Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Μία ακόμη χρονιά χαμένη. Συνδιοίκηση κ Αποστολάκη - κ Κασόλα. Κάντε δομική αντιπολίτευση κ Μασούρα και κ Μωραΐτη.ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

ΔΗΜΟΣ  ΑΚΤΙΟΥ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.


Γράφει ο  Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

05-09-2020
 
  Κυρίες και Κύριοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι,    Περιφρουρείστε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου.   Στη προσεχή συνεδρίαση  του ΔΣ  απαιτείστε να συζητηθεί η πρόταση μου για την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων από το  διαδίκτυο. 
Αν δεν συζητηθεί και δεν παρθεί απόφαση Αποχωρείστε.
ΜΕΡΟΣ  ΠΡΩΤΟ

 Αγαπητοί Αναγνώστες,

ΕΝΟΤΗΤΑ 1.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη ανάληψη των καθηκόντων του Δημοτικού Συμβουλίου  που προέκυψε από τις εκλογές του Μάη - Ιουνίου 2019. Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα  παρότι  δεν έχουν  την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ πολιτεύονται με περισσή  αλαζονεία και λογική   ότι ο Δήμος  τους ανήκει.
Παρά το πακτωλό χρημάτων με απευθείας αναθέσεις  που πηγαίνουν  σε συγγενείς, κουμπάρους, ημετέρους  κατάλληλα επιλεγμένους   ένα είναι γεγονός Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ δεν   ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ. Τα προβλήματα που ζητούν λύση είναι πολλά.  

OΔήμαρχος και η Δημοτική του ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ  να ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ  από τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου τα τεράστια ποσά που  χρωστάνε στο Δήμο. Θυμίζω συνολικά το ποσό των οφειλών ξεπερνά τα 6.300.000 ευρώ. Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι οι απευθείας αναθέσεις και η μη είσπραξη των οφειλών καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό  το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τη χρόνια που πέρασε είχαμε:
1)      Τη παραπομπή του Δημάρχου κ Αποστολάκη, των Αντιδημάρχων κ Βίτσα, κ Πάντα, κ Καρέλου του κ Τσακάλη , των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ( ύστερα από καταγγελία μου) στο Πειθαρχικό των ΟΤΑ. Ο λόγος είναι, ότι δεν δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του Δήμου τη περιουσιακή τους κατάσταση.
2)      Η περιοχή  Παλαίρου - Πογωνιάς μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε χωματερή  όλης της Δυτικής Ελλάδας.
3)      Το πρόβλημα της υδροδότησης Πογωνιάς, Στενού, Βαρκού και της ευρύτερης περιοχής – παρά τα θετικά βήματα που έγιναν- δεν λύθηκε.
4)      Συμβάσεις που έχουν υπογραφεί παραβιάζονται με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής και την αδιαφορία της Αντιπολίτευσης. Πιστεύει κανείς ότι στο Ποταμάκι  Παλαίρου-Πογωνιάς  και στο Βαθυαβάλι   λειτουργούν καντίνες;  Πιστεύει κανείς ότι στη Χώρα στη Βόνιτσα λειτουργεί  αναψυκτήριο;  Να τονίσω δεν έχω απολύτως τίποτε με τους ανθρώπους που νοίκιασαν τους  δημόσιους χώρους. Κάνω κριτική στη Δημοτική Αρχή. Πιστεύει κανείς  Δημοτικός Σύμβουλος, ότι είναι καντίνα,  όταν η μουσική ακούγεται μέχρι αργά τη νύχτα στη Πογωνιά ή το μεσημέρι στη πλάζ της Πογωνιάς;  Αν, ναι πείτε το; Aν όχι  γιατί δεν μιλάτε; H περίοδος των διακοπών είναι ιερή για κάθε εργαζόμενο.   Γιατί να επικρατεί αυτή η κατάσταση;

5)      Θετικό το γεγονός  της ύπαρξης χερσαίας ζώνης στο λιμάνι της Παλαίρου.  Αλήθεια με ποιες αποφάσεις, ποιού οργάνου, με ποια μελέτη και ποιο προϋπολογισμό έγινε αυτό το έργο.   Αντιπολίτευση υπάρχει στο Δήμο να  ψάξει και να ενημερώσει τους Δημότες;
6)      Θετική η απόφαση για δημιουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στη Πάλαιρο.
7)      Συνεχίζεται η προκλητική  κατασπατάληση  του δημοσίου χρήματος στο Κέντρο Μέριμνας.  Υπάρχει αντιπολίτευση; Ψάξτε τη λεγόμενη συντήρηση της παιδικής χαράς στο Παιδικό Σταθμό της Βόνιτσας.  Ψάξτε τις δαπάνες για λιπάσματα. Ψάξτε τις δαπάνες για είδη παντοπωλείου, για είδη γραφικής ύλης. Ψάξτε τις δαπάνες για ηχητική κάλυψη.
8)      Συνεχίζεται η προκλητική κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος στη Κοινωφελή Επιχείρηση. Δημοτικοί Σύμβουλοι γνωρίζετε τι έγινε με την υποτιθέμενη  ίδρυση νέου ΚΔΑΠ στη Βόνιτσα;  Γιατί δεν μιλάτε;
9)      Πολλές κατασκευές ,ονομάζονται  συντηρήσεις  έργων. Δημοτικοί Σύμβουλοι  γιατί δεν μιλάτε;
10)   Tα σφαγεία στη Κατούνα που θα άνοιγαν σε έξι μήνες παραμένουν κλειστά.  Τα Λουτρά στη Τρύφου, όχι δεν άνοιξαν, αλλά η περιοχή αποκλείστηκε και τίποτε δεν γίνεται.
11)   Μεγάλος αριθμός συμβασιούχων έχουν προσληφθεί. Σε επόμενο άρθρο θα τα πούμε αναλυτικά ανά κατηγορία.
12)   Και οι τέσσερις ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου είναι από τη Βόνιτσα. Τυχαία;
13)   To κυκλοφοριακό  χάος στη Βόνιτσα συνεχίζεται.
14)   Δήμαρχε κ Αποστολάκη το Κάστρο στη Κεχροπούλα  γνωρίζετε που είναι; 
15)   Βασικές διατάξεις  της νομοθεσίας δεν έχουν τηρηθεί.
16)   Τα ΧΕΠ του Κέντρου Μέριμνας, κατά παράβαση του νόμου, για δύο έτη υπογράφουν μία βρεφονηπιοκόμος και μία μαγείρισσα. Κατά τη προεδρία του κ Προδρομίτη Σωτηρίου στη Κοινωφελή Επιχείρηση στη διαύγεια δεν αναρτήθηκε κανένα ΧΕΠ. Κατά τη προεδρία της κ Λίτου φέρουν μόνο τη δική της υπογραφή. Αυτά είναι πρωτοφανή.   Δημοτικοί Σύμβουλοι γιατί δεν μιλάτε;

 Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της Δεύτερης Κυριακής  των εκλογών  του Μάη - Ιουνίου 2019 ,  είπα ΦΩΝΑΧΤΑ  με μεγάλη βεβαιότητα. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Κασόλας θα επιλέξει  να συνδιοικήσει    του Δήμου με το Δήμαρχο κ Αποστολάκη.  Επαληθεύτηκα πλήρως. Μείζονα αντιπολίτευση  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
Η παράταξη του κ Μασούρα  φανερά άπειρη πολιτικά  και πολλές φορές  αμήχανη τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο.  Φαίνεται τελευταία να βρίσκει το βηματισμό της. Η αντιπολίτευση που ασκεί στο Κέντρο Μέριμνας είναι ανύπαρκτη.  Ο κ Μασούρας οφείλει να το δει.  Στο ΦΟΣΔΑ και στην  Κοινωφελή επιχείρηση δεν έχει μέλος στα ΔΣ. Οφείλει όμως να παρακολουθεί τα θέματα.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Μωραΐτης δυστυχώς δεν ασχολείται με τα καθημερινά θέματα. Είναι συνεπής στη γενικότερη πολιτική που εκπροσωπεί.  Βεβαίως στο θέμα των σκουπιδιών της  μεταφοράς της Λευκάδας κράτησε σαφέστατη αρνητική στάση.   Αυτό  είναι ένα θετικό γεγονός.
Κύριε Μασούρα και κύριε Μωραΐτη  οφείλετε να ασκήσετε ΔΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Ο κόσμος  έχει πολλές απαιτήσεις από εσάς. 
  
ΕΝΟΤΗΤΑ 2
Παρακαλώ δείτε μία  απόφαση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με ΑΔΑ 9ΕΩ3Ω6Ζ-ΗΟΨ.  Με θέμα "Έγκριση κατ΄ εξαίρεση οδήγηση κρατικού οχήματος του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας".


 Η απόφαση πιθανόν να είναι νόμιμη.  Πολιτικά ορθή  και δεοντολογικά  παραδεκτή   όμως δεν είναι. Δεν μπορεί ο Αντιδήμαρχος να οδηγεί το φορτηγό του Δήμου.
 Βέβαια το πώς το φορτηγό του Δήμου, το οποίο θα οδηγεί ο Αντιδήμαρχος θα περιορίσει την διασπορά του κορονοϊού  αυτό ρωτήστε το Δήμαρχο κ Αποστολάκη.   Πάντως για θέμα στις σατιρικές εκπομπές προτείνεται.
                                              
 ΕΝΟΤΗΤΑ 3
Παρακαλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους  και τους Δημότες να δουν και να μελετήσουν  την ανάρτηση του Δήμου Λευκάδας  με ΑΔΑ  9ΩΡΒΩΛΙ-ΖΚ1 . Το θέμα είναι
"Απόφαση ανάθεσης για παροχή υπηρεσίας μεταφοράς Αστικών στερεών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ της 3ης  Δ.Ε Περιφερειακής  Ενότητας Αιτ/νιας".   Το συνολικό κόστος είναι 24.285, 52 ευρώ.
Να τονίσω ότι τον ανάδοχο δεν τον γνωρίζω, ούτε ασχολούμαι με τις εργασίες που αναλαμβάνει. Δουλεύει και πληρώνεται. Βεβαίως ορθά πράττει.   
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ που ορθά ο Δήμος Λευκάδας δημοσιεύει. 

Θα περιμένω τις  πολιτικές αντιδράσεις των Δημοτικών συμβούλων  και θα επανέλθω.
Κατά επανάληψη έχω ζητήσει από το Δήμο μας να μου δώσουν τη τεχνική μελέτη και το προϋπολογισμό και έχουν αρνηθεί.  Γιατί άραγε; 


ΕΝΟΤΗΤΑ 4

Παρακαλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να πάνε στο λεγόμενο πάρκο της Παλαίρου , το οποίο βρίσκεται εκτός του οικισμού και ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.  Οφείλουν όμως να κάνουν αυτοκριτική, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα περιμένω τις  πολιτικές αντιδράσεις των Δημοτικών συμβούλων  και θα επανέλθω. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Η συνέχεια του άρθρου τη Πέμπτη  10-09-2020.

11 σχόλια:

  1. Yπάρχει δημοτικός σύμβουλος που εταιρεία της οικογένειας του μεταφέρει τα σκουπίδια της Λευκάδας στη Πάλαιρο; Oι δύο μεγάλες δημοτικές παρατάξεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ντροπή και ξανά ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτοφανές. Έδωσε Ο Δήμαρχος στον Αντιδήμαρχο Τσακάλη το δικαίωμα να οδηγεί το φορτηγό του Δήμου , για να σταματήσει η διασπορά του κορονοιού. Καλά οι πτυχιούχοι δημοτικοί σύμβουλοι πως δέχονται τέτοιο δούλεμα; Σε λίγο θα πάρουν το τ@μ@ε@ο του Δήμου στην οικί! τους. Αποθρασύνθηκαν τελείως. Η αντιπολίτευση κοιμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίτροπε Τάκη Βίτσα τι υπογράφεις; Το φορτηγό του Δήμου να οδηγεί ο Αντιδήμαρχος Τσακάλης. Αν δεν σε ρώτησαν και πλαστογράφησαν την υπογραφή σου οφείλεις δημοσίως να αντιδράσεις με ανακοίνωση. Αν δεν αντιδράσεις πολιτικά τότε σε ξευτελίζουν και αυτοεξευτελίζεσαι πολιτικά και όχι μόνο. Η αξιοπρεπής παραίτηση είναι προτιμότερη από την απόλυτη απαξίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν τολμάει ο Αποστολάκης να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις από το διαδίκτυο. Θα ξεγυμνωθεί τελείως με τα ψέματα που λέει. Στη Ζαβέρδα ούτε στους επικεφαλείς των παρατάξεων δεν έδωσε ο Στούπας ( ύστερα από συνεννόηση προφανώς) το λόγο να μιλήσουν στο μονόλογο του Δημάρχου. Κύριοι συνέλθετε. Ο Δήμος δεν είναι βιλαέτι και κληρονομιά κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιοι μη αιρετοί παίζουν περίεργα παιχνίδια και δεν προσέχουν καθόλου που βάζουν την υπογραφή τους.Γιατί υπογράφετε ότι παραλάβατε συντήρηση έργου ενώ είναι κατασκευή έργου; Παιδιά οι οικονομικοί επιθεωρητές δεν έρχονται με το λεωφορείο. Έχουν πιάσει δουλειά. Δεν είστε υπάλληλοι των αιρετών. Είστε οι εγγυητές της νομιμότητας. Μίλησα και αμαρτία δεν έχω. Αναλάβετε τις ευθύνες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ποιές καντίνες μιλάτε; Για ποιό αναψυκτήριο μιλάμε; Παραθαλάσσια μπάρ είναι. Το λένε και οι ίδιοι AMMOS BICH BAR. Αυτό που είναι στο Βαθυαβάλι λέει μία πινακίδα WATER SPORT . Aυτό λέει η σύμβαση τους Δήμαρχε Αποστολάκη και Αντιδήμαρχε Τσακάλη; Αντιδήμαρχε Βίτσα εσύ τι λες; Εμείς φταίμε που τα αναδεικνύουμε ή εσείς που για προφανείς λόγους κάνετε το Κινέζο δηλ τα ξέρετε και δεν κάνετε κάτι; Υπάρχουν και άλλα μαγάζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τη διαύγεια προκύπτει ότι η εταιρεία που πήρε απευθείας ανάθεση για τη μεταφορά σκουπιδιών από τη Λευκάδα στη Ζαβέρδα είναι αυτή με το όνομα , ΝΤΕΛΗ ΑΘ- ΠΕΡΛΗΣ ΓΕΩΡ & ΣΙΑ ΟΕ , Ανακυκλώσιμα υλικά Βόνιτσας- Λευκάδας . Μήπως κάποιος έχει καμία απορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O επιβλέπων Μηχανικός του έργου στο Λιμάνι της Παλαίρου τι βεβαίωσε για την καλή εκτέλεση; Για ποιά συντήρηση; Δεν φοβάται τον έλεγχο; Aν όχι τότε είναι βαθιά νυχτωμένος; H Προϊσταμένη της Τεχνικής υπηρεσίας τι λέει; Bέβαια το ίδιο έγινε και με το μπάζωμα του γηπέδου της Βόνιτσας. Mεγάλη και θλιβερή ιστορία. Οι γνωρίζοντες κατανοούν. Οι υπόλοιποι βολεύονται με μία μπύρα και ένα σουβλάκι. Άβουλοι και μοιραίοι κατά το ποιητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας ζωής στη Χώρα στη Βόνιτσα δεν βλέπει πως λειτουργεί μπάρ ; Aλήθεια 37 τμ έχει καταλάβει ο μισθωτής; Αν καλύπτει κάποιος τις παρανομίες αυτό λέγεται παράβαση καθήκοντος. Τη περιουσιακή σου κατάσταση γιατί δεν την αναρτάς; ;Oταν δεν σέβεσαι το νόμο αυτό λέγεται παρανομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ένας καλύπτει τις παρανομίες του άλλου και πολλοί κάνουν πάρτι με το δημόσιο χρήμα. Μασούρα και Μωραίτη βγάλτε τους στο ξέφωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν υπήρχε μείζονα αντιπολίτευση αυτά δεν θα γινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο