Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Δεν ξέχασαν την Μαρία – Έφτιαξαν εκκλησάκι στο Ρίβιο Ξηρομέρου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη, τον Δεκέμβριο του 2017



Ήταν 22 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, παραμονές Χριστουγέννων, όταν η μόλις 26 χρόνων Μαρία Φοινίκου, από το Ρίβιο Ξηρομέρου, αφήνει την τελευταία της πνοή στην Κρήτη, στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες χάνει τον έλεγχου του αυτοκινήτου που οδηγούσε, το οποίο εκτρέπεται της πορείας του, πέφτοντας με σφοδρότητα σε κολόνα, με αποτέλεσμα την ανατροπή του.......

Στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και αστυνομικοί της Τροχαίας, ωστόσο όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση του απεγκλωβισμού της ήταν ήδη πολύ αργά για την άτυχη κοπέλα από την Αιτωλοακαρνανία.
Η είδηση θανάτου της 26χρονης, βύθισε στο πένθος συγγενείς και φίλους, οι οποίοι είδαν τα όνειρα της Μαρίας, ενός κοριτσιού γεμάτου με ζωντάνια κόπηκαν απότομα και με τόσο άδικο τρόπο.
Οι δικοί της άνθρωποι όμως είναι εδώ! Είχαν πάρει απόφαση να κατασκευάσουν εκκλησάκι και να το αφιερώσουν στη μνήμη της, στο νεκροταφείο του Ρίβιου, κάτι που προ ημερών υλοποίησαν. Το εκκλησάκι έγινε με έξοδα της οικογένειας της άτυχης 26χρονης και με την βοήθεια φίλων, οι οποίοι από την πρώτη βρέθηκαν στο πλευρό τους. Το εκκλησάκι μάλιστα θα γιορτάζει, αρχής γενομένης από φέτος και κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου και θα φέρει το όνομα «Γέννηση της Θεοτόκου».
Μία πράξη συγκίνησης για έναν άγγελο που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας.












Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα ”Συνείδηση”


1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο