Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Oι “μέρες του ακροδεξιού τσαμπουκά με κρατικό μανδύα είναι μετρημένες”


Νέοι και  Νέες ΣΥΡΙΖΑ- Αγρινίου
       Βρισκόμαστε εφτά μήνες μετά από τις εκλογές του Ιουνίου και ο δρόμος προς την κοινωνική  βαρβαρότητα για την οποία με τόσο κόπο έχει παλέψει η τρικομματική συμμορία του Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζεται ακάθεκτος.
   Την  στιγμή που η κοινωνική πλειοψηφία  δοκιμάζεται σε συνθήκες πρωτοφανούς εξαθλίωσης και ανθρωπιστικής κρίσης, τη στιγμή που φαινόμενα όπως οι αυτοκτονίες, τα ψυχικά νοσήματα, η πείνα, η ανεργία συνεχώς διογκώνονται βυθίζοντας μια ολόκληρη χώρα σε κατάσταση  «πένθους», την ίδια αυτή στιγμή, τα στελέχη της κυβέρνησης, σαν άλλοι γκάνγκστερ, μιλούν για επενδυτές που «κυνηγάνε», για ανάπτυξη που έρχεται, για τα τελευταία μέτρα που κάθε φορά παίρνονται.......


  
       Μιλάνε για το «γενικό καλό» αυτοί που με περισσή ευκολία και θράσος συγκαλύπτουν το «τέρας» της διαπλοκής που ακούει στο όνομα  Ευάγγελος Βενιζέλος, συγκαλύπτουν και υποβαθμίζουν ακόμη και μια τόσο τρανταχτή υπόθεση σαν αυτή της λίστας «Λανγκάρντ» για να μη πέσει, για να γαντζωθεί η εκλεκτή κυβέρνηση των δανειστών και τοκογλύφων στην εξουσία, για να μην έρθουν στο φως ποτέ όλες οι υπόλοιπες «λίστες» διαπλοκής οι οποίες υπάρχουν.
       Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι η σαπίλα του συστήματος σταματάει στον Τσοχατζόπουλο και στον Παπακωνσταντίνου;
        Ταυτόχρονα η τρικομματική, επιδίδεται σε έναν ανηλεή  ακροδεξιό κατήφορο. Ποινικοποιούν και στοχοποιούν όποιον αγωνίζεται, όποιον σκέφτεται, όποιον αντιδρά. Αφού ξεχάσανε την «αιτία» για όλα τα δεινά μας εν μια νυκτί, τους μετανάστες, ανακάλυψαν τις καταλήψεις σε εγκαταλελειμμένα κτίρια. Ο υπουργός δικαιοσύνης κ Δένδιας ,σε πλήρη πολιτική σύμπνοια με τους νεοναζί της χρυσής αυγής ανέλαβε το ρόλο του τηρητή της «τάξης» και του «νόμου».
        Με την πλήρη αρωγή των καθεστωτικών ΜΜΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που αυτά υπηρετούνε, χειραγωγούν, τρομοκρατούν κατασκευάζουν μικρές ιστορίες αντιπερισπασμού για να αποπλανούν την κοινή γνώμη. Τη στιγμή που όλοι ασχολιόντουσαν με τη βίλα «Αμαλίας»,ο υπουργός οικονομικών και το «βιλαέτι» του στη Βουλή ξεπουλούσαν με νομοθετικά διατάγματα και αντιδημοκρατικό τρόπο την εθνική μας κυριαρχία στους δανειστές μας, μετατρέποντας τη χώρα σε μια γερμανική αποικία χρέους προς πώληση.
   Αναζητείται επιτακτικά πολιτική και κοινωνική διέξοδο.
        Θεωρούμε  πως αυτή η καταστροφική πολιτική πλήττει καίρια τους  νέους και τις νέες,  οι οποίοι βλέπουν τη ζωή τους να μην εξελίσσεται , ζώντας σε ένα ζοφερό κοινωνικό μεσαίωνα, με μισθούς εξευτελιστικούς, απελπιστικής ανεργίας,  μεθοδευμένης περιθωριοποίησης, ακόμη και αδυναμίας βιολογικής αναπαραγωγής.
        Απευθύνουμε έκκληση στη νεολαία, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τις στρατιές των ανέργων της περιοχής μας αλλά και όλης της χώρας, να αντισταθούμε. Να απορρίψουμε τις επιλογές καταναγκαστικής μετανάστευσης που προβάλλονται ως οι μόνες ρεαλιστικές, να μείνουμε στη χώρα και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δημιουργία ενός παλλαϊκού ριζοσπαστικού ρεύματος πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής διεξόδου. Να παλέψουμε για την απαλλαγή απ’ τις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού ,το Δ.Ν.Τ., τα δυσβάσταχτα μέτρα των μνημονίων, τη δικτατορία των αγορών. Να σταματήσουμε το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, τον εκφασισμό της κοινωνίας. 
       Να αγωνισθούμε για την πραγματική δημοκρατία, την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, για να ορίσουμε οι ίδιοι τη μοίρα μας. Να πλαισιώσουμε με τη ζωντάνια και τη μόρφωση μας, τις δομές αντίστασης και αλληλεγγύης που ξεφυτρώνουν στη περιοχή μας και σε όλη τη χώρα.Να φανταστούμε και να διαμορφώσουμε νέες μορφές αυτό-οργάνωσης και συλλογικοτήτων.
   Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας γιατί είναι χρέος της γενιάς μας.                                                                                                   

Το Γραφείο τύπου
Νέοι και  Νέες ΣΥΡΙΖΑ- Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο