Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Επιτροπή αγώνα Αγρινίου: Συμπεράσματα από συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΔΕΗ


Κείμενο των Μ. Τριανταφυλλίδου, Π. Μέλιου, Β. Κωστάρα: Συμπεράσματα απο την συγκέντρωση εξω απο τη Δ.Ε.Η στις 25/1.

      Στις 25/1 ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξω απο τη Δ.Ε.Η Αγρινίου, καμπάνια της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ενάντια στις εξοντωτικές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος και το άθλιο φορομπηχτικό μέτρο του χαρατσιού. 
       Η δράση μιας σειράς συναγωνιστών και συντρόφων στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α με οργανωμένη παρέμβαση στη βάση και τα Δ.Σ , εξασφάλισε τη συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, του Συλλόγου των Δασκάλων και του Συλλόγου Κομμωτών-Κομμωτριών. Η β ΕΛΜΕ Αιτωλ/ας στήριξε πολιτικά την πρωτοβουλία με απόφαση του Δ.Σ......


     
       Αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων συναντήθηκαν με τον προιστάμενο του τμήματος της Δ.Ε.Η. Μπήκε το θέμα των διακοπών που κάνει ιδωτικό συνεργείο με έδρα την Πάτρα, σε άνεργους, γέροντες ακόμα και ανάπηρους συμπολίτες μας. Καταγγέλθηκε οτι διάφοροι πολιτευτές των αστικών κομμάτων μεσολαβούν για ευνοικότερους διακανονισμούς. 
       Ξεκαθαρίστηκε οτι απο εδω και μπρός τα «κοράκια» της εταιρείας και της κυβέρνησης θα βρούν μπροστά τους όλους τους εργαζόμενους ,τα σωματεία, την Αριστερά. Διακινήθηκε στους εργαζόμενους και στον κόσμο που προσέρχονταν στη Δ.Ε.Η  ψήφισμα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το χαράτσωμα. Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ  και  στις άλλες συγκοινωνίες και καταγγελίας της κρατικής καταστολής των εργατικών αγώνων.
       Η Δημοτική Οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου με ανακοίνωσή της στήριξε την πρωτοβουλία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α να μετέχουν στη συγκέντρωση. Συμμετείχαν επίσης συναγωνιστές που δραστηριοποιήθηκαν την περίοδο των πλατειών και κατα το περσινό κίνημα ενάντια στο χαράτσι έκαναν δεκάδες επανασυνδέσεις σε σπίτια όπου εγιναν διακοπές ρεύματος. Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα που βγάλαμε απο την πρωτοβουλία μας :
1)Η απο τα κάτω δράση των αγωνιστών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο μπορεί να καθορίσει την αντζέντα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να απαντήσει στον κυβερνητικό συνδικαλισμό που κρατά κρίσιμες δυνάμεις εκτός μάχης. Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση στη βάση, η πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση και κοινή δράση μπορεί να χτίσει το κοινό εργατικό μέτωπο ενάντια στα μέτρα της εξαθλίωσης.
2)Το δυναμικό που οργανώθηκε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην προηγούμενη φάση, το εργατικό λαικό τμήμα του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορεί και πρέπει να γίνει το εφαλτήριο της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού. Η όσο το δυνατον γρηγορότερη συγκρότηση του σε μαχητικές οργανώσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις, το χρόνο ζωής της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης. Θα καθορίσει τελικά το εύρος των ανατροπών προς όφελος των εργαζομένων και των λαικών στρωμάτων που θα σημάνει μια Κυβέρνηση της Αριστεράς.
        Πρέπει να ρίξουμε όλο το βάρος της δραστηριότητας μας στην οικοδόμηση του εργατικού-λαικού δικτύου της Αριστεράς στους χώρους δουλειάς και τις λαικές γειτονιές. Να οργανώσουμε την αντίσταση,να τσαλακώσουμε τη χάρτινη τίγρη του Σαμαρά και της ακροδεξιάς,να πάρουμε πάνω μας το καθήκον της ανατροπής της νεοφιλελεύθερης-μνημονιακής λαίλαπας. Ακόμα περισσότεροι συναγωνιστές στη δράση μπορούμε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα. ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ?ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ?

Μαρία Τριανταφυλλίδου
Μέλιος Παντελής
Βασίλης Κωστάρας, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλ/ας
μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο