Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Kαταπέλτης η Γεωργία Ταμπάκη απαντά στην πρόεδρο του Μύτικα για το καρναβάλι

    Με ανακοίνωση καταπέλτη η Γεωργία Ταμπάκη, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα (ο Σύλλογος είναι υπό εκκαθάριση), απαντά στην πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητα Μύτικα Ιωάννα Βέρρη. 
Αναλυτικά….

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΑΜΠΑΚΗ: Μια οφειλόμενη απάντηση στην πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μύτικα

       Απαντώντας στο «ευχαριστήριο» της Προέδρου της Τ.Κ. Μύτικα, που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μπλοκ και όσον αφορά το θέμα της επιστολής που θίγει η κα Πρόεδρος που εστάλει στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα (;), δηλαδή εμένα, θέλω να απαντήσω, ενημερώνοντας πρωτίστως τον κόσμο για να γνωρίζει την πλήρη αλήθεια.
      Σύλλογος Γυναικών Μύτικα δεν υφίσταται πλέον άρα, ούτε Δ.Σ. του συγκεκριμένου Συλλόγου, ούτε Πρόεδρος του Συγκεκριμένου Συλλόγου. Δεν είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα, γιατί απλά αυτός ο Σύλλογος δεν υπάρχει. Η κυρία Πρόεδρος ως μέλος της τοπικής μας κοινωνίας θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό και επίσης να γνωρίζει ότι δεν αλληλογραφούμε με φορείς που πλέον δεν υπάρχουν.
       Ο Σύλλογος αυτή την στιγμή δεν υπάρχει και είναι υπό εκκαθάριση (σχετικά την είχα ενημερώσει εγγράφως και πέρυσι όταν μου έθεσε και τότε το ίδιο θέμα) με την ευθύνη ολοκλήρωσης της σε αρμόδιο Δικηγόρο, με την περιουσία του (τα άρματα) να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως ότου επέλθει η εκκαθάριση του Συλλόγου και γι αυτό ξαναλέω υπεύθυνος είναι αρμόδιος Δικηγόρος..............



       Με αυτά τα δύο δεδομένα που προανέφερα καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν απάντησα στην επιστολή. Θέλω όμως να συμπληρώσω κάτι αναφέροντας την γνωστή ρήση, «η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα». 
      Πράγματι είναι αληθές ότι αυτή η επιστολή ήρθε στα χέρια μου με αυτό το περιεχόμενο που αναφέρει η κα Πρόεδρος. Η άλλη μισή αλήθεια που τεχνηέντως και σκοπίμως αποκρύπτει η κα Πρόεδρος είναι, ότι μέρες πριν την ευγενική επιστολή της, ετσιθελικά χωρίς καμία ειδοποίηση κάποιοι έβαλαν χέρι στην περιουσία του Συλλόγου, παίρνοντας ένα άρμα το οποίο ο Σύλλογος πριν 4 χρόνια είχε νοικιάσει στην Δ.Κ. Βόνιτσας, χωρίς μάλιστα να πουν την αλήθεια στον Πρόεδρο της Δ.Κ. Βόνιτσας, ο οποίος δεν γνώριζε ότι ο Σύλλογος είναι υπό εκκαθάριση. 
     Ενημερώθηκε για το θέμα ο Αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας και κατόπιν τηλεφώνησε στην Πρόεδρο της Τ.Κ. Μύτικα απαιτώντας να επιστραφεί το άρμα και να μην χρησιμοποιηθεί, όπως και συνέβη. 
      Άρα πριν την αθώα επιστολή σας κα Πρόεδρος, που μου ζητούσατε βοήθεια και την παραχώρηση κάποιων αρμάτων (επαναλαμβάνω ότι δεν γίνεται γιατί ο Σύλλογος είναι υπό εκκαθάριση), είχατε φροντίσει να βάλετε χέρι σε άρμα ετσιθελικά. Άρα λοιπόν και να μπορούσα να σας δώσω τα άρματα (επαναλαμβάνω ότι τα άρματα δεν λέω όχι να δοθούν εγώ, αλλά δεν γίνεται να δοθούν) με τέτοιες συμπεριφορές δεν έρχεσαι μετά να παρουσιάζεσαι και να ζητάς συνεργασία και βοήθεια.

       Τώρα όσον αφορά το φετινό καρναβάλι, στην συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο αν θυμάστε καλά ήρθαμε σχεδόν όλο το Δ.Σ. του τέως Συλλόγου γυναικών Μύτικα, με πνεύμα συνεργασίας και συμμετοχής, αφήνοντας πίσω όλα όσα άσχημα είχαν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν και με θέληση να πάμε μπροστά. 
       Αντ’ αυτού ακούσαμε πάλι διχαστικές έως προσβλητικές τοποθετήσεις εκ μέρους σας και από συμπαραστάτες σας, που έκαναν να αποχωρήσουν μαζί με εμάς και πολλοί άλλοι διαμαρτυρόμενοι (παραιτήθηκε μάλιστα και μέλος της καρναβαλικής επιτροπής επί τόπου) και μείνατε εσείς και εσείς στην αίθουσα. 
     Κάποιοι συμπαραστάτες σας σε αυτή την συνάντηση είπαν και το πολύ ωραίο, ότι και με 3 άτομα εμείς θα το κάνουμε το Καρναβάλι. Συγνώμη αλλά αυτό δεν θα είναι καρναβάλι, αλλά τσάι στην εξοχή. Τα Καρναβάλια δεν γίνονται από γενάτι και με πνεύμα να κοντράρουμε κάποιους για να αποδείξουμε άραγε τι;

     Κυρία Πρόεδρος η επιτυχία του Μυτικιώτικου Καρναβαλιού βασιζόταν στην αυθόρμητη μαζική συμμετοχή του κόσμου υπό την σκέπη του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα, χωρίς να αυτοδιαφημιζόμαστε και χωρίς να απαιτούμε λεζάντες με το όνομα μας. 
      Το μυστικό δεν ήταν ούτε τα χρήματα, ούτε τα πολλά μπαλόνια, ούτε τα ηχητικά, ούτε τα άρματα, ούτε οι ζωντανές μεταδόσεις. Όλα αυτά γίνονταν, γιατί καταρχήν υπήρχε μαζική συμμετοχή και αγάπη και μεράκι γι αυτό που κάναμε, γι αυτό και κάθε χρόνο το εξελίσσαμε το Καρναβάλι προσθέτοντας και νέα πράγματα. 
      Η Τ.Κ. Μύτικα συνεργαζόταν μαζί μας και μας βοηθούσε όπου χρειαζόταν και ως εκεί. Εσείς δύο χρόνια ακολουθείτε ένα άλλο δρόμο του καπελώματος του Καρναβαλιού και όποια άλλης εκδήλωσης γίνεται στο χωριό. 
     Αντί να είστε αφανής υποστηρικτής και να βοηθάτε υποστηρικτικά, όπως κάνουν όλοι οι Πρόεδροι και να αφήσετε τους Συλλόγους και τους απλούς πολίτες να συμμετέχουν, έρχεστε εσείς να καπελώσετε και να αναλάβετε το γενικό κουμάντο γι όλα. Απορώ πως δεν βάλατε ακόμα και πινακίδες σε όλα τα καρναβαλικά άρματα που να γράφουν Τοπική Κοινότητα Μύτικα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα δύο αυτά χρόνια που διοργανώνετε το Καρναβάλι η συμμετοχή του κόσμου μέσα στο Καρναβάλι είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Άρματα χωρίς πληρώματα.

         Επίσης κάνετε κάτι που είναι το χειρότερο απ’ όλα. Αφού έχετε μπει επικεφαλής στην διοργάνωση τα τελευταία δύο χρόνια και γενική κουμανταδόρος, κατόπιν προσπαθείτε να ρίξετε την ευθύνη της αποτυχίας σας στους άλλους, γιατί εκείνο, γιατί το άλλο και χίλια δυο.
        Σας έχει περάσει καθόλου από το μυαλό να παραμερίσετε λίγο, όπως έκανε ο προκάτοχος σας Κώστας Τζάλας, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους Συλλόγους και στους δημότες να συνεννοηθούν, να οργανωθούν και να διοργανώσουν το Καρναβάλι όπως αυτοί ξέρουν με την Τ.Κ. απλά να βοηθά όπου απαιτείται; 
     Τρίτη χρονιά αποτυχία δεν πρέπει να έχουμε γιατί τότε προβλέπω να μας λέτε ότι φταίει ο ανάδρομος Ερμής.
        Τελειώνοντας θα πω ότι το Καρναβάλι πέρασε, καιρός κάποιοι να βγάλουν τις μάσκες.

Καλή Σαρακοστή.

Γεωργία Ταμπάκη
 Απλή δημότισσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο