Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Οδοιπορικό στο αγρόκτημα των αδελφών Παπαζώη, Χρυσοβίτσα Βαλοστρατο.



      Το αγρόκτημα των αδελφών Παπαζώη στη θέση Βαλοστρατο της Χρυσοβίτσας είναι καταπράσινο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα οπωροκηπευτικά είναι γεμάτα κάθε λογής καρπούς, οι ιδιοκτήτες ακούραστοι φροντίζουν με μεράκι κάθε σημείο από το αγρόκτημά τους. Με την παραγωγή σε πλήρη οργασμό, κόβονται κάθε μέρα φρέσκα προϊόντα και πάνε στο μαγαζί που διατηρούν στον Αστακό.
Στο κτήμα εκτρέφουν πρόβατα, γουρούνια, πουλερικά όλα εναρμονισμένα με το περιβάλλον. Ενώ η ύπαρξη των κατάλληλων αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είναι φανερή σε κάθε μας βήμα, η καθαριότητα οι φυσικές τροφές, είναι από τα πρώτα που παρατηρήσαμε στην ξενάγηση που μας έκανε στους χώρους του κτήματος ο κ. Μήτσος Παπαζώης. ....
Ο κύριος Μήτσος όπως τον γνωρίζουν όλοι, είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος, η θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε και η ξενάγηση που μας προσέφερε στο χώρο του κτήματος, ήταν υπέροχη. Το κτήμα απλώνεται σε μια έκταση 30 στρεμμάτων, μέσα από τις καλλιέργειες απολαμβάνει κανείς  τη φύση, την παραγωγή, την αρμονία των ζώων και των φυτών και την εναλλαγή αυτών μεταξύ τους, σε κάθε βήμα και κάτι καινούργιο με τη φύση σε πλήρη οργασμό παραγωγής.

Φυσικά η ευχαρίστηση που πηγάζει από τη δοκιμή είναι κάτι που δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε. Η δοκιμή ...  ... μια ξαφνική έκρηξη γεύσης!    

Δείτε εικόνες από το κτήμα:

 






























































3 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο