Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

«Φόρτωσαν» το ΑΜΚΑ του με φάρμακα και κόπηκε από τις στρατιωτικές σχολές

Την κινητοποίηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προκάλεσε μια  πολύ σοβαρή καταγγελία σε σχέση με μία υπόθεση που εκτυλίσσεται στους κόλπους του Κέντρου Υγείας Αγρινίου (πρώην ΠΕΔΥ – ΙΚΑ).
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η «Σ» καταγγέλθηκε από ένα πατέρα ότι στο ΑΜΚΑ του γιού του, που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να συνταγογραφηθούν εξετάσεις, προκειμένου εκείνος να είναι υποψήφιος για τις στρατιωτικές σχολές, συνταγογραφήθηκαν εν αγνοία του και φάρμακα, για ασθένειες και παθήσεις που προφανώς ο γιος του δεν αντιμετώπιζε. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα ο νεαρός υποψήφιος των στρατιωτικών σχολών να κοπεί από την στρατιωτική σχολή, στην οποία επιθυμούσε να εισέλθει, όταν οι εκεί αρμόδιοι διαπίστωσαν το ΑΜΚΑ του «φορτωμένο» με φάρμακα για ασθένειες και παθήσεις, που δεν μπορεί να έχει κάποιος που φοιτά σε στρατιωτική σχολή.

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια έδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην υπόθεση διατάσσοντας αμέσως Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία όπως πληροφορείται η «Σ», ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή. Η ΕΔΕ, όπως είναι αναμενόμενο, ξεκίνησε με την εξέταση των μαρτύρων της υπόθεσης και το πόρισμα αναμένεται από την 6η ΥΠΕ, προκειμένου να αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και εφ’ όσον προσωποποιηθούν οι όποιες ευθύνες ανακύψουν για αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση. Φυσικά η οικογένεια του νεαρού υποψηφίου πέραν της καταγγελίας στα αρμόδια όργανα της Υγείας έχει προσφύγει και στην ποινική Δικαιοσύνη μέσω δικηγόρου από τη Θεσσαλονίκη.
Δεδομένου ότι η «Σ» τον περασμένο Ιανουάριο είχε αναδείξει τους ελέγχους, στους οποίους προχώρησε η  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. – αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ), για να εξακριβώσει άλλη υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων που καταγγέλθηκε, φαίνεται ότι ανακύπτουν πολλά ερωτηματικά γύρω από το θέμα των συνταγογραφήσεων σε δημόσιες δομές υγείας της περιοχής.
Προ οκταμήνου η «Σ» είχε αποκαλύψει ότι στην πορεία των ελέγχων, που φαίνεται να φτάνουν σε βάθος χρόνου, προέκυψαν αρκετά αξιοσημείωτα ευρήματα. Για παράδειγμα, γίνεται λόγος για συνταγογραφήσεις που αφορούσαν ασυνήθιστα πολλά φάρμακα ή για συνταγογραφήσεις που γίνονταν σε περίεργες ημέρες και ώρες, παραδείγματος χάρη τα μεσάνυκτα ή σε ημέρες επίσημων αργιών.
Θα πρέπει βεβαίως να διευκρινιστεί ότι τα πορίσματα της ΕΔΕ στη μια περίπτωση και του  ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α στην άλλη είναι αυτά που αναδείξουν τις πραγματικές διαστάσεις των περιστατικών και φυσικά εφ’ όσον οι υποθέσεις αυτές καταλήξουν στη Δικαιοσύνη εκείνη είναι που θα κρίνει σε ποιο βαθμό και από ποιους υπήρξαν επιλήψιμες πράξεις.
Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο