Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Αντικατάσταση παλιάς κεραμοσκεπής Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. Δαπάνη Αλέξανδρου Κυριαζή(φωτο)





ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ

Την πρόθεσή του να κάνει μια μεγάλη δωρεά στην εκκλησία του χωριού μας Άγιο Νικόλαο  είχε κάνει γνωστό ο συγχωριανός μας Αλέξανδρος Κυριαζής στον πατέρα Νικόδημο εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης .
Δηλώνοντας ότι θα αναλάβει ο ίδιος με δικά του έξοδα εξ ολοκλήρου την αντικατάσταση της παλαιάς κεραμοσκεπής (λόγο σοβαρών προβλημάτων)  με νέα σύγχρονης τεχνολογίας.....

Ο Αλέξανδρος Κυριαζής (Μπαρπα-Αλέκος)Πάντα κοντά στην εκκλησία του χωριού μας  από νεαρής ηλικίας μέχρι και σήμερα . 
Μπάρμπα Αλέκο νιώθουμε ευγνώμονες σε μια μια τέτοια γενναιόδωρη πράξη και σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Όλοι οι Μπαμπινιώτες και οι περιοχή γενικότερα γνωρίζουμε την προσφορά σου όχι μόνο από τη συγγραφική σου δράση αλλά και από κάθε ατομική σου ενέργεια που σε πολλές περιπτώσεις αποκτούσε κοινωνική διάσταση. Η μόνιμη εγκατάστασή σου στη Μπαμπίνη το αγαπημένο χωριό όλων μας ,αποδεικνύει περίτρανα την αγάπη σου για τον τόπο που γεννήθηκες και ανδρώθηκες. Η καθημερινότητά σου στο χωριό ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και αποκτά αξιέπαινα χαρακτηριστικά .Το μέγεθος αυτής της ανιδιοτελούς πράξης σου ξεπερνά τα όρια της δωρεάς και εντάσσεται σε αυτά της ευεργεσίας .
Εμείς οι συντοπίτες σου καθώς και ο πατέρας Νικόδημος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης σε ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά και ως νουνεχείς και ευλαβείς προσκυνητές  σου ευχόμαστε υγεία και θεού ευλογία. 
Σε ευχαριστούμε θερμά

Φωτογραφικό υλικό από τους συγχωριανούς μας
Βάσω Ζαρκαδούλα
Θόδωρο Ζαρκαδούλα 
Στάθη Ζαρκαδούλα
Χρήστο Κυριαζή
Γιώργο Μπαρπαρούση



























mpampini.

5 σχόλια:

  1. Μπράβο μπράβο μπράβο τίποτα άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον κύριο Αλέκο συγχαρητήρια το χωριό μας θα τον ευγνωμονεί για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ12 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8:09 μ.μ.

    Όσο υπάρχουν ευεργέτες και ευπατρίδες ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.
    Η προσφορά σου Μπάρμπα Αλέκο, απείρως μεγαλύτερη, από οποιοδήποτε ποσό και αν δαπάνησες για το συγκεκριμένο έργο.Η αξία της κίνησής σου βρίσκεται στο ότι συντελείται σε μια εποχή ιδιαίτερης και πρωτόγνωρης οικονομικής δυσπραγίας για τη χώρα και τον κάθε πολίτη.Θέλει μεγαλείο ψυχής, αυτογνωσίας, κοινωνικής και πατριωτικής υπευθυνότητας για να κάνει κάποιος, αυτό που εσύ έκανες. Η προσφορά σου αποκτά μεγαλύτερη αξία, γιατί κάνει τους νέους να πιστέψουν ότι σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχουν μόνο τα ΄΄λαμόγια΄΄ και τα ΄΄κλεφτρόνια΄΄, οι απατεώνες και οι λωποδύτες. Από δαύτους έχει γεμίσει ο τόπος, σε βαθμό άκρως επικίνδυνο για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και της Ελλάδας. Ναι υπάρχουν και Έλληνες σκεπτόμενοι, αξιοπρεπείς, υπεύθυνοι, ΕΥΠΑΤΡΊΔΕΣ.
    Με αυτούς είμαστε. Αυτούς συγχαίρουμε και εκτιμούμε. Τέτοια πρόσωπα χρειάζεται ο Δημόσιος Βίος και ΟΧΙ σαν και αυτά, που σε καθημερινή βάση, πληροφορούμαστε τα ΄΄ανομήματά τους΄΄-και από το παρόν blog.
    Τα σέβη μου Μπάρμπα Αλέκο
    ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
    Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο