Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Νίκη Φούντα: Προώθηση προϊόντων της Αιτωλοακαρνανίας στις Ασιατικές αγορές

      Η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, με την ιδιότητά της ως μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Ν. Κορέας και Ελλάδας-Ιαπωνίας, θα ταξιδέψει στις δύο ασιατικές πρωτεύουσες, Σεούλ και Τόκιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στον πρώτο προορισμό. 
       Θα πραγματοποιήσει συναντήσεις στα Κοινοβούλια των δύο χωρών με βουλευτές, με τους Πρέσβεις, αλλά και με τοπικά επιμελητήρια και επιχειρηματίες, ώστε να προωθήσει προϊόντα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, παράλληλα με τις γενικότερες διμερείς σχέσεις και τις ενδεχόμενες συμφωνίες.
       Επιδιώκοντας το μέγιστο δυνατό όφελος για τον Τόπο μας από τις συναντήσεις, σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιλέχθηκαν εμβληματικά τοπικά προϊόντα, που αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Νομού μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, αυτά που αφορούν στον πρωτογενή τομέα. Προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, που μπορούν να φθάσουν στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές και να ενισχύσουν την εξαγωγική μας δυνατότητα.............



     Το παρθένο μας ελαιόλαδο και οι εξαιρετικές ελιές, το πατέ ελιάς, το μοναδικής υφής και ποιότητας αλάτι των αλυκών Μεσολογγίου και το διεθνούς φήμης αυγοτάραχο Μεσολογγίου, όσπρια ντελικατέσεν, θα ταξιδέψουν στην Ασιατική ήπειρο, ώστε να διευρυνθούν οι εξαγωγικές δραστηριότητες των Αιτωλοακαρνάνων παραγωγών.
      Οι ασιατικές αγορές, οι οποίες εξαιτίας της δυναμικότητάς τους έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν σημαντικά τα προϊόντα τα οποία εισάγουν, θα δοκιμάσουν τα δώρα της Αιτωλοακαρνανικής γης και θάλασσας, ανακαλύπτοντας νέες γεύσεις.
     Τα προϊόντα που επιλέχθηκαν, είναι ήδη γνωστά στη χώρα μας και εκτιμούνται από γευσιγνώστες, αλλά και από επιχειρηματίες.
    Με τις συνεχείς παρεμβάσεις της κ. Φούντα, τόσο μέσα από την κοινοβουλευτική της δραστηριότητα, όσο και από το επερχόμενο ταξίδι της, επιχειρείται να μετασχηματιστούν τα προϊόντα αυτά ως brand name” της περιοχής, με διεθνή εμβέλεια και αναγνωρισιμότητα. 
    Εκτός από τα προφανή οφέλη που θα προκύψουν από την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και κατ’ επέκταση του τόπου μας, μακροπρόθεσμα θα ενισχυθεί η τουριστική δραστηριότητα, αλλά και το εισόδημα των παραγωγών, σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.
     Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πραγματικά για εμάς ουσιαστικό όχημα ανάπτυξης και διεξόδου από την Κρίση. Ας επενδύσουμε σε αυτό. Και στην εξωστρέφεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο