Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, σεβαστείτε τη νομιμότητα και το Δημόσιο χρήμα!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Διαχειριστικός και Οικονομικός έλεγχος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας από συστάσεως του μέχρι σήμερα.

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ:  ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ
     Έκανα μία αίτηση την 16η  Ιουνίου 2015 η οποία πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 8491. Ζητούσα να μάθω το ποσό που χρωστάνε τριάντα από τους μεγαλύτερους οφειλέτες προς το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας και προέρχονται από τον πρώην Δήμο Κεκροπίας – Παλαίρου.
       Πήρα απάντηση από το Δήμο και συγκεκριμένα από την Οικονομική Υπηρεσία την 15η Ιουλίου 2015 και αριθμό πρωτοκόλλου 8491. Για τους γνωρίζοντες εισερχόμενο –εξερχόμενο. Το έγγραφο υπογράφει ο Αντιδήμαρχος κ. Στούπας. 

  Για το παραπάνω θέμα έχουμε σύμφωνα με το έγγραφο:
    "Οι τριάντα τρεις (33) οφειλέτες με τα μεγαλύτερα ποσά που εδρεύουν ή έδρευαν στο πρώην Δήμο Παλαίρου οφείλουν το ποσό των 469.979,80 ευρώ!!!!!!! συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήδη έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση που ήταν ή είναι σε ισχύ (βεβαιωτικοί κατάλογοι από το 1995 έως και σήμερα)"..............
       Με απόφαση του ΔΣ δημιουργήθηκε μια επιτροπή με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα τα οικονομικά κ. Στούπα Θεόδωρο που θα συζητούσε το θέμα της είσπραξης των οφειλών των Δημοτών. Η επιτροπή αυτή δεν συνεδρίασε ποτέ.
       Με απόφαση του ΔΣ διαγράφτηκαν χρέη Δημοτών από τα παλαιά Σκλάβαινα με επιχείρημα ότι νερό δεν πήγαινε τα τελευταία 10 χρόνια!!!!!! και τα ρολόγια έγραφαν αέρα. 
          Η αλήθεια είναι νερό στα παλιά Σκλάβαινα και μάλιστα Κορπής πήγαινε πάντα. Δεν διεκόπη ποτέ. Φαίνεται οι εισηγητές της πρότασης στο ΔΣ μπέρδεψαν τα παλιά Σκλάβαινα με τη Πογωνιά, το Στενό και την ευρύτερη περιοχή..............


Πάμε παρακάτω. Διαβάστε παρακαλώ το μέρος του εγγράφου που ακολουθεί:
  Αγαπητοί αναγνώστες το συνολικό χρέος των Δημοτών ξεπερνά το ποσό των 5.000.000 ευρώ.

        Από τη κοινή λογική και το γεγονός ότι 33 δημότες του πρώην Δήμου -Κεχροπίας – Παλαίρου  χρωστούν 469.979,80 ευρώ βεβαιωθέντα αλλά μη εισπραχθέντα από το 1995 και μετά, προκύπτει ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός του Δήμου και των τριών πρώην Δήμων δεν δούλευαν –δουλεύουν επ΄ ωφελεία των Δημοτών διαχρονικά.
      Πολλοί μα παρά πολλοί Συνδημότες με τη πολιτική ανοχή της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής δεν πληρώνουν στο Δήμο, παρότι ο Δήμος τους πρόσφερε και τους προσφέρει υπηρεσίες. ΤΟΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. 
       Ο γράφων έφερε το θέμα στην επικαιρότητα από το Φθινόπωρο του 2013 και ήταν ο μοναδικός.

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

       Έκανα μια αναφορά στο κ.  Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή όπου έθετα το θέμα των απευθείας αναθέσεων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που γίνονται από συστάσεως του μέχρι σήμερα.

      Μου κοινοποιήθηκε το παρακάτω έγγραφο. Είναι η απάντηση του Δημάρχου κ. Αποστολάκη. Διαβάστε το έγγραφο παρακαλώ:


Έμεινα κυριολεκτικά άναυδος με το πολιτικό θράσος του Δημάρχου κ Αποστολάκη. 

1)-Μήπως δεν γνωρίζει ότι τα ποσά που αναφέρει ο Δήμαρχος ισχύον για κάθε έτος συνολικά και όχι σε εκάστη απευθείας ανάθεση ξεχωριστά; Και βέβαια το γνωρίζει. Γιατί απαντά έτσι; 

2)-Ο Δήμαρχος δεν περιορίζεται μόνο στη  δική του Δημοτική περίοδο. Αναφέρει:
"Τα όρια της απευθείας ανάθεσης ποτέ !!!!!!δεν τα ξεπέρασε ο Δήμος μας……..". 
       Εσείς που διαβάζετε τα άρθρα μου φυσικά έχετε αντίθετη άποψη από αυτή του Δημάρχου. 
Την αντίθετη άποψη βέβαια έχω και εγώ.
Γιατί  άραγε απαντά έτσι; 

3)-Μήπως δεν είχε επίγνωση σε ποια ανεξάρτητη αρχή απαντούσε με αυτό τον τρόπο. Δεν γνωρίζω.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:  
Αγαπητοί Αναγνώστες
     Το τεχνικό πρόγραμμα του 2016 προβλέπει έργα ύψους κάτι μεγαλύτερο ποσό από 800.000 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε πόσα έργα θα γινόταν αν υπήρχε χρηστή διοίκηση στο Δήμο μας.
     Το οικονομικό ναυάγιο του Δήμου οφείλεται κατά κύριο λόγο: -Στην μη είσπραξη των οφειλών των Δημοτών και στις πανάκριβες αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις.

     Καλώ το Δήμαρχο, τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών, την αρμόδια Αντιδήμαρχο ύδρευσης, τους Δημοτικούς Συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.
      Δεσμεύομαι απέναντι σας τα στοιχεία, που χρειάζονται έλεγχο νομιμότητας (δυστυχώς είναι πολλά), αυτά που δεν έχω στείλει μέχρι τώρα,  θα πάνε στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της συντεταγμένης πολιτείας.
                            
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

11 σχόλια:

  1. Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Πάλαιρο είναι αλήθεια όλα αυτά; Εμείς που πληρώνουμε είμαστε Δημότες δεύτερης κατηγορίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάκια Στούπα γιατί δεν συγκαλείς την επιτροπή για να συνεδριάσει; Κατάλαβες ότι στους πολιτικούς γυρολόγους που τους αρέσει η εξουσία και όχι μόνο τους περιμένει διασυρμός; Ας πρόσεχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι τυχαίο που πήραν τόσους σταυρούς από τα σκλαβαινα και εκλέχτηκε και ο Κατσαμπιρης. Τώρα μαθαίνετε ότι υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες για να βγουν; τώρα ξεπληρωνουν τους ψήφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μη τα λέτε αυτά. Γιατί θα τους ξαναψηφίσουν. Όποιος έχει θέμα με πληρωμή στον Δήμο ,με μια εντολή δεν θα πληρώνει ή θα ρυθμίζεται το χρέος και θα μαζεύονται οι ψήφοι. Έτσι ο Απόστολάκης θα κάνει περίπατο και οι σολδατοφερεντιναίοι θα ονειρεύονται δημαρχιακή καρέκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΟΔΩΡΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΒΡΥΣΕΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ;
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΑΙΝΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και η κοινωνία έχουν το λόγο για πρωτοβουλίες. Τα στοιχεία του Κώστα δεν επιδέχονται καμία αμφιβολία. Διαφορετικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις δυο το πρωι και μεσα στα μαυρα μεσανυχτα τα εσβυσαν τα νερα στα σκλαβαινα στο δημοτικο συμβουλιο που εγινε στην παλαιρο.
    αιντε καυμενε κοσμε τι δεν καταλαβενης ακομα . μας βουλιαξαν και εφαγαν και το μεδουλι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπηηηηη ειπαμε λιγο φαγακι οχι ομως και τοσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιος Δημοτικός Σύμβουλος χρέωσε τους Δημότες με 420 ευρώ , για έξοδα δυο διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο που έγινε συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη 15 και 16 Ιανουαρίου 2016 ; Στη διαύγεια έχουμε
    Έξοδα διανυκτέρευσης 210*2= 420,00 ευρώ .
    Μην προκαλείται. Δίπλα σας υπάρχει μεγάλη φτώχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζαμπα βολτιτσες με χρηματα δικα σου και δικα μου
    Αφυπνηστειτε πριν αλεκτωρ λαλεισει τρεις
    καληνυχτα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο χιλτον έμεινε ;μαλλον αυτο το παιδι απο Ζαβερτα πρεπει να ναι ο σύμβουλος .πως το λένε ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο