Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οινιάδες-Κατοχή: «Θάλασσα» τα χωράφια! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


        Αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με την φύση αλλά και τις ανθρώπινες παρεμβάσεις βρίσκονται οι αγρότες των Οινιάδων, βλέποντας τις περιουσίες τους να χάνονται κάτω από τα ορμητικά νερά του Αχελώου
      Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 2.000 στρέμματα κυρίως με εσπεριδοειδή, ελιές και τριφύλλι στις νότιο-δυτικές περιοχές της Κατοχής έχουν υποστεί τεράστια ζημιά, με την παραγωγή για φέτος να θεωρείται κατεστραμμένη και οι ίδιοι πλέον να βρίσκονται σε απόγνωση........     Και η στάθμη τις τελευταίες ώρες δεν έχει σταματήσει να ανεβαίνει. Στην περιοχή βρίσκονται από το πρωί μηχανήματα του ΤΟΕΒ προσπαθώντας να σηκώσουν πρόχειρα αναχώματα. 
     Ωστόσο, η δύναμη του νερού είναι ατυχώς πολύ μεγαλύτερη. Όπως λένε την ευθύνη για τις καταστροφές στον κάμπο φέρει κυρίως η ΔΕΗ με την διαχείριση που κάνει στα νερά του ποταμού και αμέσως μετά το ίδιο το κράτος που όχι μόνο δεν έχει κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να θωρακίσει την περιοχή, αλλά και με το να επιδεικνύει κάθε φορά σοβαρή αδιαφορία στην οικονομική κάλυψη των ζημιών. 
       Αποζημιώσεις δεν υπάρχουν γιατί ότι συμβεί δεν θεωρείται φυσική καταστροφή! Οι περισσότεροι δε από αυτούς, έχουν υποθηκευμένη την ετήσια παραγωγή στις τράπεζες με δάνεια. 
      Δηλώνουν ανυπεράσπιστοι τόσο απέναντι στην οργή της φύσης, αλλά κυρίως απέναντι στην ελληνική πολιτεία που τους έχει εγκαταλείψει. Άλλωστε όπως λένε, το ενδιαφέρον των αρμοδίων που σπεύδουν μετά από κάθε καταστροφή, εξαντλείται αμέσως μετά τις δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης…

Πηγή: http://www.onairnews.gr/ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο