Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ποιοι απόφοιτοι ΕΠΑΛ θα μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις

Το υπουργείο Παιδείας εισάγει από τις αρχές του 2019 την ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια για τους απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων.
Τα διετή προγράμματα - ένας νέος θεσμός τεσσάρων εξαμήνων εκπαίδευσης σε τεχνικά επαγγέλματα - θα ιδρύονται από τα πανεπιστήμια και θα δέχονται σπουδαστές χωρίς εξετάσεις.

Διαβατήριο για την εισαγωγή τους θα αποτελεί το απολυτήριο ΕΠΑΛ, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Πρωτεργάτης σε αυτό θα είναι το νέο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο θα ξεκινήσει τα πρώτα προγράμματα μέσα στο 2019, θα ορίσει κριτήρια για την επιλογή των σπουδαστών και θα αποφασίσει τον αριθμό των εισακτέων για κάθε πρόγραμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπ. Παιδείας θα δώσει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία των τεσσάρων προγραμμάτων από τον Φεβρουάριο του 2019, αν και το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής έχει προτείνει προγράμματα για τουλάχιστον έξι ειδικότητες.
https://www.dikaiologitika.gr

3 σχόλια:

  1. το ακουσα και αυτο ... χωρις εξετασεις ?? αυτο τωρα ποσο δικαιο ειναι για μαθητες που εχυσαν στην κυριολεξία αιμα για να μπουν στο πανεπιστημιο ??? τι να πω ..... κατ εμε απαραδεκτο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πάρουν ποτέ πτυχίο αυτά τα παιδιά; ή θα μείνουν αιώνιοι φοιτητές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ όλοι οι άλλοι που μπαίνουν στις σχολές με εξετάσεις δεν γίνονται αιώνιοι φοιτητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο