Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Η απάντηση του ΚΑΤΟΥΝΑ ΚΟΥΠΕΠΕ μετά το σάλο με το δημοσίευμα για τα Καρναβάλια!

      Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια που έχουν ήδη εκφράσει δεκάδες άνθρωποι στην Κατούνα, μετά τη δημοσίευση του άρθρου "Με τι ψυχή στην Κατούνα θα κάνετε καρναβάλια, χορούς και parties;", ο ΚΑΤΟΥΝΑ ΚΟΥΠΕΠΕ αποφάσισε  να απαντήσει με ανακοίνωση του που μας εστάλη μόλις τώρα.
Αναλυτικά η απάντηση του ΚΑΤΟΥΝΑ ΚΟΥΠΕΠΕ:

ΚΑΤΟΥΝΑ ΚΟΥΠΕΠΕ: Μια οφειλόμενη απάντηση

      Το επίπεδο του πολιτισμού μιας κοινωνίας προσδιορίζεται από ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος έκφρασης των μελών της. 
    Αν λάβει κανείς υπόψη τα σχόλια αναγνωστών στην ανάρτηση για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και την πρόταση για ματαίωση, μάλλον θλίβεται και απογοητεύεται για την τοπική μας κοινωνία. 
    Στην πλειοψηφία τους εκφράζουν οργή και αγανάκτηση, μάλιστα ορισμένα αγγίζουν τα όρια της ξετσιπωσιάς. Γιατί το λέω αυτό;

    Εκφράστηκε μια πολύ συγκεκριμένη άποψη, η οποία δεν παρεκκλίνει δογματικά τουλάχιστον από αυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχετικά με το Καρναβάλι και κατά πόσο αυτό συνάδει με την προπαρασκευαστική περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής, που αν θέλει ο Θεός θα ζήσουμε σε λίγες ημέρες. 
     Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιερέας ή συνεργάτης του ιερέα για να υποστηρίζει τις θέσεις της Εκκλησίας μας, της οποίας είμαστε μέλη με το Άγιο Βάπτισμα, αλλά είναι χρέος.......



       Ούτε απαιτείται να είναι κανείς καθηγητής της Δογματικής ή επιστήμονας για να εκφράσει την διαχρονική αλήθεια ότι τα καρναβάλια είναι κατάλοιπα ειδωλολατρικών πομπών της αρχαιότητας και καμία σχέση δεν έχουν με την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας. 
    Αν διαβάσουμε την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά θα διαπιστώσουμε ότι κάνει λόγο για αντι-Τριώδιο και εξηγεί τι σημαίνει αυτό.
      Είναι τόσο απλά τα πράγματα αλλά εμείς τα περιπλέκουμε γιατί ζούμε σε μια σύγχυση. 
-Θέλουμε και λίγο Χριστό και λίγο κόσμο. 
-Θέλουμε και Εκκλησία και καρναβάλια. 

     Ο Κύριός μας το είπε ξεκάθαρα «στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός» (Ματ.7,14). Έθεσε τα σαφή όρια της Εκκλησίας Του,  «εγώ ειμί η θύρα̇ δι΄ εμού εάν τις εισέλθη, σωθήσεται» (Ιωα.10,9). 
     Έχουμε λοιπόν την σωστική αλήθεια της Εκκλησίας από τη μία πλευρά και από την άλλη τον κόσμο με το δικό του κοσμοείδωλο. Υπάρχει ο Θείος Λόγος και ο ανθρώπινος λόγος. Ότι δεν είναι Θείος Λόγος είναι είδωλο, γιατί πολύ απλά στη θέση του Θεού μπαίνει κάποιο είδωλο. 
      Είδωλο μπορεί να είναι το χρήμα, ο εαυτός μας, ένα ζώο, ένα ξόανο, κυρίως όμως είναι ο ανθρώπινος λόγος, δηλαδή η λογική μας. 
      Εμείς οι σύγχρονοι της εποχής μας σαν μέλη της Εκκλησίας είμαστε μέσα στο χώρο Της, αλλά κοιτάμε τι γίνεται και έξω από Αυτή. Μάλλον, ερωτοτροπούμε με τα είδωλα του κόσμου. Γι΄ αυτό λοιπόν βρισκόμαστε σε σύγχυση και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
      Όσοι δεν το κατανοούν πολύ απλά δεν θέλουν να το δεχθούν, γεγονός που οφείλεται σε πνευματικούς λόγους και όχι σε αυτό που ονομάζεται ηθικισμός (προσέξτε… ΟΧΙ Ηθική). 
     Αυτές οι αλήθειες της πίστεώς μας, τα δόγματα κοινώς, είναι προτάσεις ζωής και ασφαλείς οδοδείκτες, συνδεδεμένα με τη λειτουργική ζωή και το ήθος της Εκκλησίας. Όλα αυτά βιώνονται με τη μυστηριακή ζωή, δηλαδή τη συμμετοχή μας στα Μυστήρια και σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλονται. 
    Δεν είναι δηλαδή αποτέλεσμα της ανθρώπινης λογικής ούτε της ψυχολογικής κατάστασης των ανθρώπων, γι΄ αυτό και η Εκκλησία απορρίπτει τα ψυχολογικά φαινόμενα και τα συναισθήματα ως τρόπο θρησκευτικής έκφρασης.

      Στις ανωτέρω θέσεις περί καρναβαλιών έγιναν και προσωπικά σχόλια, πάνω σε συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν δημόσια, σε συνδυασμό με το τραγικό γεγονός του θανάτου ενός νέου ανθρώπου. 
     Δεν υπήρχε καμία πρόθεση ενασχόλησης με τις προσωπικές ζωές των συμμετεχόντων στα δρώμενα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει τον τρόπο ζωής που θα κάνει, αρκεί να μην προσβάλλει την ελευθερία των συνανθρώπων του. 
      Όταν, όμως συνειδητά προβάλει τη προσωπική του ζωή σε δημόσιο χώρο, είτε αυτός είναι φυσικός χώρος (π.χ. μια πλατεία) είτε διαδίκτυο, αυτόματα χάνει την ιδιωτικότητά του και μετατρέπεται σε αντικείμενο σχολιασμού. 
     Δεν έχουμε τη διάθεση ούτε το δικαίωμα να ασχολούμαστε με το τι κάνει ο καθένας σπίτι του ή στην οικογένεια του ή με τους φίλους του. Αν όμως επιλέγεις να δημοσιοποιείς τα πεπραγμένα σου και αυτά καμιά φορά αντίκεινται στα χρηστά ήθη τότε είσαι υποχρεωμένος να ακούσεις και την εκάστοτε κριτική και να την αντικρούσεις με επιχειρήματα, αν διαθέτεις.
       Επιχειρήματα δεν είναι ασφαλώς οι κακοήθειες, οι προστυχιές και οι ύβρεις σε οποιονδήποτε θεωρούμε διαχειριστή ενός blog που μας κάνει κριτική. Πιάνουν στο στόμα τους και βγάζουν από τα πλευρά σπασμένους ανθρώπους της τοπικής ενορίας με τον πιο χυδαίο τρόπο. 
      Ο παπάς τι τους έφταιξε; Επειδή δεν είναι σαν τα μούτρα τους; Ξετσιπωσιά που ξεπερνάει ένα κλασσικό γυναικείο ξεκατίνιασμα. Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. 
        Τάχα ότι τους ενοχλεί η ανωνυμία του blogger και ως Ανώνυμοι σχολιαστές σπιλώνουν ανθρώπινες συνειδήσεις και τσαλαπατούν πρόσωπα, τα οποία προφανώς και δεν είναι άξιοι να φτάσουν. 
     Τόσο πολύ τους έχει τυφλώσει το μίσος και η εμπάθεια που φωτογραφίζουν πρόσωπα σε σημείο οι θιγόμενοι να έχουν δικαίωμα προσφυγής σε ένδικα μέσα
      Ας βάλλουν το μυαλό τους να σκεφτεί όχι ποιος είναι ο διαχειριστής της σελίδας, αλλά ότι δεν πιάνουμε ένα πληκτρολόγιο στα χέρια μας και γράφουμε «ότι του φανεί του λωλό-Στεφανή».
     Μάλλον αυτό που τους κάνει να γίνονται τόσο ξεδιάντροποι είναι η ζωή των θυμάτων της κακίας τους. Ο τρόπος ζωής των ανθρώπων που κατηγορούν θα τους κρίνει…

Αιδώς Αργείοι!

Κατούνα Κου Πε Πε

http://katounakoupepe.blogspot.gr/2016/03/blog-post_54.html


56 σχόλια:

  1. Εισαι ψυχακιας φιλε να πας στο τρελοκομειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι και να πει δεν δικαιολογείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Γυναικείο ξεκατίνιασμα" μίλησε κανείς για σεξισμό;. Κατα τα αλλά επετειακό debate περί χρηστοήθειας και καρνάβαλος μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελεια απαντηση...αλλωστε ο ''κυριος ειπε,εμοι εκδικησις,εγω ανταποδωσω''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά τον πιστέψαμε τώρα.σε κάθε δραστηριότητα που θα κάνει ο δήμος η κάποιος σύλλογος κάτι θα βρει.εδω τον ενόχλησε η γιορτή της τσιγαριδσς και είχε γράψει ολόκληρο κατεβατό!τα μικρά κορίτσια που βάφονταν κτλ τότε δηλαδή ποιο ήταν το μειον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με ένα ρεσιτάλ, υποκρισίας, φασιστικής νοοτροπίας επιχειρεί ο ΚΟΥΠΕΠΕ να εμφανιστεί σαν μεγάλος πατέρας του χριστιανισμού.
    Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος, ξεδιάντροπα και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας αυτοαναγορεύεται και σε οπαδό της κλειδαρότρυπας αφού μπαίνει σε ξένα Facebook και παραβιάζει οποιαδήποτε έννοια προσωπικής ελευθερίας και προσωπικών δεδομένων. Η επίθεση του ΚΟΥΠΕΠΕ παραπέμπει σε μεθόδους παρακράτους και είναι ο σκοτεινός φασισμός….
    Το αυγό του φιδιού επωάζεται…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας τον κοσμάκη στην ησυχία του και στα προβλήματα του. Έκανες μεγάλο κακό στην Κατουνα με όλα αυτά που έγραψες. Ο θεός ας σε συγχωρήσει. Εσύ δεν είσαι άξιος να μιλάς για την εκκλησία και για το λόγο του θεού. Κύριε Κατουνα ΚΟΥΠΕΠΕ είσαι ανάξιος , κακόβουλος με μίσος για τον συνάνθρωπο σου. Προσπάθησες να δημιουργήσεις διχόνοια και κακό στους συγχωριανούς σου. Και αυτοί που πηγαίνουν σε χορούς και parties και αυτοί πιστοί είναι και δούλοι του θεού. Ντροπή σου και ο θεός θα σε κρίνει σύντομα . Ότι σπέρνεις , θερίζεις . Έσπειρες κακιά στο όνομα του κυρίου Ιησού Χριστού. Να φοβάσαι γι αυτά που θα πάρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας τον κοσμάκη στην ησυχία του και στα προβλήματα του. Έκανες μεγάλο κακό στην Κατουνα με όλα αυτά που έγραψες. Ο θεός ας σε συγχωρήσει. Εσύ δεν είσαι άξιος να μιλάς για την εκκλησία και για το λόγο του θεού. Κύριε Κατουνα ΚΟΥΠΕΠΕ είσαι ανάξιος , κακόβουλος με μίσος για τον συνάνθρωπο σου. Προσπάθησες να δημιουργήσεις διχόνοια και κακό στους συγχωριανούς σου. Και αυτοί που πηγαίνουν σε χορούς και parties και αυτοί πιστοί είναι και δούλοι του θεού. Ντροπή σου και ο θεός θα σε κρίνει σύντομα . Ότι σπέρνεις , θερίζεις . Έσπειρες κακιά στο όνομα του κυρίου Ιησού Χριστού. Να φοβάσαι γι αυτά που θα πάρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τακτισμός του σκότους. Έφοδος στη προσωπική ζωή ανύποπτων πολιτών
    Βοθρολύματα διασπείρει… Η κατάπτυστη αυτή τακτική, προωθεί ατμόσφαιρα υποκόσμου στην Κατούνα.
    Όσο υπάρχουν Κουπεπέδες η κοινωνία μας θα καταρρέει και θα στενάζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτηχως ο μεσσαιωνας περασε πριν πολλα πολλα χρονια χαρη σε αυτους που αποκαλεις ειδωλολατρες και που πριν φροντισες να καταστρεψεις στο ονομα του χριστιανισμου οτιδηποτε ειχαν δημιουργησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μίλα με ονοματεπώνυμο βρε ξεφτίλα κου πε πε που προσβάλεις την εκκλησία μας . Σαν πολύ αέρα πήρατε υπάλληλοι είστε δεν είναι τσιφλίκι σας ... Αντε μπράβο γιατί δεν κάνουν τα Ράσα τον Παπά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαλαρωστε λιγο ολοι εδω μεσα. Σαν πολύ να πειραχτηκατε από τα όσα έγραψε ο κουπεπες ή όπως αλλιως λέγεται. Θέλετε δεν θέλετε, τα πραγματα ειναι ακριβώς όπως τα περιγράφει. Τώρα αν ο καθένας θελει να λέγεται και Χριστιανός και να συμμετέχει στα καρναβάλια ειναι δικό του θέμα, αλλα αυτα τα δύο δεν πανε μαζι, οσο και να χτυπιεστε κάποιοι. Ο καθένας κανει τις επιλογές του αλλα απ'οτι φαίνεται ο καθένας ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΆΨΕΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΣΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΎΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΖΕΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΤΛ ΚΤΛ. Δεν γίνεται έτσι κύριοι, χλιαρά πραγματα δεν θέλει ο Χριστός. Έχουμε γίνει νεροβραστοι ολοι και θελει ο καθένας να κοιτάει το βόλεμα του και όποιος του μιλήσει για την αληθινή πιστη, αυτοματα ΠΑΙΡΝΕΙ την στάμπα του οπισθοδρομικου, του καθυστέρημενου και τα αλλα γνωστά κοσμητικά, μέχρι και να φτάνουν κάποιοι να κατηγορούν τους ιερείς. Αυτο ένα πραγμα δείχνει μόνο, οτι σας ελέγχει η συνείδησή σας και δεν ξέρετε που να ξεσπάσετε και πως να δικαιολογεισετε την σταση σας. Μόνος τρόπος, να τα "χωνετε" στον οποιοδήποτε κουπεπε, ο οποιος δεν λέει κατι διαφορετικο από αυτό που πρεσβεύει επίσημα η Εκκλησια και οι Άγιοι Πατερες, με αρχή τα λόγια του Χριστού. Φτάνει η υποκρισία μερικών. Μην πιστεύετε αν θέλετε, είστε ελεύθεροι να το κανετε, αλλα μην κατατρωγετε και τις σάρκες εκείνων που πιστεύουν και εκφράζουν ταπεινα την άποψη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν εκφράζει την αποψη του την επιβάλλει με τον τρόπο του αλλά θα ρθει καλοκαίρι και τότε τα δικά του θα ναι σωστά.ολοι χριστιανοί είμαστε και πιο πολύ από αυτούς.να μην ξανασχοληθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 8.25
      Ολοι Χριστιανοί ΕΙΜΑΣΤΕ, τυπικά τουλαχιστον. Το θέμα ειναι αν ζούμε και σαν Χριστιανοί, αν αγαπάμε σαν Χριστιανοί, αν ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στα Μυστήρια της Εκκλησίας σαν χριστιανοί. Κατ'ιδέαν Χριστιανοί ΕΙΜΑΣΤΕ οι περισσότεροι γιατι οταν πρεπει να κάνουμε κατι το οποίο αντίκειται στην πιστη μας, πχ συμμετοχή στα Καρναβάλια, τοτε αντιδραμε ΛΕΣ και μας σκότωσαν την μανα που λέει και ο λαός. Μετά από αυτα, τι σόι Χριστιανοί είμαστε...εμείς ξέρουμε...και ο ΘΕΟΣ που μας βλέπει από ψηλά και ΞΕΡΕΙ τα εσώψυχα του καθενός και δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει κανείς, οσο και να το καταφέρνουμε με τους λοιπούς ανθρώπους που μας περιβάλλουν.

      Διαγραφή
  14. οι παραδόσεις και τα ηθη και έθιμα που μέχρι και σήμερα τηρούμε βοήθησαν να μην αφανισθει ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ απο την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελληνισμός, Χριστιανισμός και Καρναβάλι δεν πανε μαζι φιλε. Το καρναβάλι εχει λατινική προέλευση. Θες να πας ακομη παραπισω; Παγανιστικο έθιμο ειναι, απ'οταν οι Έλληνες πίστευαν στο δωδεκάθεο. Άνοιξε και κανενα βιβλίο και μην αρκεισαι σε άσχετες γενικολογίες απλα για εντυπωσιασμό. Ο Ελληνισμός δεν αφανιστηκε και διατηρήθηκε κυρίως ανά την ιστορία, από την πιστη του στο Χριστό και την προσήλωση σε βασικές διαχρονικές αξίες όπως αυτές της οικογενειας και του σεβασμού στην πατρίδα. "Υπέρ βωμών και εστιών", γινόταν οι μάχες και για την "πιστη του Χριστού την αγία", ουτε για τον Δια, ουτε για τον Διονυσο, ουτε για τα καρναβαλια...έλεος με τις κοτσάνες του καθένα.

      Διαγραφή
  15. Ο παπας να κοιταξει το σπιτι του. Απο κει να ξεκινησει το εργο του θεου και μετα να προχωρισει στους αλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελω να σε ενημερωσω για κατι εσενα που λες να κοιταξει το σπιτι του.... αυτος ο παπας δεν εχει σπιτι οπως εμεις, αυτος ο παπας δεν εχει οικογενεια οπως εμεις! ΑΥΤΟΣ ο παπας ειναι ιερομοναχος, και σπιτι του ειναι η ενορια του, οικογενεια του ειναι οι ενοριτες του! λοιπον εχεις δικιο, εσας τους ενοριτες που ειστε το σπιτι του και η οικογενεια του πρεπει να κοιταξει, που ειστε κυριευμενοι απο τον εωσφορο! ζουμε εποχες αντιχριστου! ξυπνηστε!!!!

      Διαγραφή
  16. Ευγε 12:37π.μ! συγχαιρω ανθρωπους με τετοιες τεκμηριωμενες αποψεις! Διαβασα οτι καρακατινια μετα συγχωρησεως και κακια, αναρωτηθηκα τελικα ο κοσμος της κατουνας καταστρεφει το τοπο του την ομορφια του; κι ομως οι απαντησεις, τα περισσότερα σχολια, φανερωναν τη σαπιλα και το χαος αυτου του χωριου! Λυπουμαι για το επίπεδο αυτο που κατεληξε... Ειμαι κατουνιωτης αλλα ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. στη Γερμανία... Βλεπω τη καταντια της χωρας μου και σεις εδω μεσα ασχοληστε με τα ξεφαντωματα ενω η χωρα καταρρεει. ΕΥΧΟΜΑΙ αυτοι που τα εγραψαν ολα αυτα να εχουν συνειδηση,. Ευχομαι να μην ερθει σε κνενος σπιτιου πεινα και ζητησουν βοήθεια απο το Θεο αλλα και απο αυτον που κατηγορουν!
    καλη σαρακοστη
    Μετανάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η συντακτική ομάδα δεν έχει το ακαταλόγιστο να αναρτά όλες τις ανοησίες του κάθε σκατόψυχου...Μαζευτείτε γιατί σας θεωρούμε σοβαρούς ανθρώπους. Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 12.20'
      όπως τις δικές σου για παράδειγμα....

      Διαγραφή
  18. den ntrepontai kaue xrono ta idia kai ta idia.na lene oti oi manes den exoyn hthos.ntroph tous.tipota allo.o theos einai cila.kai vlepi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ¨Μή κρίνετε, ίνα μη κριθήτε¨
    Ποιοι είστε σεις που θα κρίνετε τον Ιερέα Της ΚΑΤΟΎΝΑΣ και χτυπάτε συνέχεια με μίσος και κακία ! ποιοι; Για ποιόν λόγο; τι κακό έκανε; ΕΛΕΟΣ. Βλέπω αυτές τις μέρες μια λυσσαλέα επίθεση προς τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τριάντη και λέω. Χριστέ μου τι παλιανθρωπιά υπάρχει τελικά! O Άνθρωπος αυτός έκατσε και τους έκανε χάρη να καθίσει εφημέριος στο χωριό του και να τους προσφέρει λόγο Θεού, διακονώντας έναν λαό ΑΧΑΡΗΣΤΟ ΤΕΛΙΚΑ! που θα μπορούσε αφού είναι Αρχιμανδρίτης όπως βλέπουμε σε πόλεις να είναι προϊστάμενοι και σε θέσεις μεγάλες να κάθετε από αγάπη να ξέρετε στον τόπο του να προσφέρει … ΚΑΙ εισπράττει Αχαριστία … Όταν Έρχομαι καμιά φορά από Αθήνα Χριστούγεννα Πάσχα καλοκαίρι , νιώθω υπερήφανος για αυτόν και τους συνεργάτες του που κάθονται και Διακονούν τον Ναό του Αγίου μας Αθανασίου και σεις που έπρεπε να είστε κοντά του τον πολεμάτε και χρησιμοποιείτε μάλιστα και προσωπικά υπονοούμενα και επιτίθεστε προσωπικά σε αυτόν και στην οικογένεια του … Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής! Λέτε πως προβάρεται από τα παιδιά σας ; Δεν σας ανάγκασε να τα στέλνετε κανείς ! Τα Παιδιά σας βλέπουν πρότυπα μέσα στην κοινωνία και μάλλον δεν τα ικανοποιεί η μάνα και ο Πατέρας που βρίζουν κουτσομπολεύουν και καφεντζηζωντε όλοι μέρα με τους φίλους τους και αφήνουν τα παιδιά τους στο έλεος μιάς κοινωνίας ανώμαλης και διεστραμμένης … ΜΑΛΛΟΝ γι αυτό τα παιδιά πηγαίνουν στην Εκκλησία όπου εκεί ακούγετε Ο Χριστός, η αλήθεια και βλέπουν αγάπη από τους ανθρώπους εκεί! Και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορεί να έχει ο Κου πε πες { όπως τον λέτε | με τον Ιερέα … επειδή είναι ενας οι περισσότεροι άνθρωποι που γράφουν Χριστιανικά άρθρα με το όνομα της ΚΑτούνας πρέπει να σχετίζετε και ο κάθε παπάς της ενορίας; … Εδώ υπάρχουν άπυρα μπλόκς … Σταματήστε τις χυδαιολογίες και τα προσωπικά σας με τον παπά και αν έχετε να του κάνετε παράπονα να τον βρείτε να του τα κάνετε και όχι πίσω από ανωνυμίες και βρομιές να επιτίθεστε με τρόπο λυσσαλέο … Και να προσέχετε τι λέτε γιατί ο Θεός δεν θέλει το άδικο και θα σας βρούν βάσανα… πιστέψτε με!!! Δεν την βλέπω αλλά Καλή μετάνοια παιδιά και προσοχή στην Ιεροκατηγορεία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Π. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΚΑΝΤΟΥΝΗΣ11 Μαρτίου 2016 στις 3:22 μ.μ.

    ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. ΑΓΑΠΗΤΟ XIROMERONEWS ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ. ΜΕ ΤΙΜΗ Π. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΚΑΝΤΟΥΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να βασανιζεσαι εσυ 2:34 απο το πρωι εως το βραδυ και να παρακαλας για λυτρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο χωριό έκατσε γιατί εκτός ότι το αγαπα και αυτο πρέπει να το πούμε είχε και συμφέρον ο νοον νοειτο.οποτε αφού τον σέβονται όλοι στο χωριό να τους σέβεται και αυτός.ας κνει ο καθένας ότι θέλει.και τέλος δεν τα χει κάποιος προσωπικά με αυτόν αλλά με αυτούς που τον ακολουθούν σε καθημερινή βάση και τους έχει δώσει το ελεύθερο να γραφουν ότι θέλουν.ας τους μαζέψει λίγο.και αν ο κουπεπε δεν είναι κανένας από αυτούς ας φανερωθεί όπως οι άλλοι υπετθυνοι των σαιτ για να λυθεί όλο αυτό.ειρηνη ημιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Π . Βησσαρη καλυτερα να αναρωτηθειτε ολοι εκει μεσα στα κλειστα κυκλοματα της εκκλησιας ποσο κακο τελικα κανουν μερικοι στους χριστιανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σταματιστε επιτελους αυτη τη διαμαχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κριμα ο κουπεπε στη προσπάθεια του να χειραγώγηση τα πλήθει πέτυχε ακριβώς το αντιθέτως...ποσό άραγε ανανδρο είναι αυτό που κάνει στο χωριό μας?κρύβετε στην ανωνυμία του και σπέρνει το διχασμό στις δύσκολες τουτες ωρες...μου θυμίζει...άλλες εποχές...το ευτηχημα σε όλο αυτό το συφερτο που προκάλεσε είναι ότι ενώθηκαν όλοι απέναντι του.αποδείξαμε ότι τέτοιες τακτικές ανοίκουν στο σκοτείνο παρελθόν...αποδείξαμε επίσης ότι πλέων ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τους κάθε είδους κουπεπεδες και υποχείρια του σατανά να τους απομονώνουμε και απλά να συνεχίζουμε τη προσπάθεια για ευημερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κριμα ο κουπεπε στη προσπάθεια του να χειραγώγηση τα πλήθει πέτυχε ακριβώς το αντιθέτως...ποσό άραγε ανανδρο είναι αυτό που κάνει στο χωριό μας?κρύβετε στην ανωνυμία του και σπέρνει το διχασμό στις δύσκολες τουτες ωρες...μου θυμίζει...άλλες εποχές...το ευτηχημα σε όλο αυτό το συφερτο που προκάλεσε είναι ότι ενώθηκαν όλοι απέναντι του.αποδείξαμε ότι τέτοιες τακτικές ανοίκουν στο σκοτείνο παρελθόν...αποδείξαμε επίσης ότι πλέων ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τους κάθε είδους κουπεπεδες και υποχείρια του σατανά να τους απομονώνουμε και απλά να συνεχίζουμε τη προσπάθεια για ευημερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κριμα ο κουπεπε στη προσπάθεια του να χειραγώγηση τα πλήθει πέτυχε ακριβώς το αντιθέτως...ποσό άραγε ανανδρο είναι αυτό που κάνει στο χωριό μας?κρύβετε στην ανωνυμία του και σπέρνει το διχασμό στις δύσκολες τουτες ωρες...μου θυμίζει...άλλες εποχές...το ευτηχημα σε όλο αυτό το συφερτο που προκάλεσε είναι ότι ενώθηκαν όλοι απέναντι του.αποδείξαμε ότι τέτοιες τακτικές ανοίκουν στο σκοτείνο παρελθόν...αποδείξαμε επίσης ότι πλέων ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τους κάθε είδους κουπεπεδες και υποχείρια του σατανά να τους απομονώνουμε και απλά να συνεχίζουμε τη προσπάθεια για ευημερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις τον καθενα μας. Ντροπη κ αισχος που μπαινουμε στην διαδθκασια εχοντας ολοι τα προβληματα μας να μπλεκουμε τον χριστο μας κ την εκκλησια με τους εκστοτε παπαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ακου ονομα κου πε πε για θρησκευτικό blog.
    Πως το βλέπει η ιερά εκκλησία;
    Θα ηταν ωραίο να λέγεται και λιγκρι λίγκρι; ή πάμε ατα;

    Π αι δ α ρι ώ δ η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. O μεγάλος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ έλεγε βαστάτε τις παραδόσεις χωρίς να τις ξεχωρίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 3:51 Μη βάζεις ιδέες...♡♡♡♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. https://m.youtube.com/watch?v=w_8KsemyPzQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. “Να προσέχετε. Αδελφοί μου, οι κοσμικοί να μη κατηγορήτε τους παπάδες σας, να μη τους υβρίζετε και να μη τους παραμελήτε, διότι βάνετε φωτιά και καίεσθε.

    Διότι οι παπάδες είναι ανώτεροι από τους Αγγέλους και από τους Βασιλείς. Εγώ, αδελφοί μου, η γνώμη μου έτσι με λέγει να κάμω.

    Εάν απαντώ ένα παπά και ένα βασιλέα, με φαίνεται εύλογον τον παπά να βάλω να καθήσει υψηλότερα από τον βασιλέα. Και εάν απαντήσω έναν παπά και έναν άγγελον, πρώτα θα χαιρετήσω τον παπά και έπειτα τον άγγελον.

    Διότι, αδελφοί μου, είναι ανώτερος και από την αγίαν Τράπεζαν, ανώτερος και από το άγιον Ποτήριον, διότι το άγιον Ποτήριον είναι άψυχον, μα ο ιερεύς μεταλαμβάνει τα Άχραντα Μυστήρια καθ΄ εκάστην ημέραν, το τίμιον σώμα και αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού.

    Εγώ, αδελφοί μου, δεν έχω καμίαν κατηγορίαν να κάμω των παπάδων, διότι είναι παπάδες και έχουν τον Χριστόν όπου τους παιδεύει και ό,τι σφάλμα κάμουν οι παπάδες, έχει ο Χριστός μας ράβδον σιδηράν δι΄ αυτούς.

    Διδαχή Αγίου Κοσμά Αιτωλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αν είχε ράβδο θα τους είχε μαυρίσει τους περισσότερους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και ποιος μας λέει οτι ο κουπεπε δεν είναι κάποιος που προκαλεί εντυπώσεις και δημιουργεί ίντρικες για να βάζει τους ανθρώπους να σκοτώνονται και να δημιουργούνται κάθε λίγο προβλήματα; Το εκκλησιαστικό ύφος μήπως χρησιμοποιείται ως πρόσχημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. προς 9.52
    κόψε τις πολλές ταινίες φίλε...σε επηρεάζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 11:56
    Η αλήθεια είναι ότι είμαι σινεφίλ...Τελευταία ταινεία που είδα και μου άρεσε ήταν το ΡΑΜΠΟ 3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς 8.40
    αν κρίνω από το σχόλιο σου, νομίζω οτι εσύ προτιμάς αυτα με τους εξωγήινους, τους δράκους και τα παραμύθια, άντε και με πράκτορες και κατασκόπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλά κάνει και βρίσκεται στο δρόμο που νομίζει σωστό, επίσης καλά κάνει και συμβουλεύει όποιον του ζητήσει τη γνώμη του... Το να βγαίνεις όμως να λες στους άλλους πως θα διάγουν το βίο τους είναι τουλάχιστον άκομψο. Πως θα του φανεί αν κάποιος του υποδείξει ή και του επιβάλει κάτι που αυτός νομίζει σωστό;;;;;;;;;;; Ο καθένας λοιπόν να περιορισθεί στο χώρο του και στη ζωή του κι αν τον ρωτήσει κάποιος να πεί τη γνώμη του διαφορετικά να κρατήσει τις απόψεις και τις αντιλήψεις του για τον εαυτό του... να σέβεται και να μην ενοχλεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 11.35'
      στον χώρο του περιορίζεται, αν το έχεις καταλαβει και δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχληθηκατε κάποιοι. Προφανως για κάποιο λόγο σας ελέγχει η συνείδηση σας για κάτι από αυτα που λέει και αντιδράτε έτσι, ορμωντας να τον φάτε. Μην ανησυχείς δεν προσπαθησε κανείς να σου επιβάλλει κάτι. Στο κάτω κάτω ο καθένας ειναι ελευθερος να κάνει οτι θέλει. Για κάποιους αυτα που λέει ο κουπεπες, ο οποίος επί τη ευκαιρία πιστευω πρεπει να αλλάξει όνομα στο blog του γιατι προϊδεάζει αρνητικά τον οποιοδήποτε αναγνώστη, ειναι απόλυτα σύμφωνα με τα όσα κηρύσσει η ορθόδοξη πιστη μας. Για κάποιους ειναι απολυτα φυσιολογικά, για τους περισσότερους όμως που εχουμε κανει την ορθόδοξη πίστη,ΚΟΨΕ-ΡΑΨΕ, κρατά οτι μας βολεύει και τα υπόλοιπα άστα, μην τους ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ και ακόμη περισσότερο, χαρακτήρισε οπισθοδρομικους όσους πιστεύλην ΕΤΣΙ, ειναι λογικο να υπαρχουν αντιδράσεις. Προτού όμως "ΦΑΜΕ" τον κουπεπε, καλό θα ηταν να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε τι σόι Χριστιανοί είμαστε; πραγματικοί, για τους τύπους ή κατι ενδιάμεσο σύμφωνα με το βολεμα μας. Αυτο πρεπει να σκεφτούμε κ να πράξουμε ανάλογα. Μετά δεν σας φταίει κανενας κουπεπες. Ο εαυτός σας σας φταίει και ο χλιαρος και νεροβραστος τρόπος που πιστεύουμε γιατι θέλουμε και τον Χριστό μαζι μας να μας βοηθά αλλα και να χορεύουμε στα καρναβάλια. Μαζι αυτα δεν πανε μαζι και πρεπει να το χορέψετε καποια στιγμή. Καλής Σαρακοστή σε όλους.

      Διαγραφή
  40. Ας λέει και κανένας καμία κουβέντα...
    Ας ακούγεται και καμιά διαφορετική φωνή... Πήξαμε στη σαχλαμάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Έχε υπόψη σου μήπως βοηθηθείς ότι στους περισσότερους κατα συρροή δολοφόνους "τους μιλάει ο θεός και τους ζητάει να εξολοθρεύσουνε τους αμαρτωλούς...". Μακάρι να κατανοήσεις το μηνυμα του Χριστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω οτι ο κουπεπες ισχυρίστηκε οτι του μιλά ο Θεός. Αλλα έτσι ειναι, όποιος μιλά για την πίστη και δεν μας αρέσουν αυτα που ακούμε, γιατι προφανώς μας ελέγχει η συνείδηση μας, η μόνη εύκολη και γραφική πλέον αντίδραση, ειναι αυτον να τον κατατάξουμε στην κατηγορία των σχιζοφρενων. Αυτο κανει η έλλειψη επιχειρημάτων από την μια και από την άλλη το επίπεδο βασικών γνώσεων πάνω στην θρησκεία που αγνοούμε. Καλυτερα πάντως να κόψεις τις πολλές ταινίες και να ανοίξεις κανενα βιβλίο. Ψαξου στο ίντερνετ ή ρωτα τον ιερέα της περιοχής σου ή ακόμη και τον κουπεπε. Γενικά ψαξου ουσιαστικά και οχι επιφανειακά, αν θες. Τελος, κόψε τις πολλές ταινίες, σου κανουν κακό και κανουν τον εγκέφαλο κουνουπίδι.

      Διαγραφή
  42. Άκουσον ! «κόψε τις πολλές ταινίες, σου κανουν κακό και κανουν τον εγκέφαλο κουνουπίδι» για λεπτότητα, ευγένεια, παιδεία και καλλιέργεια δε μιλάμε… Είσαι άρρωστος, φαίνεται ότι υποφέρεις, τράβα σε κάνα γιατρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς 9.38
      Και άλλος ευαισθητουλης μας προέκυψε.... εσύ αφήνεις υπονοούμενα για τον "κουπεπε" οτι ειναι σχιζοφρενής, σύμφωνα ΠΑΝΤΑ με τις ταινίες που βλέπεις και μολις καποιος σε συμβουλεύει να τις περιορίσεις, αντιδρας ως τάχα θιγμενος από την "ευγένεια" του αλλου σχολιαστη..είδες πως αμέσως επιβεβαιώνεις αυτό που σου είπα, οτι δηλαδη όποιος λέει κατι διαφορετικο, ΑΜΕΣΩΣ κάποιοι σαν εσένα καλη ωρα, του κολλάνε την ταμπέλα και του λενε την γραφική ατάκα "τράβα σε κανενα γιατρό"...κλασσική περίπτωση ατόμου με έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων που δεν εχει να αντιπαραθέσει κάτι άλλο περα από χαρακτηρισμούς....εχεις πάντως μια "αγαπη" με τους γιατρούς όπως έγραψες και προηγουμενως ως 4.23'...οπως και να εχει περιόρισε τις πολλές ταινίες, δεν σου δίνουν επιχειρήματα, αλλου φιλαρακο...καλό βράδυ και καλη Σαρακοστή.

      Διαγραφή
  43. Βρε τράβα να σε δει κάνας ψυχίατρος, βέβαια ο παλιοχαρακτήρας σου κι η μαύρη σου ψυχή δεν θα αλλάξουνε, μπορεί όμως με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή να ανακουφιστείς λιγάκι να μην υποφέρεις τόσο πολύ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΛΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ, ΑΛΛΟΣ ΘΙΓΕΤΑΙ.
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. άνοιξε τον τηλεφωνικό κατάλογο ... ψάξε στο ιντερνετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. αει τραβατε σμαστε τα παιδια σας μωρε αμορφωτ, που χνε ξεφυγει... και που σαι ξηρομερο; να δημοσιευεις κανα μηνυμα μη τα χεις κρυφα... οπου σε συμφερ χαιδευεις κ οπου δε σε συμφερ βαρας...σας εφαγε η απλυσια κι τα νταχτιντιρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. To provlima ths katounas den einai mono ta karnavalia, h katouna exei metatrapei se sodoma kai gomora kai etsi h tha exei thn tuxh ton sodomon h tha metanohsei kai tha exei thn tuxh ths ninevi.h epilogh einai dikia mas. Kai epidh oi katouniotes koimounte ton ipno tou dikaiou kai den kseroun ti erxete gia ton kosmo kai th xora mas kallo tha einai na ksipnisoun apo to lhthargo ths kaloperashs kai ton apolavseon giati allios to sok pou tha ipostoun tha einai megalo. Kallh metanoia se ollous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Το προβλημα της κατουνας δεν ειναι μονο τα καρναβαλια, το χωριο εδω και δεκαετειες βρησκεται σε μια ηθικη καταπτωση με ρυθμους γεωμετρικης προοδου, μου θυμιζει τα σοδομα και γομορα και την Νινευη.Οπωτε η επηλογη ειναι δικη μας η θα καυαστραφουμε απο το θεο για τον ξεπεσμο μας οπως τα σοδομα η θα μετανοησουμε οπως οι νινευιτες και θσ σωθουμε.ερχονται δυσκολες εποχες και καταστασεις για τη ελλαδα και τον κοσμο ολο, καλλο θα ειναι να ξυπνησουμε απο το ληθαργο της καλλοπερασης και του υλισμου και να στραφουμε σε μετανοια εαν θελουμε την σωτηρια μας και των παιδιων μας και καλλο θα ειναι να μην υβριζουμε τον ιερεα του χωριου μας γιατι και πολλυ μας ειναι που εχουμε εναν τετοιο ιερεα. Μην ξεχνατε οτι χαρη στη δικη του μερημνα τρωνε αρκετες φτωχιες οικογενειες του χωριου. Ο κυριος ΙΗσους χριστος μας ειπε ου δυνασθε δυο κυριους υπερετειν, θεον και μαμωναν, δεν γινεται να υπερετουμε δυο κυριους πρεπει να διαλεξουμε η με το θεο θα ειμαστε η με το διαβολο, δεν μπορουμε να ειμαστε με το ενα ποδι στη στερια και με το αλλο στη βαρκα, η επιλογη ειναι δικη μας το ιδιο και οι συνεπειες της επιλογης μας.Καλλη σαρακωστη σε ολλους και καλλη μετανοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ουαι Γραμματεις και Φαρισαίοι υποκριται...σ αυτό το χωριό ολοι μαζεύτηκαν?και συ αγαπημένο ξηρομερο επιλέγεις τι θα αναρτήσεις...ήμαρτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο