Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

“Απροσπέλαστος” Ο Δρόμος Προς Τα Λουτρά Τρύφου

    Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο   δρόμος προς τoν Aγιο Βάρβαρο και τα  Λουτρά Τρύφου (Δήμος Ακτίου Βόνιτσας).
Η άσφαλτος έχει φράξει σχεδόν από βράχους, το έδαφος έχει υποχωρήσει, ο δρόμος έχει υποστεί καθίζηση.
Μάλιστα διερχόμενος από το σημείο έστειλε φωτογραφικό υλικό στο agriniosite.gr και δήλωσε “χθες ξεκίνησα να πάω στον Άγιο βάρβαρο ( στα ιαματικά λουτρά) πού λέει ο λόγος, δυστυχώς όμως όσο προχωρούσα ο δρόμος στενεύει από τα κλαδιά και πεσμένα βράχια και ξαφνικά έφτασα σε αδιέξοδο. Ο δρόμος έχει υποχωρήσει και πού να γυρίσεις πίσω…… θα πρέπει να βάλει ό Δήμος πινακίδα ούτως ώστε να μην πηγαίνει ο κόσμος και βρίσκεται προ εκπλήξεων αφού δεν υπάρχει μέριμνα να αξιοποιήσουν αυτόν τον επίγειο παράδεισο”.

Πηγη:agriniosite.gr

14 σχόλια:

  1. πήγα στα λουτρά πριν 10 μέρες Δεν ήξερα ότι ο δρόμος είναι κλειστός και δεν είχε ούτε πινακίδα ότι δεν δουλεύει ο δρόμος το αποτέλεσμα ήταν να μπλοκάρουμε με βαριά οχήματα από τουρίστες όπως τροχόσπιτα και άλλα επικράτησε ένας χαμός Γιατί δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε από το σημείο που έχει χαλάσει ο δρόμος τα λουτρά είναι περίπου 3 χιλιόμετρα ένα τόσο όμορφο τοπίο παραμελημένο έχει αποκοπεί ο δρόμος σε πάρα πολλά σημεία Πολύ δύσκολη η πρόσβαση και με τα πόδια είναι αδιανόητο ένα τόσο όμορφο μέρος να είναι παραμελημένο τόσο πολύ να το αφήνουμε χαλασμένο δρόμο πραγματικό έγκλημα και όποιος δεν έχει δει την ομορφιά του χάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο δήμαρχος εκεί είναι για κλάματα Όχι ότι έπρεπε να τσακιστεί και να φτιάξει το δρόμο αλλά δεν έχει βάλει ούτε πινακίδα ότι ο δρόμος είναι κλειστός. Όταν ρώτησα τι έγινε με το δρόμο μου είπανε ότι ο δρόμος έχει κλείσει εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια δεν δικαιολογείται ο δήμαρχος με τίποτα πέντε χρόνια και δεν έχει πατήσει κανένας ούτε μία πινακίδα παιδιά ούτε μία πινακίδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δημαρχος αποστολακης ψηφίζεται από τον λαό

      Διαγραφή
  3. Ο δήμος Βόνιτσας ρίχνει άσφαλτο σε 11 χιλιόμετρα στους άριστα προσπελάσιμους δρόμους του αναδασμού Βόνιτσας. Από την άλλη πλευρά επί πέντε συνεχή χρόνια εγκαταλείπει τον παράδεισο του Ξηρομέρου. Να μιλήσουμε για αισχος; Όχι. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να φωτογραφίζονται σε έργα που ωφελούν τους κομματικούς τους φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τον χαίρεστε και το Δήμαρχο που έχετε και το λαό που τον ψηφίζει. μάλλον τέτοιοι είστε και αυτό σας αξίζω 100 χρόνια πίσω είστε αν δεν το έχετε καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χωριό τρυφου τι λέει; Αν κάποιοι έχουν βολευτει με μικροεξυπηρετησεις καλό θα ήταν θα δούνε τι χάνουν από την εγκατάλειψη αυτού του μοναδικού τοπίου. Δείτε τι κερδίζουν οι εκλεγμένοι και οι συν αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Γιώργου Αποστολακη στις εκλογές του 2014 μαζί με τα σφαγεία της Κατούνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν. Κάποιος. Τόποικος. Άρχοντας. Δεν. Βλέπω. Κέρδος. Εργολαβίες. Και. Τα λοιπά. Δεν. Ασχολείται. Έστω. Να. Είχε. Γήινη. Μια. Μικρή. Συντηριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιωάννινα: Ο Αμάραντος και το φυσικό «χαμάμ» στα 1.260 μέτρα
    ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΑΜΑΡΑΝΤΟ. ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
    ΕΜΕΙΝΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑ .ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ.

    Ένα φυσικό «χαμάμ», μια διαφορετική πρόταση χαλάρωσης και ευεξίας, άγνωστη στο ευρύ κοινό, είναι ένα από τα πολλά μυστικά του Γράμμου, στα 1260 μέτρα υψόμετρο.

    Στον Αμάραντο της Κόνιτσας, μέσα από 15 ρήγματα, η γη αναδύει όλο τον χρόνο, αέρα και ατμούς. Θερμοκρασία 33 έως 38 βαθμοί! Είναι τα μοναδικά ιαματικά ατμόλουτρα στην Ελλάδα, ίσως και στην Ευρώπη.
    Ακολουθώντας τον δρόμο βόρεια του ακριτικού Αμάραντου, μετά από 5 χιλιόμετρα, μέσα στο δάσος και με θέα τον Σμόλικα, η φύση προσφέρει απλόχερα μια μοναδική εμπειρία. Ο επισκέπτης, βρίσκεται σε ένα οργανωμένο χώρο, όπου θα δοκιμάσει τις ιαματικές ιδιότητες του ατμού που βγαίνει από τα έγκατα της γης, όλο τον χρόνο.
    Στις εγκαταστάσεις των λουτρών, υπάρχουν ατομικοί θάλαμοι, όπου τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής και ο επισκέπτης, μπορεί να απολαύσει ατμόλουτρο διάρκειας 30 λεπτών. Στο συγκρότημα λειτουργούν, αναψυκτήριο, εστιατόριο και ξενώνας, ενώ η περιοχή έχει δυναμικότητα 150 κλινών.
    Ο Δήμος της Κόνιτσας, περιουσία του οποίου είναι τα λουτρά, φιλοδοξεί η περιοχή να γίνει σημείο αναφοράς, ανάπτυξης της περιοχής και εναλλακτικός προορισμός. Ο δήμαρχος Νικόλαος Εξάρχου τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως μέσα από το διασυνοριακό πρόγραμμα «Ιντερεγκ Ελλάδα - Ιταλία», η Περιφέρεια Ηπείρου θα αξιοποιήσει χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των λουτρών. Ο κ. Εξάρχου ανέφερε, πως τα λουτρά διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή "ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ Α.Ε" το Δ.Σ της οποίας απαρτίζεται από το Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων στον δημο, τον κοινοτάρχη και έναν επιχειρηματία τουρισμού της περιοχής.
    Ο Κώστας Ζιάκος επιχειρηματίας ο οποίος έχει νοικιάσει απο την Αναπτυξιακή τα Λουτρά, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως οι ευεργετικές ιδιότητες του ατμού, προσελκύουν όλες τις ηλικίες. Μέσα στο απέραντο πράσινο, οι συνθήκες είναι ιδανικές για χαλάρωση και αναζωογόνηση! Είναι όμως και μια ευκαιρία, να ανακαλύψεις την φύση, μέσα από τα μονοπάτια, να γευτείς την παραδοσιακή κουζίνα στα πέτρινα Μαστοροχώρια, να θαυμάσεις την μοναδική αρχιτεκτονική των μαστόρων, να μάθεις για τα βότανα της περιοχής, να κάνεις βόλτες με άλογα στο δάσος.
    Ο Αμάραντος, βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την Κόνιτσα και η Περιφέρεια Ηπείρου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καλύτερη ανάδειξη αυτού του φυσικού πλούτου, εκτελεί έργα για την άνετη οδική πρόσβαση. Επίσης, η περιοχή μπήκε στο χάρτη του Epirus Trail, της μεγάλης ορεινής πεζοπορικής διαδρομής της Ηπείρου, η οποία άλλοτε ήταν δρόμοι επικοινωνίας και εμπορίου. Όπως λέει ο Κώστας Ζιάκος, ήδη καθαρίζονται και αναδεικνύονται παλιά μονοπάτια, ενώ επισημαίνει και την ιστορική διάσταση της περιοχής, που βρίσκεται κοντά στην κορυφή του Γράμμου Κάμενικ, θέατρο επιχειρήσεων κατά τον εμφύλιο.
    Η επίσημη αναγνώριση των ατμόλουτρων Αμάραντου, ως ιαματικών, ήρθε πριν δύο χρόνια, όταν σε ΦΕΚ με ημερομηνία 2-6-2018, δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση της τότε υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.
    ΑΠΕ - ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Αποστολάκης καλά κάνει... Τι δουλειά του κάνει. Έχει 6 χρόνια δήμαρχος συνεχιζόμενα και δεν έχει ρίξει ένα μέτρο πισα στο πρώην παλαιρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 4:20 τι χαμάμ τσαμπουνάς ρε φίλε ξέρεις σε τι κόσμο απευθύνεσαι εδώ συνεννοούμαστε ακόμα με κραυγές έχει να πέσει πίσσα Εδώ και κάτι χρόνια σε δρόμο Όχι πάνω στο βουνό που πάει για τα Λουτρά έτσι και πεις εδώ ζεστό νερό θα σου πούνε βάλε το καζάνι φωτιά. Ωραία αυτά που λες αλλά γεια άλλες περιοχές για μεριές που πονάνε αγαπάνε τον τόπο τους που κοιτάνε το καλό όλων όχι για ... που κοιτάνε τα συμφέροντά τους στην τσέπη τους και κανέναν άλλον δεν Απορώ με αυτούς με τον εαυτό μου απορώ Γιατί δεν βάζω υποψηφιότητα για δήμαρχος να παίρνω και εγώ Το μισθό χωρίς να κοιτάζω γύρω μου καλά λεφτά για εξασφάλιση πενταετίας. Βρε πού καταντήσαμε Κοίτα τι Ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αληθεύει ότι για να γίνει η πλατείας της Βόνιτσας πήραν και χρήματα που υπήρχαν για τον δρόμο των λουτρών τρυφου; Οι σύμβουλοι της Κατούνας τι λένε; Το ανέχονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ κατάλαβα ότι δήμαρχος βγαίνει από τους χειρότερους ο καλύτερος Κατά λάθος βγαίνω Δήμαρχε και ψηφίζονται για να μη βγει κάποιος άλλος που είναι χειρότερος από αυτόν που βγαίνει δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο