαπημένα μας Νησιά Κάλαμο και Καστό, από τα οποία τον χειμώνα μας χωρίζει φουρτουνιασμένη θάλασσα. ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙΤΕ! 

Μύτικας 9 Νοεμβρίου 2020

Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο μέλος της
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
(FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο