Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σύγχυση και αγανάκτηση προκαλεί ανακοίνωση του δήμου Ακτίου Βόνιτσας σχετικά με τις συνδέσεις στο βιολογικό Παλαίρου

ΣΥΓΧΥΣΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
προκαλεί ανακοίνωση του δήμου Ακτίου Βόνιτσας σχετικά με τις συνδέσεις οικοδομών στο δίκτυο βιολογικού καθαρισμού Παλαίρου.

   Με ανακοίνωσή του ο δήμος καλεί τους δημότες Παλαίρου να προσέλθουν στο δημοτικό κατάστημα και να υποβάλλουν αίτηση σύνδεσης της οικοδομής τους στο νέο σύστημα βιολογικού καθαρισμού ΠΑΛΑΙΡΟΥ (το οποίο ωστόσο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα ούτε δοκιμαστικά)!

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (στρατηγός)
ΡΩΤΑΕΙ 
τον δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας  κύριο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ:

•Υπάρχει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (δοκιμαστικής και πλήρους) του συστήματος βιολογικού Παλαίρου; Υπάρχει ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του έργου; Εάν υπάρχουν γιατί δεν πέρασαν από τις αρμόδιες επιτροπές και το  Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση;...............


•Δεν πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες το ΚΟΣΤΟΣ της κάθε σύνδεσης και το τρόπο υπολογισμού του;

•Πως θα πληρώσουν οι ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ; Θα γίνονται ρυθμίσεις οφειλών; Όποιος δεν έχει να πληρώσει ΔΕΝ θα συνδέεται στο βιολογικό; Οι άρρωστοι; Οι άποροι; Οι πολύτεκνες οικογένειες; Θα υπάρξουν γι αυτούς ειδικές ρυθμίσεις και ποιες είναι αυτές; 

•Απαιτείται ειδικός πιστοποιημένος τεχνικός για να κάνει τη σύνδεση ή μπορεί και μόνος του κάποιος; 

•Το όλο έργο του βιολογικού έχει πλέον ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες και τους περιβαλλοντικούς όρους και είναι έτοιμο για τελική χρήση;

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

   Το συμπέρασμα είναι ότι για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ αποδεικνύεται ΑΝΙΚΑΝΟΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ να οργανώσει και συντονίσει στοιχειωδώς τα του δήμου!
     Τι φταίει όμως ο κόσμος που ταλαιπωρείται, αγανακτεί και πιέζεται ακόμη περισσότερο σε αυτές τις κρίσιμες οικονομικές συνθήκες;
  

11 σχόλια:

  1. Είναι βέβαιο ότι δεν έχουν εφαρμοσθεί οι περιβαλλοντολογικοί όροι που ορίζουν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις. Υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες να είναι προσεκτικοί στις υπογραφές τους. Αν μπουν θα είναι πολύ αργά. Το έργο είναι λειψό ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στρατηγέ το έργο είναι κολοβό. Δεν μπορούν να γίνουν συνδέσεις. Στρατηγέ γνωρίζετε πολύ καλά ότι πολλοί έχουν συνδέσει τα σπίτια τους στον αποχετευτικό αγωγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοτικέ Σύμβουλε κ Κατσαμπίρη που εισηγηθήκατε στο ΔΣ τιμή σύνδεσης ρωτήσατε να πληροφορηθείτε αν έχουν τηρηθεί οι περιβαλλοντικοί όροι που ορίζουν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις; Αν ναι τότε κακώς εισηγηθήκατε να γίνουν συνδέσεις και μάλιστα αναφέρατε και χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του. Αν όχι τότε καλό είναι να μάθετε. Ο λόγος είναι απλός . Το έργο που έγινε είναι μη πλήρες. Γνωρίζετε ότι πολλοί έχουν συνδεθεί ; Με αυτούς τι θα γίνει; Οι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι τι λένε για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στρατηγέ είναι στη διάθεση σας, εφόσον επιθυμείτε, φάκελος με επίσημα έγγραφα του Δήμου και κρατικών υπηρεσιών σχετικά με το θέμα.
    Φυσικά ο φάκελος είναι στη διάθεση οποιουδήποτε Δημοτικού Συμβούλου, Τοπικού Συμβούλου Παλαίρου, Τοπικού Συμβούλου Πογωνιάς, τον ζητήσει. Με το θέμα ασχολούμαι αρκετό καιρό.
    Μετά τη γνώση που θα λάβατε ,από το περιεχόμενο του φακέλου, αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση το θέμα.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παραλήφθηκε το έργο από το δήμο και πότε;
    Ολοκληρώθηκαν οι συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου;
    Γιατί καθυστερεί τόόόόσα χρόνια να μπει σε λειτουργία και ποιος / ποιί είναι οι υπεύθυνοι ;
    Ποιο μερίδιο ευθύνης αναλογεί σε κάθε δημοτική αρχή;
    Γιατί τόσο καθυστερημένα οι ανησυχίες για το έργο ; Που ήταν τόσο καιρό οι διαμαρτυρόμενοι ;
    Ο Αποστολάκης φταίει για όλα. Στιγμιαία, αν όχι και καθυστερημένοι η κρίση των ενδιαφερομένων, με προφανή το σκοπό. Αμ δεν γίνεται έτσι αντιπολίτευση ούτε έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στρατηγε τοσα χρονια στα δημοτικα συμβουλια ποτε μιλησες για το Βιολογικο Παλαιρου? οταν ο Σολδατος εφτιαχνε τα κτιρια στο ποταμακι γιατι δεν εβγαλες ανακοινωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τριαντακωνσταντη και γεροκωστοπουλε ο αποστολακης ειναι γατα και δεν πιανεται στην φακα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Η ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Ο ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ; ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΟΧΗ, ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ. ΤΑ ΠΕΡΙ ‘ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΤΕ’ , ‘Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ’ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΑΠΛΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ... ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΟΜΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ (Όπως ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ, σκουπίδια ΠΥΡΓΟΥ , ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ..). ΔΩΣΤΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα θάχουμε δύο στρατηγούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν δεν κάνω λάθος , υπάρχει κανονισμός του δήμου που καθορίζει τις τιμές σύνδεσης με την αποχέτευση. Ο κάθε δήμαρχος μπορεί να καταπατεί το κανονισμό ; Τι ζητάει με καθυστέρηση ο κύριος στρατηγός; Ντόρος να γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης ενημερώθηκε για το έργο του βιολογικού από μένα το πρώτο Σάββατο που ανέλαβε τα καθήκοντα του. Εκεί τονίστηκε ότι το έργο δεν πληροί τους όρους που ορίζουν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις με επίσημα έγγραφα.

    Ενημερώθηκε για την προσφυγή που έκανα επώνυμα για αυτό στην αρμόδια υπηρεσία. Αποτέλεσμα αυτής της προσφυγής ήταν η επέκταση του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς των λυμάτων μετά την επεξεργασία.

    Τη μία κοινή υπουργική απόφαση παρέδωσα και στο Πρόεδρο της Παλαίρου επισημαίνοντας τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Μετά δεν ήρθε να του παραδώσω ολόκληρο το φάκελο , καθώς επίσης δεν ήρθε και ο κ Κατσαμπίρης παρά τις συνεχείς κλήσεις μου.

    Παρά τις συνεχείς αιτήσεις μου να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Προβληματιστείτε για τους λόγους που δεν έγινε.

    Με το Στρατηγό δεν υπάρχει καμία φάκα που στήσαμε σε κανένα. Δεν λειτουργώ στο παρασκήνιο. Μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια .

    Ξέρετε κάποιο Δήμαρχο που να μετατρέπει το Δήμο του σε σκουπιδότοπο της Δυτικής Ελλάδας; Εγώ ξέρω. Αν αυτόν τον χαρακτηρίζετε γάτα ( έξυπνο εννοείτε) τότε διαφωνούμε πλήρως.

    Σε αυτή τη πολιτική είμαι υπερήφανος που κάνω και θα συνεχίσω να κάνω αντιπολίτευση. Τα υπόλοιπα για το έργο του βιολογικού προσεχώς και στην ώρα τους.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο