Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Κατάνυξη στην υποδοχή του Ιερού Λειψάνου Αγίου Μύρωνος Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας




Υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου Αγίου Μύρωνος του θαυματουργού, στο χωριό του Αγίου Νικολάου Βονίτσης

      Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας  και Ακαρνανίας  και στον ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις της τοπικής κοινότητας Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, η υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος επισκόπου Κρήτης του θαυματουργού, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου το απόγευμα.
      Το Ιερό Λείψανο εκόμισε, κατόπιν σχετικής αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ.Ειρηναίου, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρ. π.Νικόλαος Κριτσωτάκης, εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Μύρωνος του ομωνύμου χωριού του Ηρακλείου.....

 
     Το Ιερό Λείψανο υποδέχτηκε στην πλατεία του χωριού «Άγιος Νικόλαος Βόνιτσας», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. 

     Ακολούθησε σύντομη λιτάνευση και στην τελέσθηκε Δοξολογία επί τη αφίξει του Ιερού Λειψάνου εντός του Ιερού Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς στην προσφώνησή του, επεσήμανε την χάρη και την ευλογία που προσδίδουν τα Ιερά Λείψανα στους πιστούς, αναφέρθηκε στον βασικό σκοπό της ελεύσεως των λειψάνων που είναι πνευματική ωφέλεια και ο αγιασμός των πιστών, ενώ ανέπτυξε  και τα διδάγματα που μας δίνει ο Άγιος Μύρων με την παρουσία του σήμερα. 
        Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τον θερμά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ.Ειρηναίο, που έδωσε την άδεια και την ευλογία του για την έλευση του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος στην ενορία της τοπικής κοινότητας του Αγίου Νικολάου Βόνιτσα, αλλά και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρ. π.Νικόλαο Κριτσωτάκη, ο οποίος υποβλήθηκε στον κόπο να φέρει το Ιερό Λείψανο από την Κρήτη στην Αιτωλοακαρνανία.
       Ο π. Νικόλαος Κριτσωτάκης, κατά την αντιφώνησή του ευχαρίστησε κι εκείνος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Κοσμά, διαβιβάζοντας  παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ.Ειρηναίου ενώ αναφέρθηκε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο στον βίο, στα θαύματα και στην ποιμαντική προσφορά του Αγίου Μύρωνος.
      Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Αναστάσιμου και Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο