Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αγρίνιο: Έφτασαν 5.803 παγουρίνα και 15.000 μάσκες για τους μαθητές (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η ΚΕΔΕ βάσει του δυναμολογίου του «My school» διένειμε τα παγουρίνο στους δήμους ανά την Ελλάδα και ο δήμος Αγρινίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο Ζαρκαβέλη, παρέλαβε 5.803 παγουρίνο, ενώ ο αριθμός των μασκών που παρέλαβε σήμερα το πρωί ο δήμος αγγίζει τις 15.000! ....
Ο σχεδιασμός, όπως ανέφερε στη «Σ» ο κ. Ζαρκαβέλης, είναι την Κυριακή να βρίσκονται όλες οι παραλαβές στα σχολεία, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα του επανελέγχου από τους Διευθυντές, για να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα έλλειψης και λάθους. 
Η παραλαβή των παγουρίνων έγινε την Τετάρτη και των μασκών σήμερα το πρωί. Μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής οι υπάλληλοι του δήμου ανέμεναν τις μάσκες, ώστε να ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων για την διανομή. Στο πλάνο ήταν αν οι μάσκες παραλαμβάνονταν ως και το πρωί της Παρασκευής, τότε, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας όλα τα σχολεία θα είχαν παγουρίνο και μάσκες, για να τα μοιράσουν το πρωί της Δευτέρας στους μαθητές τους. 
Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης 
Ωστόσο επειδή τα πράγματα ήταν «ρευστά» και δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τον ακριβή χρόνο έλευσης των μασκών δόθηκε εντολή από τον κ. Ζαρκαβέλη η υπηρεσία του δήμου να λειτουργήσει και το Σαββατοκύριακο, ώστε να παραλάβει τις μάσκες όποτε και αυτές αν «φτάσουν» για την καλύτερη εξυπηρέτηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων του δήμου. 
Τελικά σήμερα στις 07.30 το πρωί παρελήφθησαν από το δήμο Αγρινίου 15.000 μάσκες και αμέσως ξεκίνησε η διανομή. Η παραλαβή έγινε στο εντευκτήριο του τρένου, όπως επίσης και από το ίδιο σημείο ξεκίνησε η διανομή η οποία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί εντός την ημέρας. Βέβαια η υπηρεσία του δήμου θα είναι ανοιχτή και αύριο Κυριακή για όσους Διευθυντές δεν προλάβουν να πάρουν σήμερα τις μάσκες. Να επισημάνουμε πως τα παγουρίνο προορίζονται αποκλειστικά για τους μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, ενώ οι μάσκες για όλους του μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αγρινίου. 
Ενημέρωση από την ΚΕΔΕ σχετικά με την διανομή των μασκών 
Αναφορικά με τη διανομή των μασκών στους δήμους η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας χθες εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση επισημαίνοντας τα εξής: 
Σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι της χώρας για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία, υποχρέωση που ανέλαβε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 14/09. 
Από την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας με την ΥΑ του ΥΠΕΣ στις 24/08, η ΚΕΔΕ έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09 με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 04/09, και στις 08/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων. 
Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε μία μάχη με το χρόνο από τους 20 αναδόχους του έργου, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα. 
Με δεδομένη τη δυναμικότητα της παραγωγής αλλά και το χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά τους, ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή 11/09 αποστέλλονται σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και αύριο Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής. 
Είναι δεδομένο πως το Σαββατοκύριακο οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία. 





Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο