Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Έμπρακτες ενέργειες της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου για το μεγάλο θέμα της υπό ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Επερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων.

Η νέα δημοτική αρχή, εκτός από τα πολλά προβλήματα με τα οποία παρέλαβε τον Δήμο Ξηρομέρου, όπου οικονομικά ήταν κατεστραμμένος και με αντικειμενικά κριτήρια στον προθάλαμο του Παρατηρητηρίου, με τεράστια χρέη επίσημα και ανεπίσημα (προφορικές εντολές εκτέλεσης έργων), με υποδομές ασυντήρητες και μηχανήματα εξαφανισμένα και σε κακή κατάσταση, χωρίς καύσιμα και προετοιμασία διαγωνισμού, χωρίς εγκεκριμένο προσχέδιο προϋπολογισμού, με μηδενικές εισπράξεις στα ανταποδοτικά, με δεκάδες διαταγές πληρωμής από τα δικαστήρια, με φανερή υποστελέχωση στο ανθρώπινο δυναμικό, παρέλαβε από την τέως δημοτική αρχή και την καυτή πατάτα της υπό ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. ...

Η συγκεκριμένη ΠΟΑΥ τον Φεβρουάριο του 2019 (επί της πρώην δημοτικής διοικήσεως), έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χωρίς προηγουμένως η τέως δημοτική αρχή, να φέρει ως όφειλε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στα συλλογικά όργανα του Δήμου Ξηρομέρου για γνωμοδότηση και νωρίτερα σε ανοικτή διαβούλευση στις τοπικές κοινωνίες, σε ένα θέμα σοβαρότατο που θα καθορίσει μελλοντικά την αναπτυξιακή πορεία του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ξηρομέρου. 

Με ένα αγώνα δρόμου και με συγκεκριμένες ενέργειες, η νέα δημοτική αρχή προσπαθεί να σταματήσει αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη, όπου θα φέρει στην πανέμορφη παραλιακή διαδρομή Αστακός - Μύτικας - Μαραθάκι, αλλά και στον γειτονικό Κάλαμο και Καστό εκατοντάδες νέα στρέμματα ιχθυοκαλλιεργειών, μιας και αυτές οι περιοχές περιλαμβάνονται στο Ειδικό Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών που ψηφίστηκε το 2011 και έρχεται τώρα η υπό ίδρυση ΠΟΑΥ να μετατρέψει αυτές τις περιοχές, σε παραγωγικές ζώνες ψαριών ιχθυοτροφείου σε βιομηχανική κλίμακα. 

Έτσι υπήρξε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην υπό θεσμοθέτηση ΠΟΑΥ, συνάντηση με τον φορέα της ΠΟΑΥ στο Αγρίνιο για να δουν τις σκέψεις αυτών των ανθρώπων, σύσταση συντονιστικής επιτροπής εντός του Δήμου και ενημέρωση των τοπικών βουλευτών και βουλευτών άλλων κομμάτων, συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας και τις Κοινότητες Καλάμου και Καστού, συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης, 2η συνεδρίαση το προσεχές Σαββάτο της Επιτροπής Διαβούλευσης, με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό και έπεται σειρά ενεργειών με Γενικές Συνελεύσεις και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. 

Όλες αυτές οι έμπρακτες ενέργειες, σας ενημερώνουμε ότι προκάλεσαν την 1η επερώτηση στην Βουλή από την Βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 κα Σοφία Σακοράφα. 


3 σχόλια:

  1. Τα αλλα κοματα τη κανουν??οι Αιτωλοακαρνανες βουλευτες τη λενε?τη κανουν??η περιφερειακη αρχη και η ΠΕΔ δυτικης Ελλαδας τη λενε??η ακρα του ταφου σιωπη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ. ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ 900 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΚΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ. ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΔΕΙΩΞΟΥΝ (ΜΕ 630 ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ) ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΞΕΦΡΑΓΟ HOT SPOT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δήμος Ξηρομέρου και οι πολίτες του αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να απαγορεύσουν με τον ψήφο τους οι δημοτικοί σύμβουλοι, οπεριφέρεια , και οι βουλευτές και φυσικά με την παρουσία τους οι πολίτες για την εγκατάσταση νέον μονάδων και απομάκρυνση των ήδη υπαρχόντων σε ιχθυολογικό πάρκο πάνω από 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές... τώρα!!!! Αυτά που κάθονται και αναφέρουν κάποιοι περί μισθοδοσία είναι αλλουνού παππά ευαγγέλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο