Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Θέλει, …αλλά δεν μπορεί!

 
        Μεγάλες αλήθειες απ’ τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, …που δεν θέλησε να ακούσει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.  Κριτική και από στελέχη και μέλη, σε σειρά επιμέρους ζητήματα.

      Μπορεί η συμμετοχή να μην θύμιζε σε τίποτε τις …παλιές καλές εποχές (!), δεδομένων των συνθηκών, όμως, ήταν ικανοποιητικότατη. Πολύ περισσότερα απ’ τη στιγμή που στην εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτ/νίας το παρών έδωσαν ο βουλευτής Θ. Μωραΐτης, ο πρώην βουλευτής Ανδ. Μακρυπίδης, πολιτευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι κοινωνικών και παραγωγικών τάξεων, πολλά τοπικά στελέχη, αλλά και φίλοι ή ψηφοφόροι, που έσπευσαν να ακούσουν τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη, …αλλά και να του μεταφέρουν τις δικές τους απόψεις...........



    Ήταν μάλιστα η πρώτη επίσημη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και ο πρόεδρός της Χρ. Κωστακόπουλος υπήρξε… συγκλονιστικός
     Με καθαρό πολιτικό λόγο ο κ. Κωστακόπουλος είπε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, αλήθειες που ακόμη και σήμερα το ΠΑΣΟΚ αρνείται να παραδεχθεί, αν κρίνουμε απ’ την μάλλον αδιάφορη στάση με την οποία ο κ. Ανδρουλάκης προσπέρασε, στη δική του ομιλία, τα όσα μόλις είχε ακούσει. 
     Διαπιστώσεις για «ένα κόμμα ανύπαρκτο ή κι όπου υπάρχει ασύνταχτο και ασυντόνιστο», για ένα κόμμα που κατάντησε «ουρά της κυβέρνησης», που «δεν έχει την αίσθηση της κοινωνικής πραγματικότητας» και που προσπαθεί με «λογοτεχνικές προσεγγίσεις» να πει κάποια πράγματα, χωρίς, ωστόσο, να λέει το σημαντικότερο: Το «πώς;».
      Ο κ. Κωστακόπουλος μίλησε ακόμη σύστημα εξουσίας και άλλα τινά, συμπληρώνοντας ότι «γίναμε άχρωμοι, φοβικοί, ενδοτικοί». Φυσικά, δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στη Ν. Δ. για την «προίκα» του χρέους και των ελλειμμάτων, για να καταλήξει στο ότι «πρέπει να αλλάξει το αξιακό πρότυπο της χώρας, να αλλάξουν οι μηχανισμοί που δημιουργούν τα προβλήματα».
       Θετική στο ακροατήριο αίσθηση προκάλεσε και η τελική του αναφορά στους «εθελοντές» που σήμερα λοιδορούνται για τις πολιτικές εκείνων που εξαργύρωσαν ίσως με υπουργία ακόμη τη θητεία τους στο ΠΑΣΟΚ … και που σήμερα κάνουν και κριτική από πάνω: «Η υποκρισία έχει όρια», είπε ο κ. Κωστακόπουλος.
        Και πιο ήταν το σχόλιο του κ. Ανδρουλάκη σε όλα αυτά; «Όχι στη μιζέρια»!!!! Με το σχόλιο αυτό ξεκίνησε την ομιλία του, αμέσως μετά, και η μόνη αναφορά που έκανε σε σχέση με τα παραπάνω ήταν η επισήμανση της ανάγκης για ένα «νέο μοντέλο στελεχών», που δεν θα αναδεικνύονται σε διαδικασίες κομματικού σωλήνα. 
      Κατά τα λοιπά, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναλώθηκε σε ιστορικές αναδρομές και οικονομοπολιτική ερμηνεία της διεθνούς κρίσης, με λόγο καταγγελτικό για τη διακυβέρνηση Καραμανλή και την αντιπολίτευση Σαμαρά, όπως ΚΑΙ Τσίπρα σήμερα, με πολλές υπερασπιστικές αναφορές στον ιδρυτή του Κινήματος και στην προσφορά του ΠΑΣΟΚ.
     Υπήρξαν, φυσικά και ορισμένες στιγμές αυτοκριτικής διάθεσης, που κατέληξαν, όμως, στην ατάκα για το «πολιτικό μπούλινγκ» σε βάρος του κόμματος. Ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για «ιστορικό συμβιβασμό», για την ανάγκη αλλαγής της κυρίαρχης ιδεολογίας στη Ευρώπη, κτλ. κτλ.
      Το λόγο έλαβαν πολλά στελέχη και απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ, προχωρώντας σε επιμέρους παρατηρήσεις για σειρά ζητημάτων, απ’ την κυβερνητική συνεργασία με υπουργούς ακροδεξιού παρελθόντος έως την αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίου.

http://agrinioreport.com/









3 σχόλια:

  1. TIΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΕΩΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΥΤΥΛΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1949. ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί άμεση απαλλαγή από τα δεσμά του μνημονίου
    τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα ληστεύουν τον πλούτο της Πατρίδας μας.
    Η συγκυβέρνηση να πέσει προτού επιβάλλει νέα αιματηρά μέτρα που θα οδηγήσουν στον θάνατο χιλιάδες Έλληνες.
    φορολόγηση σε όλα ακόμη στις αποθήκες κτήματα κότες και κοτέτσια μας κανένα έλεος άλλοι φταίνε και άλλοι πληρώνουν
    ΦΤΆΝΕΙ ΠΟΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΕΙ ΑΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΞΡΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΤΟΚΟΓΛΎΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΥΦΤΟΙ
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΟΙΑ ΤΡΙΣ ΆΘΛΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο