Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Απαντήστε κ Αποστολάκη και κ Βίτσα. Τι φοβάστε; Νόμιμο είναι κ Κασόλα. Πολιτικά και όχι μόνο παραδεκτό είναι; Απαντήστε. Συνδημότες αυτά συμβαίνουν. Πάρτε θέση. Τα εγκρίνετε;

ΔΗΜΟΣ  ΑΚΤΙΟΥ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Γράφει ο  Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός


Μια χαμένη  χρονιά ακόμη. Συνδιοίκηση κ Αποστολάκη-κ  Κασόλα.

Κάντε δομική αντιπολίτευση κ Μασούρακαι κ Μωραΐτη.  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

                                                                                         ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ  10-09-2020

ENOTHTA 6

Yπάρχουν αποθήκες καυσίμων στο Δήμο; Γιατί δεν απαντάτε στην αίτηση μου; Tι φοβάστε;

Σε δύο πρωτόκολλα παραλαβής προμηθειών, τα μέλη της επιτροπής παραλαβής, ο κ Μπακογεώργος Απόστολός, ο κ Λύσσαρης Απόστολος και ο κ Γαρδίκης Βασίλειος  βεβαιώνουν ότι παρέλαβαν καύσιμα και λιπαντικά για τη κίνηση μεταφορικών μέσων,  για τις ανάγκες της υπηρεσίας  ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας ,  από προμηθευτή της ΔΕ Παλαίρου. Τα πρωτόκολλα έχουν ημερομηνία 28/02/2019. Η τελευταία πρόταση είναι η παρακάτω.

Τα παραπάνω είδη παραδόθηκαν στον υπεύθυνο αποθήκης του Δήμου μας προς εισαγωγή τους στην αποθήκη.

Το γνήσιο των υπογραφών βεβαιώνεται στα πρωτόκολλα από το Δήμαρχο κ Αποστολάκη.



Με αριθ πρωτ  14580 και ημερ 20/11/2019 υπέβαλλα μία αίτηση προς τον Αναπληρωτή Δήμαρχο, Αρμόδιο Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών κ Βίτσα Δημήτριο.

Ζητούσα να μάθω, που βρίσκεται  η αποθήκη στη ΔΕ Παλαίρου, πότε κατασκευάστηκε, τη μελέτη, το προϋπολογισμό της  και ποιος βεβαίωσε τη καλή κατασκευή της. Επίσης ζητούσα να μάθω ποιος είναι ο υπεύθυνος της αποθήκης που παρέλαβε τις ποσότητες καυσίμων και λιπαντικών σύμφωνα με την επιτροπή παραλαβής.  Τέλος ζητούσα να μάθω ,ποιος αρμόδιος Αντιδήμαρχος υπέγραψε τις εντολές πορείας των οχημάτων που αντιστοιχούσαν στη σύμβαση μεταξύ του προμηθευτή της ΔΕ Παλαίρου με το Δήμο.

Μέχρι σήμερα  09/09/2020 που γράφω το άρθρο δεν έχω πάρει καμία απάντηση παρά τα επανειλημμένα   γραπτά μηνύματα  και προφορικές συζητήσεις που είχα για το θέμα με το κ Βίτσα στον οποίο υπενθύμιζα τη  υποχρέωση του να πάρω μία ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην αίτηση μου. Την όποια ΑΠΑΝΤΗΣΗ. 

Μέσα στον Αύγουστο του 2020 (αν θυμάμαι καλά τη Δευτέρα 17/08/2020) επισκέφθηκα στο γραφείο του το Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ Αδάμη Αθανάσιο. 

Τον ρώτησα, έχει ο Δήμος και ειδικότερα η ΔΕ Παλαίρου  αποθήκη καυσίμων και λιπαντικών. Μου απάντησε κατηγορηματικά, ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ. 

Κατόπιν των ανωτέρω, κάνω έκκληση προς το Δήμαρχο κ Αποστολάκη και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο, Αρμόδιο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ Βίτσα να πράξουν το καθήκον τους. Ευελπιστώ- χωρίς πάντως να ελπίζω-  ότι  θα πράξουν νόμιμα και θα σκεφτούν λογικά.

Ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας ορίζει ρητά.  Είναι υποχρεωμένη κάθε δημόσια υπηρεσία ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, οι οποίες υποβάλλονται από τους πολίτες. 

ENOTHTA 6

Στο πρώτο μέρος του άρθρου, το οποίο παρακαλώ να διαβάσετε ξανά πριν πάτε στο δεύτερο μέρος του άρθρου, παρουσίασα τη τεχνική μελέτη μιας απευθείας ανάθεση του Δήμου Λευκάδας,  η οποία είναι αναρτημένη στη διαύγεια  με ΑΔΑ  9ΩΡΒΩΛΙ-ΖΚ1 . Το θέμα είναι

<< Απόφαση ανάθεσης για παροχή υπηρεσίας μεταφοράς Αστικών στερεών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ της 3ης  Δ.Ε Περιφερειακής  Ενότητας Αιτ/νιας>>.   Το συνολικό κόστος είναι 24.285, 52 ευρώ.

Ανάμεσα στα άλλα έχουμε .

                                          ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Εγκρίνουμε την με απευθείας ανάθεση με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα βάση τιμής, την παροχή μεταφοράς στερεών αποβλήτων –απορριμμάτων από  τη θέση << Αλυκές>> Λευκάδας στο ΧΥΤΑ της 3ης Δ.Ε Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νιας , στην επιχείρηση με την επωνυμία  :  ΝΤΕΛΗ ΑΘ- ΠΕΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓ.& ΣΙΑ Ο.Ε  - Ανακυκλώσιμα υλικά Βόνιτσα Λευκάδας , έναντι του συνολικού ποσού των 24.285,52 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α  24 τοις εκατό.

Να τονίσω ότι τον ανάδοχο,  δεν τον γνωρίζω, ούτε ασχολούμαι με τις εργασίες που αναλαμβάνει. Δουλεύει και πληρώνεται. Βεβαίως ορθά πράττει.   Είναι καθόλα νόμιμη η απευθείας ανάθεση.

Εξετάζω τη πολιτική πλευρά του θέματος.

Ερωτώ τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ Κασόλα .

 Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής του παράταξης έχει  στενή σχέση οικογενειακή με  μέλη της αναδόχου εταιρείας;  Aν δεν έχει τότε δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόβλημα.

Αν έχει όμως , υπάρχει μεγάλο πολιτικό πρόβλημα και όχι μόνο. Τούτο ισχύει γιατί  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του κ Κασόλα -πλην του κ Φερεντίνου – μαζί με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς των σκουπιδιών από τη Λευκάδα στο ΧΥΤΑ- χωματερή πολιτείας στη Πάλαιρο.

Αγαπητοί Συνδημότες  

  Ενημερωθείτε- Σκεφτείτε- Προβληματιστείτε- Αποφασίστε. 
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.

1)   Θα παρακαλούσα τους Δημοτικούς Συμβούλους να επισκεφτούν το δεύτερο κτίριο ΚΔΑΠ στη Βόνιτσα (το νοικιάσαμε και το ξενοικιάσαμε), τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης στη Βόνιτσα, το  νέο ΚΔΑΠ στη Πάλαιρο και το ΚΔΑΠ στη Κατούνα. Θα τους παρακαλούσα,  να ρωτήσουν τη Πρόεδρο  της Κοινωφελούς Επιχείρησης  κ Πανταζή Παναγιώτα για  τις δαπάνες που έγιναν το 2019 και το 2020 για τα κτίρια αυτά που νοικιάσαμε. Μιλάμε για πολύ μα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

2)      Εσείς Αγαπητοί Αναγνώστες τη άλλη Πέμπτη  17-10-2020 όταν θα διαβάσετε το τρίτο μέρος του άρθρου,  θα μείνετε  κατάπληκτοι με τα  ανωτέρω ποσά και με άλλα πολλά που έχουν συμβεί στη Κοινωφελή Επιχείρηση. 

18 σχόλια:

  1. O φιλος σου ο βιτσας ή τροχονομος της πλατειας ή αλλιως λιμεναρχης το μονο που ξερει ειναι να καμαρωνει που εγινε ακομα και αντιδημαρχος χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 20 χρόνια όλοι οι πολίτες γνωρίζουν τι εστί Αποστολάκης.

    20 χρόνια τον εκλέγουν με μεγάλη διαφορά.

    20 χρόνια η Βόνιτσα έχει μείνει πίσω από ανάπτυξη, καλαισθησία και προκοπή.


    Αυτά που γράφετε κύριε Τριαντακοσταντη είναι λάβαρα στην πλάτη των διεφθαρμένων-τενεκεδων όπου διοικούν την τοπική μας κοινωνία 20 χρόνια.Οσο εσείς τους αποκαλείτε κλέφτες και κατασπαλητες του Δημοσίου χρήματος,τόσο η τοπική κοινωνία θα ελπίζει και για δικό της φαγοπότι.

    Τα 20 χρόνια Αποστολάκη δεν έκαναν κακό μόνο στην ανάπτυξη μιας πανέμορφης περιοχής, αλλά δημιούργησαν και φυτεψαν6την νοοτροπία Αποστολάκη στην τοπική κοινωνία.

    Καργιοληδες <> ,Καργιοληδες <> .

    Μόνο ένας εισαγγελέας που δεν είναι μέρος του συστήματος θα μπορούσε να ξελασπώσει αυτό το τόπο τίποτε άλλο, απευθυνθείτε εκεί οι πολίτες διαβάζοντας αυτά τον χειροκροτούν να κάνει ακόμα περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκάνδαλο μεγάλο.....Η απευθείας ανάθεση για την παροχή μεταφοράς στερεών αποβλήτων –απορριμμάτων από τη θέση << Αλυκές>> Λευκάδας στο ΧΥΤΑ της 3ης Δ.Ε Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νιας, γίνεται από εταιρεία που ανήκει ουσιαστικά σε δημοτικό σύμβουλο. . Τι έχει να μας πει Γιαυτό ο Δήμαρχος??????? . Τι είδους συναλλαγή ειναι αυτή ??????. Ο κύριος Κασολας και ο Θυμιος Φερεντίνος συμφωνούν ???????? Ποια ειναι η άποψη του κυρίου Μασούρα????????? Η απευθείας αυτή ανάθεση ειναι ηθικά αποδεχτή από τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλός ςιν' ο Κασόλας αλλά ο Φερεντίνος ειχε παρει 42 τα εκατό το 2014

      Διαγραφή
  4. Στον εισαγγελέα κύριε Τριαντακοσταντη, στον Εισαγγελέα και αν αυτός δεν κάνει την δουλειά του βγάλτε τον στα μανταλάκια. Βαρέθηκα να βλέπω τα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σταματήσει κάποιος από τη περιοχή της Σκράπιας να κόβει τιμολόγια για άλλον. Καταλάβατε και οι δύο; Kάποιο πετούμενο του ουρανού μίλησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τις δαπάνες στα καύσιμα, τις συντηρήσεις των αυτοκινήτων, τις ασφάλειες των αυτοκινήτων γίνεται διαχρονικά μεγάλο πάρτι. Κώστα όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρώτο με τα καύσιμα παράνομο και το δεύτερο με τη μεταφορά των σκουπιδιών ανήθικο. Η απόλυτη σήψη, μπόχα και διαφθορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θυμάσε Βίτσα που έλεγες. Για αυτά τα τσιπ που κινούνται όλη μέρα και νύχτα που βρίσκονται τόσα καύσιμα. Το θυμάσε Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού είναι νόμιμο τι θες και το αναφέρεις ; Απλά να δημιουργείς εντυπώσεις , και να έχεις κάτι να ασχοληθείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ 500 ΧΡΟΝΙΑ. ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11,52 μμ Το αναφέρει και καλά κάνει ο δάσκαλος γιατί, ο γιός ψήφισε ναι στη μεταφορά των σκουπιδιών από Λευκάδα και η οικογενειακή του επιχείρηση πήρε απευθείας ανάθεση. Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δάσκαλε , όσα είναι νόμιμα ψάχνεις να βρεις αν είναι ανήθικα, όσα είναι παράνομα τα κατακρινεις και ορθά . Σε ρωτώ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Ή ΟΧΙ ; ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ Ή ΟΧΙ ; Συγκρίνεται ο δήμος μας με άλλους και σε ποιά θέση βρίσκετε ; Πως τα βλέπεις τα πράγματα , οι δημότες που ψηφίζουν Αποστολάκη τι είναι ; Περιμένω απαντήσεις συγκεκριμένες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Αναγνώστη 9:34 π.μ Ο κ Αποστολάκης είναι 14 χρόνια Δήμαρχος. Κοίτα τη Λευκάδα, τη Πρέβεζα, το Αγρίνιο και μετά κοίτα τη Βόνιτσα. Οι τρεις πόλεις είναι 40 χρόνια μπροστά από τη Βόνιτσα. Αυτά τα έργα έκανε ο κ Αποστολάκης στη Βόνιτσα.

    Είναι 6 χρόνια Δήμαρχος στη Κατούνα και άλλα τόσα στη Πάλαιρο. Η Κατούνα όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ζαβέρδας είναι όπως ήταν πριν 40 χρόνια. Αν πάς στο πάνω χωριό της Ζαβέρδας πρόσεχε από τα βάτα, τους βόθρους. Πήγαινε το βράδυ να κυκλοφορήσεις στη Πλαγιά.
    Πήγαινε ένα περίπατο στο πάρκο της Παλαίρου. Ρώτα για αυτό το πάρκο.
    Τώρα αν πας στα χωριά ( πλην ορισμένων σημείων) όλου του Δήμου θα διαπιστώσεις ότι βρίσκονται 40 χρόνια πίσω από τα χωριά της Πρέβεζας , της Αρτας κλπ. Πήγα φέτος στο μισό σχεδόν νομό της Αρτας. Θαύμασα τη πρόοδο που έχει γίνει.

    Το παραλιακό τόξο Παλαίρου- Πογωνιάς, η Πογωνιά, το Στενό, το Βαρκό και το μπροστινό βορειανατολικό μέρος της Ζαβέρδας , αναγνώστη, δεν έχουμε υγιεινό νερό. Αν αυτό το πρόβλημα δεν λυθεί οριστικά ΟΥΔΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ. Βρισκόμαστε στο 2021.

    Από τη Πέμπτη 17-09-2020 θα δημοσιεύω συγκεντρωτικές δαπάνες. Έχω πάει σε όλο το Δήμος με τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής και αποφάσεις στα χέρια μου. Είδα, μελέτησα και ξέρω πολύ καλά τι γράφω και τι λέω.

    Μέχρι τότε πήγαινε να ρωτήσεις το Δήμαρχο με ποιες αποφάσεις και πως μπαζώθηκε το γήπεδο της Βόνιτσας και με ποιες αποφάσεις έγινε το έργο στο λιμάνι της Παλαίρου.

    Πήγαινε και στο Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας και ρώτησε τον. Στη ΔΕ Παλαίρου υπάρχουν αποθήκες καυσίμων και που είναι , στις οποίες παρέδωσε προμηθευτής από τη Πάλαιρο.

    Επί πλέον ρώτησε τον , πόσα χρήματα συνολικά πήραν 50 εργολάβοι και προμηθευτές με τα μεγαλύτερα ποσά και ποιοι είναι αυτοί;

    Πήγαινε στο Κέντρο Μέριμνας και ρώτησε πόσα έχει εισπράξει ένας από την ηχητική κάλυψη;Ρώτησε πόσα χρήματα πληρώσαμε οι Δημότες για τα λιπάσματα των γηπέδων.

    Ξέρεις που είναι το συντριβάνι στη Βόνιτσα; Πληρώσαμε για συντήρηση σιντριβανιού.


    Tέλος τη Πέμπτη θα διαβάσεις για ποσά και δεν θα πιστεύεις τι βλέπεις.

    Γιατί γράφεις ανώνυμα; Φοβάσαι κάτι.

    Βέβαια είναι φανερό τι πολιτικά εκπροσωπείς.

    'Ελα να σου δωρίσω το βιβλίο μου. Εκεί θα δεις την αλήθεια.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για το θέμα της ύπαρξης αποθήκης των καυσίμων- πρόκειται για βαριά παράνομη ενέργεια- όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οφείλουν να πάνε στον εισαγγελέα. Διαφορετικά τους καλύπτουν και είναι συνένοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Τριαντακωνσταντή κατεβείτε υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.αρχικα να δουμε αν θα σας ψηφίσει ο κόσμος και δεύτερον αν θα καταφέρεται να αλλάξετε κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Yπάλληλοι προσέχετε τι υπογράφετε. Χωρίς τις υπογραφές σας , δεν θα γινόταν αυτό που γίνεται στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας. Σε ότι αφορά τις υπογραφές από τους επιβλέποντες μηχανικούς ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ κε Τριαντακωσταντή , κατανοώ την αδυναμία σου να απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που σου έθεσα. Γνωστή η τακτική που αντιγράφεις από τον δήμαρχο και καθε πολιτικό (-κάντη) . Θα σε υπομείνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο