Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας: Δεχόμαστε απειλητικές επιστολές από γονείς για τις μάσκες

Ο Θανάσης Κικίνης δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς για να μην έχουν και προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους.

Τις απειλητικές επιστολές, που λαμβάνουν από όσους αντιδρούν στη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία κατήγγειλε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής.
«Δεχόμαστε απειλητικές επιστολές από ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τη χρήση της μάσκας στα παιδιά τους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.
Προσέθεσε, δε, ότι απειλούν πως θα στραφούν ακόμη και «με ένδικα μέσα κατά εκπαιδευτικών που θα προσπαθήσουν να φορέσουν τη μάσκα στα παιδιά τους».
Ο Θανάσης Κικίνης συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς για να μην έχουν και προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους».
«Θεμιτή η στάση των διαμαρτυρόμενων γονέων για τη χρήση της μάσκας, όλες οι απόψεις στη δημοκρατία είναι σεβαστές, όμως αυτή τη στιγμή οι εντολές των λοιμωξιολόγων είναι να τηρηθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας» κατέληξε ο κ. Κικίνης.
protothema.gr

9 σχόλια:

  1. Αφού η όλη υγειονομική αντίληψη κινείται στην λογική του περισσότερου χώρου για ευχερέστερη τήρηση των φυσικών αποστάσεων των 1,5-2 μετρων.
    Τα σχολεία την πρώτη εβδομάδα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εκ περιτροπής.
    Ετσι κι' αλλιώς ανεκαθεν οι πρώτες μερες μαθημάτων ήταν μέρες για τους μαθητές προσαρμογής. Και νια εβδομάδα δέν είναι και λίγος σχετικά χρόνος για το "φρενάρισμα" αλλημετάδοσης της πανδημίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού η όλη υγειονομική αντίληψη κινείται στην λογική του περισσότερου χώρου για ευχερέστερη τήρηση των φυσικών αποστάσεων των 1,5-2 μετρων.
    Τα σχολεία την πρώτη εβδομάδα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εκ περιτροπής.
    Ετσι κι' αλλιώς ανεκαθεν οι πρώτες μερες μαθημάτων ήταν μέρες για τους μαθητές προσαρμογής. Και μια εβδομάδα δέν είναι και λίγος σχετικά χρόνος για το "φρενάρισμα" αλληλομετάδοσης της πανδημίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Παναγιώτη Στάϊκο
    υπήρξατε μαθητής-σπουδαστής και είστε γονιός και Γιατρός.
    θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχει ή δέν εχει λογική βάση η αποψή στο σχόλιο 8:49 π.μ. και πάντα καλοπροαίρετα λέμε τις απλές γνώμες μας εδώ στα blogs στο όλο θέμα της πανδημίας που απασχολεί όλους μας ως κοινωνία.
    Καλημέρα σας Κε Σταικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάσκα θέλουνε οι μασκαράδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάσκα σε όποιο σχολείο εντοπίζεται κρούσμα γιά λίγες μέρες καί όχι γενικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεκτό και το ναί δεκτό και το όχι. απ' οτι λενε οι ειδικοί μπορεί να τυχει και ασυμπτωματικό κρούσμα, οπότε χωρις μάσκες θα εξαπλωθει η επιδημια και αλλα άτομα στο ιδιο μερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωρίς μάσκα δεν θα μπαίνει κανείς στο σχολείο είτε σας αρέσει είτε όχι. Όπως δεν μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει γυμνός στο δρόμο έτσι δεν θα μπορεί να μπει χωρίς μάσκα στο σχολείο. Εντάξει κατσαπλιαδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τώρα μιλάς σοβαρά? Μπορεί ένα 4χρονο να φοράει μάσκα όλες αυτές τις ώρες;;;;;και ποιος μου λέει πως το παιδι μου δεν θα δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα λόγω μασκας;;;;;
      Ελάτε λίγο να σοβαρευτουμε,γονείς είμαστε και θέλουμε το καλό των παιδιών μας

      Διαγραφή
    2. ΣΙΓΑ/ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ η ΝΑ ΝΟΙΚΙΣΤΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
      ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο