Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Σώοι οι επιβάτες του «Ελ. Βενιζέλος», αγρινιώτης κατέγραψε την επιχείρηση (video)

Ανοιξε ο καταπέλτης οχημάτων του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία με τη χρήση αφρού και νερού, μπόρεσε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο τρίτο γκαράζ του πλοίου, εν πλω για τα Χανιά.

Μέσα στο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος», που αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες, παραμένουν εστίες καπνού, ενώ ήδη ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά. Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 οχήματα.
Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος που βρίσκεται στο σημείο, σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση για το Πυροσβεστικό Σώμα λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα και φορτηγά αλλά και του έντονου καπνού, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Η πυρκαγιά στο πλοίο ξέσπασε ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.
Το Ελευθέριος Βενιζέλος, με 140 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 22.00 με προορισμό τα Χανιά. Μετά το σοβαρό περιστατικό το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά και ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση και την απομάκρυνση των επιβατών.
Σε άλλο πλοίο που επίσης επέστρεφε από την Κρήτη, βρέθηκαν τα ξημερώματα επιβάτες από το Αγρίνιο που κατέγραψαν την επιχείρηση στο πλοίο. Είναι εμφανείς τόσο οι καπνοί, όσο και οι ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις.
Δείτε το video:

 https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο