Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Επιτέλους έφτασε και στα αυτιά της Υπουργού Τουρισμού το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή μας.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/11/13 στα γραφεία του Υπουργείου Τουρισμού στην Αθήνα συνάντηση εκπροσώπων της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΕΕ με την Υπουργό, κα Όλγα Κεφαλογιάννη στα πλαίσια της θεσμοθέτησης της συνεργασίας μέσα από μια κοινή επιτροπή και τακτικές συναντήσεις. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης.
Στην κ. Κεφαλογιάννη παραδόθηκε υπόμνημα με .....
τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που έχουν ως στόχο αφενός μεν την καλύτερη απόδοση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και αφετέρου την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά των ωφελημάτων και των δυνατοτήτων του στην ελληνική κοινωνία και επιχειρηματικότητα. Το υπόμνημα της ΚΕΕΕ περιλάμβανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
1) Τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας με το Υπουργείο στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων.
2) Τη διαμόρφωση προγράμματος τουριστικής προβολής για όλες τις περιοχές της χώρας και όχι μόνο για τους γνωστούς επιλεγμένους καλοκαιρινούς προορισμούς.
3) Την ενδυνάμωση της Τουριστικής Αστυνομίας για την εντατικοποίηση των ελέγχων νομιμότητας σε όλο το φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων.
Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, στα πλαίσια της ενδυνάμωσης των θέσεων της ΚΕΕΕ, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Λευκάδος με απώτερο σκοπό να παρουσιάσει τη δυναμική των μελών της ΚΕΕΕ στο τουριστικό τομέα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δημιουργία Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου, στη σύσταση Σύμπραξης Προορισμών Αεροδρομίου Ακτίου, στις ενέργειες για την άφιξη κρουαζιερόπλοιων. Επίσης, υπέβαλλε και τις παρακάτω προτάσεις:
α) Να ζητηθεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο μέρος των χρημάτων που εισπράττει από τα ξενοδοχεία κάθε νομού να τα επιστρέφει στις Ενώσεις Ξενοδόχων, ώστε με τον τρόπο αυτό οι τελευταίες να έχουν έσοδα, για να βοηθούν στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής τους, κάτι που δεν κάνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.
β) Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας ενημέρωσε την Υπουργό για την απαράδεκτη μεθόδευση κάποιων να δοθούν άδειες για μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον Καστό και τον Κάλαμο, όταν τα νησιά αυτά βρίσκονται σε μια από τις καλύτερες περιοχές στην χώρα για ιστιοπλοϊκό τουρισμό.
Στο τέλος της συνάντησης η Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα δει άμεσα το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών με το αρμόδιο Υπουργείο και θα υπάρξει άμεσα μια επόμενη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ώστε να συζητηθούν διεξοδικά οι ενέργειες του Επιμελητηρίου Λευκάδας, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν προορισμός.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης
 
 
 http://mytikaspress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο