Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Τοποθετήθηκε η διευθύντρια στο Δ. ΙΕΚ Αμφιλοχίας «Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας»- όλα έτοιμα για τη λειτουργία του

          Έτοιμο να λειτουργήσει θα είναι σε λίγο καιρό το Δημόσιο ΙΕΚ Αμφιλοχίας, αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κίνησης Ενεργών Πολιτών Αμφιλοχίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλέον, με Υπουργική Απόφαση (20/8/2018) τοποθετήθηκε η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Αμφιλοχίας.
    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, πρόκειται για τη Λένα Ταλιούρα, μόνιμη εκπαιδευτικό ΠΕ70.........


          
      Το Δ.ΙΕΚ «Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας» στην Αμφιλοχία αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, του εμπορικού συλλόγου Αμφιλοχίας και της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανιας.
       «Τα τελευταία δύο χρόνια καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια από τη δημοτική παράταξη Κίνηση Ενεργών Πολιτών που έκανε ώριμο το αίτημα αυτό στην τοπική κοινωνία και με συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Παιδείας έφτασε να εξασφαλίσει την υλοποίηση της πρότασης αυτής”, αναφέρει ο  επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βαγγέλης Τσούκας.

       Για το ίδιο θέμα, σχετικό σχόλιο έκανε και  το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθυντής του γραφείο του υπουργού Υποδομών Σταύρος Καραγκούνης: 
      «Δ.ΙΕΚ «Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας” στην Αμφιλοχία. Με συντονισμένες ενέργειες και καθοριστική τη συμβολή του γενικού γραμματέα Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας γίνεται πραγματικότητα. 
        Σε ένα τόπο που το όνομα του ακούγεται σε όλη τη χώρα για τα μοναδικά τυροκομικά του προϊόντα η λειτουργία αυτού του δημοσίου ΙΕΚ θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, εκπαιδεύοντας νέους ανθρώπους που με τις γνώσεις τους θα συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση της παραγωγής. 
       Η Αμφιλοχία πρέπει να εξελιχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο στην γαλακτοκομία και στην τυροκομία και να συνδυάσει την εκπαίδευση με την ανάδειξη των τοπικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο