Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ένας Μεσολογγίτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος!

Καθήκοντα υφυπουργού Περιβάλλοντος αναλαμβάνει με απόφαση του Πρωθυπουργού ο βουλευτής Β' Αθήνας, Γιώργος Δημαράς. 

Ο νέος υφυπουργός είναι γέννημα - θρέμμα του Μεσολογγίου και πιο συγκεκριμένα του Άη - Γιώργη (Κουτσοχέρι) και επισκέπτεται συχνά την γενέτειρά του. Εκτός αυτών είναι και ενεργός και γνώστης των ζητημάτων και οι προσδοκίες των συντοπιτών του πλέον γίνονται μεγαλύτερες...
Είναι σίγουρο πως το πρώτο θέμα που θα του τεθεί είναι τα εργοστάσια βιορευστών ενώ η συνολική προστασία και εξυγίανση της λιμνοθάλασσας απαιτεί γενναίες πολιτικές από την πολιτική ηγεσία.
Η ΑΙΧΜΗ του εύχεται κάθε καλό και να αφήσει μεγάλο έργο στο υπουργείο, αλλά και μια καλή παρακαταθήκη για την περιοχή Μεσολογγίου...

Το βιογραφικό του
Γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο – Κουτσοχέρι Μεσολογγίου στις 16-12-1946 από αγροτική οικογένεια, τελείωσε την Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου και μετακόμισε στην Αθήνα για σπουδές και εργασία.
Είναι Πολιτικός Μηχανικός, ενώ παρακολούθησε και οικονομικές σπουδές στην ΑΣΟΕΕ. Στη διάρκεια της χούντας συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, συνελήφθη και βασανίστηκε. Μεταδικτατορικά ενεργοποιήθηκε μέσα από την Αριστερά και την Οικολογία, και αγωνίστηκε για ζητήματα δημοκρατίας, παιδείας, ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας περιβάλλοντος.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., μέλος του Δ.Σ. συλλόγων μηχανικών, μέλος της επιτροπής σύνταξης του ΓΟΚ επί Αντ. Τρίτση, μέλος επιτροπής Υπουργείου Παιδείας για θέματα τεχνικής εκπαίδευσης, πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος Δήμου Αγ. Παρασκευής , πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Αγώνα για τη προστασία του Υμηττού, μέλος και συντονιστής του Πανελλαδικού Δικτύου Κινήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής για τη δημιουργία των «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ». Στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ διετέλεσε μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Γραμματείας, μέλος της επιτροπής εκλογικού προγράμματος, υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του έτους 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής. Συμμετείχε στην επιτροπή χωροταξίας και αναπλάσεων καθώς και στην επιτροπή παιδείας και πολιτισμού. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της εκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους και εκλέχτηκε Βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Αθηνών, ως ο πρώτος Οικολόγος Πράσινος βουλευτής και ο πρώτος οικολόγος βουλευτής από τη διάλυση των Οικολόγων Εναλλακτικών το 1993. Συμμετέχει στην διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και στη μόνιμη επιτροπή περιβάλλοντος.
http://www.aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο