Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Στην ίδρυση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, θετική η γνώμη του Δήμου Ξηρομέρου μέσω της μη γνωμοδότησης. Γιατί δεν γνωμοδότησαν τα συλλογικά όργανα του Δήμου Ξηρομέρου επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής;


Τον Φεβρουάριο του 2019 σας ενημερώσαμε για την θετική γνώμη για την υπό ίδρυση Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, η οποία έλαβε χώρα, χωρίς την ενημέρωση και την γνωμοδότηση των συλλογικών οργάνων του Δήμου Ξηρομέρου (δείτε εδώ).....

Σε αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση για το μέλλον του τόπου, δυστυχώς το 2018-2019 δεν έγινε καμία διαβούλευση στις τοπικές κοινωνίες και δεν γνωμοδότησαν ως όφειλαν, για κομμάτια της ΠΟΑΥ που αφορούν τα όρια τους οι:
Η Δ.Κ. Αστακού.
Η Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου.
Η Τ.Κ. Κανδήλας.
Η Τ.Κ. Μύτικα.
Επίσης δεν γνωμοδότησε η Επιτροπή ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου, δεν γνωμοδότησε τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου.
Έτσι η μη διαβούλευση των τοπικών κοινωνιών και η μη γνωμοδότηση των συλλογικών οργάνων του Δήμου Ξηρομέρου, επέχει θέση θετικής γνώμης.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 17 Αυγούστου, η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου ανάφερε δικαιολογούμενη ότι η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), δεν ήρθε λέει ποτέ στον Δήμο Ξηρομέρου από την Περιφέρεια, δηλαδή ότι δεν είχε λάβει γνώση.
Εμείς πάντως επισημάναμε ότι όταν γνωμοδότησε θετικά η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έστειλε την θετική της απόφαση όχι στο e-mail του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά στο προσωπικό e-mail του τέως Δημάρχου Ξηρομέρου, το οποίο προφανώς αυτό είχε δηλωθεί προς την Περιφέρεια για επικοινωνία με τον Δήμο Ξηρομέρου.
Σε προφορική επικοινωνία που είχαμε με την Περιφέρεια τότε, μας είπαν ότι η ΣΜΠΕ είχε πάει κανονικά και στον Δήμο Ξηρομέρου, όπως προβλέπει ο Νόμος, αλλά δεν έλαβαν γνωμοδοτήσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου. Σε εμάς την έστειλαν με e-mail σε 5 λεπτά όταν την ζητήσαμε. Επίσης μία άλλη σημαντική επισήμανση, είναι ότι όλα τα προηγούμενα 5 χρόνια της τέως δημοτικής αρχής που προχωρούσε η υπόθεση της ΠΟΑΥ, δεν έγινε ούτε μία ενέργεια της τέως δημοτικής αρχής, ούτε μία ενέργεια να εμποδιστεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη. Υπάρχουν πολύ σοβαρές ευθύνες για όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί και για εδώ που είμαστε σήμερα.
mytikaspress

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ Ο κ.ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΚΑΛΑ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?????

Ανώνυμος είπε...

και που να πάει ?
δημοτικός σύμβουλος είναι και ο Αστακος είναι η πρωτεύουσα του δημου

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ ηταν το 27 τα εκατό
Εγώ νομιζα οτι θα πεσουν κάτω απο 17 τα εκατό.
έπεσα έξω στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαϊου του 2919 στο δήμο Ξηρομέρου.