Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Συνολικά προβλέπεται να μετακινηθούν περί τους 2500 πρόσφυγες και μετανάστες, από τη Λέσβο.


      Αύριο, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η αποσυμφόρηση της Λέσβου, με την μετακίνηση, σε πρώτη φάση, 704 αιτούντων άσυλο που ανήκουν όλοι σε ευάλωτες ομάδες, οι οποίοι θ’ αναχωρήσουν στις 5 το απόγευμα με το πλοίο “Νήσος Χίος”, που βρίσκεται, από την Παρασκευή, αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης.  Ενώ προβλέπεται συνολικά να μετακινηθούν περί τους 2500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η επιχείρηση θα ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί, όπου θα γίνει η επιβίβαση σε λεωφορεία, ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα, λόγω covid-19, με θερμομέτρηση και μεταφορά 30 μόνο ατόμων σε κάθε λεωφορείο, ενώ σήμερα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, όπου ενημερώθηκαν όλοι όσοι θα μετακινηθούν και για το λόγο αυτό δεν επετράπη σε κανένα να βγει σήμερα από το προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ.
Η επόμενη μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου όπου προγραμματίζεται να μετακινηθούν περί τους 600 αιτούντες άσυλο, ενώ η αποσυμφόρηση θα συνεχιστεί την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, με την μετακίνηση ενός αρκετά ικανοποιητικού αριθμού ευάλωτων κυρίως ομάδων.
 
πηγή:  ert.gr

7 σχόλια:

  1. πως δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα με τους μετανάστες ?? ποιος το δημιούργησε ?? δεν είχαμε τετοια προβλήματα ποιο παλια εκτος Ευρώπης . δεν το καταλαβαίνω αυτο... μια πάμπτωχη ψωροκώσταινα και να πρεπει να υποστεί και τα παραπανίσια . η φιλη μας η γερμάνια μιας και το λέμε ευρωπη,εχει την άνεση σε ολους τους τομείς εδω και χρονια .. γιατι δεν απορροφά άμεσα τους μετανάστες ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι μετανάστες ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.
    Δεν ειδα κανένα Έλληνα να μεταβεί σε αλλη χώρα με τέτοιο τρόπο απλά πήγε νόμιμα.

    Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος

    Άρθρο 83 - Νόμος 3386/2005

    Άρθρο 83
    Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη Χώρα
    1. Ο υπήκοος τρίτης χώρας, που εξέρχεται ή επιχειρεί να εξέλθει από το ελληνικό έδαφος ή εισέρχεται ή επιχειρεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ. Θεωρείται επιβαρυντική περίπτωση και επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, αν αυτός που επιχειρεί να αναχωρήσει λαθραίως καταζητείται από τις δικαστικές ή αστυνομικές αρχές ή υπέχει φορολογικές ή πάσης φύσεως άλλες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο ή είναι υπότροπος.
    2. Αν ο υπήκοος τρίτης χώρας εισέλθει στο ελληνικό έδαφος ή εξέλθει από αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών, ύστερα από έγκριση του εισαγγελέα εφετών,ΦΕΚ212 στον οποίο αναφερει σχετικώς χωρίς καθυστέρηση, μπορεί να απόσχει από την ποινική δίωξη για την πράξη αυτήν, οπότε γνωστοποιεί αμέσως την απόφασή του αυτή στον διοικητή της αστυνομικής υπηρεσίας ή λιμενικής αρχής που διαπίστωσε την παράνομη είσοδο ή έξοδο, προκειμένου αυτός, με από-φασή του, να επαναπροωθήσει τον υπήκοο τρίτης χώρας αμέσως στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής του. Η έγκριση του εισαγγελέα εφετών μπορεί να δοθεί με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο. Αν δεν καταστεί δυνατή η άμεση επαναπροώθηση του υπηκόου τρίτης χώρας, ο διοικητής της αστυνομικής ή λιμενικής αρχής, αφού συντάξει σχετική έκθεση, παραπέμπει τον υπήκοο τρίτης χώρας στην αρμόδια διοικητική αρχή για απέλαση, σύμφωνα με το άρθρο 76 του νόμου αυτού. Η αρχή αυτή, αν η απέλαση δεν πραγματοποιηθεί μέσα σε τρεις μήνες, γνωστοποιεί τούτο στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Στην περίπτωση αυτή, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών μπορεί να ανακαλέσει την απόφασή του για αποχή από την ποινική δίωξη, ύστερα από έγκριση του εισαγγελέα εφετών, εφόσον δεν έχει παρέλθει ένα έτος από την ημέρα της παράνομης εισόδου στη Χώρα του υπηκόου τρίτης χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 11.17. ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας ελθουν οι άνθρωποι όποτε αποφασισει το υπουργείο.γιατί τόοοοοοοοση ξενοφοβία.ολοι ανθρωποι ειμαστε.

      Διαγραφή
    2. Άμα έμεναν δίπλα σου καμιά πενηνταρια βαρβατα από το Αφγανιστάν,και γλυκοκοιταζαν τα πρόβατα σου και τη γυναίκα ή τις κόρες σου,δεν θα είχες την ίδια αποψη

      Διαγραφή
  5. Αγριιιιιιλοοοοοοοοοοςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο