Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δήμαρχε κ. Αποστολάκη γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα ΤΟΕΒ; | Πρόεδρε του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρη, Απαντήστε!!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τα πάντα στη δημοσιότητα
Πάρτε το μέλλον του Δήμου  στα χέρια σας
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
       Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση, γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

Aγαπητοί Αναγνώστες
ΘΕΜΑ  1:
           Μεγάλωσα μέσα στο κάμπο της Πογωνιάς. Το κάμπο Πογωνιάς-Στενού- Παλαίρου τον γνωρίζω από άκρη σε άκρη. Κατάγομαι από κτηνοτροφική και γεωργική οικογένεια. Έκανα το τσοπάνο σε πολλά μέρη του κάμπου, μάζεψα καπνό, πότισα και σκάλισα βαμβάκι. Στη παραλίμνια περιοχή της Βουλκαριάς είχαμε πολλές χρονιές τα καλοκαίρια το κοπάδι με τα πρόβατα. Έκανα πολλά μεροκάματα στο κάμπο που ανήκει στο Μοναστηράκι φορτώνοντας τριφύλλι σε φορτηγά. Για αυτά θα διαβάσετε πολλά στο υπό έκδοση βιβλίο μου.
        Πολλές φορές τα μετέπειτα χρόνια με το αυτοκίνητο ή περπατώντας επισκέπτομαι το κάμπο. Μου αρέσει να φέρνω στο μυαλό μου παιδικές αναμνήσεις. Θα το πω ευθέως. Ο κάμπος τότε ήταν πράσινος. Ο κάμπος  παρήγαγε. Δύσκολα χρόνια. Απίστευτος τρόπος ζωής. Οι γονείς μου έκαναν τα πάντα να μας σπουδάσουν. Να ξεφύγουμε από αυτή τη ζωή μας έλεγαν. Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και υπόσχομαι ότι δεν θα τους ξεχάσω ποτέ.............


   
       Σήμερα ο κάμπος έχει χρώμα κίτρινο και καφέ στη μεγάλη του έκταση. Ο κάμπος  δεν παράγει γεωργικά προϊόντα όπως παλιά. Σε αυτό εκτός των άλλων έπαιξε καθοριστικό παράγοντα η μη επέκταση και λειτουργία των αρδευτικών δικτύων. Τα αρδευτικά δίκτυα και τα παραλίμνια αντλιοστάσια στο κάμπο Παλαίρου- Πογωνιάς- Στενού  είχαν την ακμή τους επί Προεδρίας και Δημαρχίας του κ. Βίτσα Κώστα.  Μετά σιγά –σιγά άρχισε η σταδιακή εγκατάλειψη. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας μην αρέσει σε μερικούς.

         Πολλές φορές στα άρθρα μου έχω θέση το θέμα της άθλιας εικόνας που εμφανίζουν τα δίκτυα άρδευσης και τα αντλιοστάσια του κάμπου μας. Θεωρώ ότι τα δίκτυα άρδευσης και τα αντλιοστάσια είναι ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ. Επιβάλλεται να παρθούν μέτρα προστασίας των αντλιοστασίων. Οι κάμποι πρέπει να πρασινίσουν ξανά. Έτσι θα παράγουν προϊόντα ξανά.
           Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεροκωστόπουλος έθεσε πολλές φορές το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης τη πρώτη φορά είπε ότι το θέμα είχε αναλάβει ο εκλιπών Αντιδήμαρχος. Ερωτάτε ο σημερινός Αντιδήμαρχος κ. Φραδέλος τι έκανε για το θέμα και ποια τα αποτελέσματα των ενεργειών του;
              Την άλλη φορά είπε  o Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και ο Δήμος δεν έχει κάνει δαπάνες για την άρδευση. Τούτο έγινε μετά από δική μου παρέμβαση.  
       Βέβαια πάντα πετούσε τη μπάλα στην εξέδρα και αντιδικούσε με το Στρατηγό για άλλα θέματα, άσχετα με το θέμα. Είναι γνωστή η τακτική του και καταδικαστέα πολιτικά.

Σας παρουσιάζω τη κατάσταση των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής για τα αντλιοστάσια και τα δίκτυα και γενικά για δαπάνες άρδευσης ανά έτος που έχω στη διάθεση μου:

ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΑΔΡΕΥΣΗ:

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν δεν γνωρίζετε τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής που έχουν την υπογραφή σας τότε ψάξτε τι συμβαίνει. Αν τα γνωρίζετε τότε παραπληροφορείτε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες. Οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από τους Δημότες. Σε κάθε περίπτωση είστε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ.
       Δήμαρχε κ. Αποστολάκη στη προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ιουλίου του 2018 δεσμευτήκατε ότι το θέμα, θα το θέσατε θέμα ημερήσιας διάταξης. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της 13ης Αυγούστου 2018 το θέμα δεν συμπεριλαμβάνετε. Οφείλετε ασφαλώς μία ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Αγαπητοί αναγνώστες
Για το θέμα έχω μιλήσει με πολύ κόσμο. Δεν λαϊκίζω. Θα πω τη γνώμη μου ευθέως:

1)-Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν διαφορετική αντιμετώπιση ανά Δημοτική Ενότητα από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τη Δημοτική του ομάδα. Ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί κ Δήμαρχε; Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας από τη ΔΕ Παλαίρου υπάρχουν;

2)-Τα χρέη του ΤΟΕΒ ΠΑΛΑΙΡΟΥ συμφωνώ να ΜΗΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. Να τα πληρώσουν αυτοί που πότιζαν τα κτήματα τους. Οι τότε διοικούντες το ΤΟΕΒ τους γνωρίζουν.

3)-Ο Δήμος πρέπει να παρέχει ότι έχει στη διάθεση του για να ποτίζονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΜΠΟΙ όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

4)-Στο ΤΟΕΒ Παλαίρου να παραχωρηθεί ένας χώρος για γραφείο ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Ουδείς δεν θα ποτίζει αν πρώτα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. Με την απόδειξη πληρωμής θα ανοίγει τη βάνα στο χωράφι του ο αρμόδιος υπάλληλος.

5)-Υπάρχει τρόπος να ποτίσουμε το κάμπο Παλαίρου- Πογωνιάς-Στενού πέραν της λειτουργίας των υπαρχόντων δικτύων άρδευσης. Είμαι στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής και των διοικούντων το ΤΟΕΒ να τους πω τη γνώμη μου.

6)-Γνωρίζω και άλλα πολλά για το θέμα. ΔΕΝ τα έχω επαληθεύσει πλήρως και για αυτό δεν τα γράφω σήμερα. Πάντως αν αληθεύουν ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

ΘΕΜΑ 2:
      Καλώ το Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Αυγούστου 2018 που θα εισηγηθεί την επέκταση του ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας να απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:

1)-Έγινε ναι ή όχι η οριστική παραλαβή του ΧΥΤΑ, από ποιους, αν συμμετείχε ο ίδιος;
2)-Aν έγινε η παραλαβή του ΧΥΤΑ, ικανοποιήθηκαν και πως οι λόγοι που σταμάτησε η αρμόδια επιτροπή την παραλαβή;
3)-Πόσοι χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών έχουν εισέλθει στο ΧΥΤΑ από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι σήμερα;  
4)-Αν όπως είπε,σε μία από τις λίγες φορές που έχει έρθει στο ΔΣ από πέρσι την Άνοιξη, έχει καλυφθεί το 25 τοις εκατό του υπάρχοντος κυττάρου τότε τι χρειάζεται η ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΧΥΤΑ ; Mήπως έχει καλυφθεί το 80-90 τοις εκατό που είπε η δικηγόρος του Δήμου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο; 
5)-O Δήμος Ξηρομέρου πόσα χρήματα χρωστά , αν χρωστά στο ΦΟΣΔΑ; Yπάρχουν αποφάσεις και ποιού οργάνου που του το επιτρέπουν να χρωστά;  To ρωτώ γιατί στους Δημότες του Δήμου μας αυξήσατε τα τέλη δύο φορές και ο Δήμος Ξηρομέρου  χρωστούσε ένα μεγάλο ποσό. 

Αγαπητοί  Συνδημότες
Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
         Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αν με ένα προμηθευτή ή εργολάβο είχατε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη θα ψωνίζατε ή θα του αναθέτατε να σας φτιάξει το σπίτι ο κύριος αυτός; ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.







5 σχόλια:

  1. Δάσκαλε σε ευχαριστούμε. Δεν ξέχασες τη καταγωγή σου. Να είσαι καλά. Μόνο από σένα περιμένουμε να πει και να γράψει για εμάς . Μπράβο συνέχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε ο Κώστας είχε δίκιο. Ξοδεύει χρήματα ο Δήμος για την άρδευση. Εμείς στη Ζαβέδρα είμαστε αδικημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέστα δάσκαλε . Ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος που δεν είναι πράσινος ο κάμπος. Τι κι αν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής επένδυαν τις επιδοτήσεις στα γνωστά κολόμπαρα της περιοχής. Τι κι αν δεν έριξαν ένα ευρώ στη βελτίωση εγξαταστάσεων και ποιμνίων. Τι κι αν ο καθένας βρίσκειι τρόπους να πολλαπλασιάζει τα ζώα και τα στρέματα, να κοροϊδεύει το κράτος. Κι ας έκλεισε το κράτος δύο κρατικά εργοστάσια λιπασμάτων. Που ζεις καυμένε. Βλέπεις μόνο αυτά που θέλεις , και χάνεις τη πραγματικότητα. Δυστυχώς και για αυτούς που εκμεταλλεύονται το αντιπολιταυτικό σου μένος. Κατά κάθε εξουσίας. Πιστεύω να δημοσιευτεί
    SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kόβονται και πληρώνονται τιμολόγια. Τα αντλιοστάσια και τα δίκτυα δεν λειτουργούν. Τι σημαίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατσαμπίρη απάντησε. Η αλήθεια δεν κρύβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο