Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Τα παιδιά της ”Κιβωτού του Κόσμου” τρέχουν στον 6ο Εν Νικοπόλει Άκτια αγώνα δρόμου

Τα παιδιά του παραρτήματος  της Κιβωτού του Κόσμου  από την Πωγωνιανή Ιωαννίνων συνοδευόμενα από τον ιδρυτή της Κιβωτού πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και  αντιπροσωπεία των μελών της Δομής είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας στον  6ο Εν Νικοπόλει Άκτια αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου.
Τα παιδιά θα συμμετέχουν στον αγώνα του  1ος χιλιομέτρου και είναι συνολικά 23  (9 κορίτσια και 14 αγόρια) ηλικία από 7 έως 19 ετών.

Οι επιχειρήσεις της πόλης μας στάθηκαν με μεγάλη προθυμία αρωγοί στην φιλοξενία των παιδιών τα οποία θα μείνουν στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα Ρουαγιάλ (η διεύθυνση του οποίου προσφέρει τα δωμάτια) ενώ οι επιχειρήσεις «Καλοφαγάς» του Βασίλη Δόση, πίτσα «Maxim» του Γιάννη Μάρκου, «Σπιτικό» του  Σταύρου Πανταζή  και «Ντόναλντ» του Μάνθου Δέσκα προσφέρουν φαγητό και γλυκά στα παιδιά τα οποία θα επισκεφθούν και το Λούνα Παρκ της παραλίας μετά από πρόσκληση του  ιδιοκτήτη της επιχείρησης Διονύση Μεταξά.
Η Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου βρίσκεται στην  ορεινή και ακριτική  Πωγωνιανή Ιωαννίνων μόλις εννιακόσια πενήντα μέτρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα ενώ άνοιξε τις πόρτες του στις 26/12/2013.
Ο πατέρας Αντώνιος με αφορμή τη εγκατάλειψη και την ερήμωση που έχει δεχθεί ο τόπος, σε συνδυασμό με την ανάγκη για δημιουργία ενός Κέντρου Παιδικής Προστασίας στην Ήπειρο, έλαβε το ρίσκο να δημιουργήσει το πρώτο παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου, στο τελευταίο άκρο της Ελλάδος.
Βασικός στόχος της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή είναι να πατήσουν τα παιδιά γερά στα πόδια τους, έχοντας τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να ενταχθούν με τα κατάλληλα εφόδια στο κοινωνικό σύνολο.
Το Σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου στην Ήπειρο σχεδιάστηκε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες και αποσκοπεί αφενός στη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Παιδικής Προστασίας με προγράμματα και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά και εξασφαλίζουν ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση για το κάθε παιδί.
Αφετέρου στη λειτουργία του Γεωργικού σχολείου που διασφαλίζει στα παιδιά την κατάλληλη εκπαίδευση σε τομείς του πρωτογενούς τομέα και τους προσφέρει αξιόλογες μελλοντικές επαγγελματικές διεξόδους, αλλά ταυτόχρονα συμβάλει και στην ανάπτυξη της περιοχής της Ηπείρου που σιγά σιγά ερημώνει.
Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Τ.Κ. 44002
Τηλ.: 26570 – 31005 & 31006
www.kivotostoukosmou.org
Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός – Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας &Προστασίας Μητέρας & Παιδιού
Ενισχύστε το σκοπό μας στο μέτρο του δυνατού καλώντας από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα στο 19828 (χρέωση 2,48 €/κλήση) ή στέλνοντας μήνυμα στο 19828 (2,48€/sms) ή καλώντας στο 901 11 170 170 (3,71€/κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο