Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Οι γεωτρήσεις της Άνω Κανδήλας και μια απόφαση του Δ.Σ. από το μακρινό 2011.

  
     Μία ανάρτηση στο Facebook ένα δημοσίευμα ανοίγουν την συζήτηση, για τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν οι γεωτρήσεις στην Άνω Κανδήλα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα επάρκειας νερού σε περιοχές του Δήμου Ξηρομέρου. Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα θέμα ζωής και δημόσιας υγείας. Κυριολεκτικά, το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, πηγή ζωής και βασικός παράγοντας για την υγεία κάθε ανθρώπου και τη δημόσια υγεία συνολικότερα.
Επί Δημαρχίας κ. Πυθαγόρα Σαμαρά ο τότε δημοτικός σύμβουλος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης έθεσε το θέμα του ανοίγματος γεωτρήσεων στην θέση Άνω Κανδήλα. ....
Το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συζήτηση του θέματος. Μειοψήφησαν οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Λύτρας Σπυρίδων, Μουρκούσης Βασίλειος και Βότσης Γεράσιμος. Με το Δημοτικό συμβούλιο να αποφασίζει κατά πλειοψηφία και να εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρα Σαμαρά όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν οι γεωτρήσεις στην Άνω Κανδήλα.
Οι μειοψηφούντες τότε δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βότσης Γεράσιμος (αρχηγός μείζονος μειοψηφίας), κ. Λύτρας Σπυρίδων και Μουρκούσης Βασίλειος, ο οποίος ανέφερε ότι καταψηφίζει την πρόταση του Δημάρχου διότι έχει ορκιστεί να υπηρετεί την νομιμότητα. Οι γεωτρήσεις στην Άνω Κανδήλα είναι χωρίς άδεια, χωρίς Περιβαλλοντική μελέτη και για τον λόγο αυτό δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν παρότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Αλυζίας δαπάνησε περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ φτιάχνοντας δίκτυα. Η υπεράντληση δε αυτών είχε σαν συνέπεια να στερεύσει η φυσική πηγή στην Άνω Κανδήλα, οι κάτοικοι κατέλαβαν το 2009 τις γεωτρήσεις, σταμάτησαν την λειτουργία αυτών και από τότε δεν ξαναλειτούργησαν παρά τις προσπάθειες που έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Αλυζίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ζήτησε δε να αναβληθεί η λήψη απόφασης, να προσκομίσει ο Αντιδήμαρχος κ. Λύτρας Σπύρος τον φάκελο των γεωτρήσεων, να εξεταστεί η υπόθεση με νηφαλιότητα και ύστερα να αποφασίσουν διότι δεν θα ήθελε με την ψήφο του να δυναμιτίσει εκ νέου το κλίμα και να έρθει το Συμβούλιο σε αντιπαράθεση με τις κοινωνίες και να μην υπηρετούν και την νομιμότητα.

Το άνοιγμα των γεωτρήσεων θα αποτελέσει οριστική λύση στο πρόβλημα ποιότητας και επάρκειας νερού ή θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα? 




13 σχόλια:

  1. Οργανωμενη μελετη υπαρχη η οτι θελει ο καθενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααα να αγιασει το στομα σου 2.47

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΖΑΦΤΣΑ ΤΩΡΑ Ο ΜΥΤΙΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαραγε τρύπες παντού ο γνωστός μουστάκιας. Δεν αφσε τίποτα όρθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και απ το 2009 οι Καουμπόυδες της Άνω Κανδήλας ( που το νερό με τα λάστιχα ποτίζουν και σήμερα τα κήπια και τα πρόβατα ) εκβιάζουν ένα ολόκληρο χωριό το Αρχοντοχώρι και το αφήνουν στη δίψα. Ο δε κ. Τριποτσέρης έκανε εγκαίνια στο Αρχοντοχώρι γιαυτό το νερό παρουσία του Περιφερειάρχη κ.Σπυρίδων Σπυρίδων , αλλά οι Ανω Καντηλιώτες κατέλαβαν τις πηγές ( ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία ; ) και ο κ. Τριποτσέρης έκτοτε δεν ομιλεί , ο κ. Γαλούνης έπραξε ακριβώς τα ίδια με τον προκάτοχό του ( κι όλα αυτά για 20-30 ψηφαλάκια ) . Το Αρχοντοχώρι διψάει και ο κ. Τριανταφυλάκης προεκλογικά τόσο στον Αστακό όσο και στο Αρχοντοχώρι , δεσμεύτηκε οτι σε ένα εξάμηνο θα δώσει λύσει στο πρόβλημα μή υδροδότησης του Αρχοντοχωρίου. Ο κόσμος καταψήφισε και ορθώς τους Γαλούνη , Μουρκούση και πολιτικά " απαξίωσε" τόσον αυτούς όσο και τον τότε αντιδήμαρχο κ. Σπ. Λύτρα. Και σήμερα , αυτα τα καλά παιδιά της Ανω Καντήλας , εκτός της καταδίκης του Αρχοντοχωρίου , δημιουργούν προβλήματα όπως διαβάζουμε και στον Μύτικα. Καλά ένας Εισαγγελέας δεν υπάρχει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11,04 να το παρετε εσεις γιανα ποτιζετε τα δικα σας κηπια και δεντρα πολυ ξηπνιος εισαι εσυ. Να βρεθει λιση οργανωμενα οχι με το συμφερων, τις γνωριμιες τους ψηφοτς του καθε ενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εκείνος ο Βασίλης του Ευρω παϊκού πολιτισμού απο Κανδήλα
    γιατί δέν μιλάει ? ακόμα σε καραντίνα ήνε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 11.23, άλλα λέει η θειά μ , άλλα ακούν τα αυτιά μ . ή , Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι...ή ΞΗΡΌΜΕΡΟ μεγάλη χώρα!!! τι " γαϊδάρους " τρέφεις τώρα !!!. Λεβέντη μου , το καταλαβαίνεις οτι υποφέρουν δυο χωριά απο 5-10 νταβατζήδες της Ανω Καντήλας ; και κάποιοι εξ αυτων μάλιστα αυτοχαρακτηρίζονται σοσιαλιστές και αριστεροί ; Μικρή κοινωνία είμαστε και γνωριζόμαστε αναμεταξύ μας. Αφου εσείς δεν μπορείτε να δείτε από χρόνια τους Μυτικιώτες και δεν ξέρετε κατα που πέφτει το Αρχοντοχώρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια ερωτηση φτανη το νερο για να μη λοιπη σε κανενα η ο καθε ενας απο τη δικη του σκοπια το βλεπει ενας ξενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΟΥΜΠΟΙΔΕΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΩ ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προτιματε να χύνεται το νερο εκει στα παλμπεικα παρα να το πινει ο κόσμος που διψαει;Θερμα συλλυπητηρια στους ψευτονταηδες.Ο νομος θα ειναι με το σωστό και με τους πολλους και οσο για τον Κύριο Γαλουνη καλα του κανετε αφου σας εβγαλε στην πιατσα, ακομα με τα γαιδουρια περναγατε.Τσοκανια ησασταν τσοκανια ειστε ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 9; 31 ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο