Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Σύλλογος Κωνωπινιωτών: Με επιτυχία ο Εμπλουτισμός της λίμνης Αμβρακίας με ψάρια! (ΦΩΤΟ)        Χωρίς τον καιρό σύμμαχο αλλά μπολιασμένοι με την αγάπη προς το περιβάλλον  ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου,  σε συνεργασία με τον Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας, με τη στήριξη του Τμήματος Αλιείας της Περιφερικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, των εργαζομένων του εργοστασίου της εταιρείας KNAUF, του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και με τη συμμετοχή των καθηγητών και μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Κατούνας, πραγματοποίησαν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, τον προγραμματισμένο - συμβολικό εμπλουτισμό του ιχθυοπληθυσμού της λίμνης Αμβρακίας με γόνο κυπρίνου, με παράλληλη περιβαλλοντική δράση καθαρισμού του αιγιαλού της, από σκουπίδια κλπ αντικείμενα........
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ......      Ήταν μια δράση που εξέπεμψε καθάριο το μήνυμα της αναγκαιότητας της περιβαλλοντολογικής προστασίας της φύσης  σε δύσκολους καιρούς, όπου ο καθηγητής κ.  Βαρέλης Βασίλειος  στην ομιλία του επεσήμανε με απλό αλλά γλαφυρό λόγο  την ανάγκη προστασίας της λίμνης που προστατεύεται από τη Συνθήκη NATURA  2000  και την εμπέδωση  οικολογικής  και περιβαλλοντολογικής συνείδησης, στους  ανθρώπους που η καθημερινότητά τους είναι συνυφασμένη  με τη λίμνη.

-Το παρόν στο προσκλητήριο του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου έδωσαν οι μαθητές του Γυμνάσιου και Λυκείου Κατούνας, που μαζί με τους καθηγητές τους παρά τις δύσκολες και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες διαμήνυσαν  με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα  για την περιβαλλοντολογική προστασία της φύσης και  σηματοδότησαν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.


-Παρόντες ήταν, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, ο Λυκειάρχης του Λυκείου Κατούνας κ. Κολοβός Φώτης, η Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Κατούνας κα Παπακαμένου Σκεύη,  ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Στούπας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κ.κ. Δημήτριος Τζαβαλάς, Θεόδωρος Στούπας, Παναγιώτης Σαλοδημήτρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας κ. Κώστας Κασσούρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας κ. Νώντας Τσαμποδήμος και οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σωκράτης Κωστακιώτης και Χρήστος Αργ. Τίγκας, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Δημήτριος Κοθρούλας,  ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργοστασίου KNAUF κ. Σκεπετάρης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Παπαδαταίων  Αλειέων κ. Ηλίας Κουτρούμπας,  ο Λαογράφος – ερευνητής κ. Νίκος Ράππος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Η Αρχαία Μεδεών »  κα Μπουμπούλη Αφροδίτη, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων της Εταιρείας KNAUF κ, Χρήστος Τηλ.  Τίγκας και πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια: