Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Φτωχός συγγενής στην τουριστική προβολή του Αεροδρομίου Ακτίου


        H από κοινού ανάληψη ενεργειών για την τουριστική προβολή των προορισμών που συνδέονται με το αεροδρόμιο του Ακτίου-Βόνιτσας  βρέθηκε στο επίκεντρο της 2ης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λευκάδα στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια και τους Τουριστικούς Φορείς Πρέβεζας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας και Αιτωλοακαρνανίας.
       Δυστυχώς ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας φαίνεται να παίζει τον ρόλο κομπάρσου ή αν θέλετε καλύτερα φτωχού συγγενή......      Αυτό το λέω γιατί, αντί την συνάντηση να την προκαλέσει, να την φιλοξενήσει και  να παίξει  πρωταρχικό ρόλο, ο Δήμος στον οποίο ανήκει εδαφικά το αεροδρόμιο του Ακτίου-Βόνιτσας. Την οργάνωσαν προς τιμή τους, τα Επιμελητήρια Πρέβεζας και Λευκάδας με τους Προέδρους τους Γιάννη Γιαμά και Σωτήρη Σκιαδαρέση αντίστοιχα.  
        Η Πρέβεζα και η Λευκάδα είναι οι κύριοι ενδιαφερόμενοι για την ανάπτυξη της περιοχής  και την ανάπλαση του αεροδρομίου του Ακτίου-Βόνιτσας και αυτές οι Πόλεις είχαν  τον ρόλο των συντονιστών. Αυτό τους τιμά γιατί πράγματι αποδεικνύεται πως ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την ανάπτυξη και την προβολή της ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και της Λευκάδας μέσα από τον Τουρισμό.

     Δυστυχώς ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας έχει χάσει το παιχνίδι της ανάπτυξης και της τουριστικής εξέλιξης. Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας με τις πανέμορφες ακρογιαλιές της Παλαίρου και της Πογωνιάς, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου και με την μαγευτική θέα στο Ιόνιο, δεν έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στον Τουρισμό(πέραν από μερικούς αξιόλογους επιχειρηματίες που κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν κόσμο στην περιοχή).
      Ο πρώην Δήμος Παλαίρου εδώ και χρόνια αναπτύσσεται με βήματα Χελώνας
         Ο  Δήμος μας παίρνει ελάχιστους από τους τουρίστες που έρχονται στο Αεροδρόμιο του Ακτίου-Βόνιτσας και δυστυχώς  δεν κάνει τίποτα, μα τίποτα για να το αλλάξει αυτό. Ούτε ένα φυλλάδιο, μια κάρτα, ένα έντυπο, δεν υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια στο Αεροδρόμιο για να διαφημίσει τις υπέροχες τοποθεσίες του  Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
       Η ποιό άσχημη εξέλιξη είναι ότι και τα κεκτημένα που έχουμε στο Αεροδρόμιο θα τα χάσουμε τελείως και αυτά παρά τις «φούσκες» και τα παχιά λόγια που ακούσαμε κάποια στιγμή για διεκδίκηση-εκμετάλλευση και ανάδειξη του  Αεροδρομίου από τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. Για το μόνο που είμαστε ικανοί τελικά είναι να μαζεύουμε τα σκουπίδια του Αεροδρομίου. Τα Αεροδρόμιο του Ακτίου-Βόνιτσας έχει τελειώσει προ πολλού. 
     Τώρα υπάρχει ή Αεροδρόμιο Ακτίου ή Πρέβεζας  η Λευκάδας στην συνείδηση των τουριστικών γραφείων και των τουριστών.
       Υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση υπάρχει και δεν είναι άλλος από τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και τους ανθρώπους που τον διοικούν.
      Αν δεν κάνουν κάτι άμεσα ίσως κάποια στιγμή εξαφανιστεί και το «Ακτίου»  πίσω από το Αεροδρόμιο.

      Όσο αφορά την συνάντηση το κύριο θέμα ήταν η προβολή της Ιόνιας Ακτής .Όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς (έλειπαν και μερικοί) συμφώνησαν ότι «είναι πολλά αυτά που μας δένουν και συνεπώς μέσα από μια μακρόχρονη αλλά και εποικοδομητική συνεργασία μπορούμε ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής κρίσης, να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, αφήνοντας έξω όμως ανταγωνισμούς  και μικροπρέπειες».
       Οι στόχοι και οι προτεραιότητες που βγήκαν από την συνάντηση ήταν οι εξής :
1.Η αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με την Αθήνα (όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές προς αυτή την κατεύθυνση).
2.Η προσέλκυση νέων οικονομικών αεροπορικών εταιρειών που θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν στους προορισμούς τους το Αεροδρόμιο του Ακτίου ( Η λέξη Βόνιτσα στην συζήτηση είχε χαθεί) .
3.Η στόχευση νέων αγορών από χώρες όπως (Ρωσία, Γαλλία, Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ, ) με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής μας σε διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

     Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα και τέθηκε και ως μία από τις προτεραιότητες είναι το επόμενο διάστημα να προσδιοριστεί η ονομασία του προορισμού (Ionian sea,Ionian mare , Ionian coast…) και να γνωστοποιηθεί στους tour operators.
 Παράλληλα θα πρέπει να συγκεντρωθεί το υφιστάμενο έντυπο προωθητικό υλικό στα αγγλικά. και να δημιουργηθεί παρουσίαση (Power Point) με τους προορισμούς που συνδέονται με το Άκτιο (είπαμε στην συνάντηση η λέξη Άκτιο έπαιζε μόνη της η Βόνιτσα και ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας είχαν χαθεί). Η παρουσίαση αυτή θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη και μπορεί να σταλεί ηλεκτρονικά αλλά και να παρουσιαστεί σε επαγγελματικό κοινό.
      Εμείς από την πλευρά του amvrakikosnews θέλουμε να ξυπνήσουμε- ταρακουνήσουμε λίγο τους ανθρώπους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και να τους τονίσουμε ότι η επόμενη συνάντηση των φορέων που έχει  να κάνει  με το  Αεροδρόμιο Ακτίου-Βόνιτσας  και την τουριστική προβολή-ανάπτυξη, που φέρνει αυτό στην ευρύτερη περιοχή, πρέπει να γίνει στην Βόνιτσα στην έδρα του Αεροδρομίου
      Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας πρέπει να πάρει μέρος στις διεθνής τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν του  επόμενους μήνες και με υλικό να ενημερώσει για την Τουριστική Αξία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. 
      Τέλος είναι επιτακτική η ανάγκη να μπει στον έντυπο προωθητικό υλικό ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και να απαιτηθεί να αναφέρεται το Αεροδρόμιο ως ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
        Μόνο έτσι θα μπορέσει να αξιοποιήσει το Αεροδρόμιο προς όφελος Του  και θα προσεγγίσει και τουρίστες αλλά και επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στον τουρισμό  στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
       Σε αντίθετη περίπτωση οι υπεύθυνοι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας θα συνεχίσουν να κοιμούνται τον ύπνο του Δικαίου και όταν ξυπνήσουν θα είναι πολύ αργά...

Πηγή: http://www.amvrakikosnews.com/

10 σχόλια:

 1. ΚΥΡΙΕ ΑΜΒΡΑΚΙΚΕ ΝΙΟΥΣ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΜΑ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙΣ ΕΣΥ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΜΠΟΡΕΙΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εχουν αλλα πιο σοβαρα ζητηματα δεν ασχολουνται με τετοια τιποτενια θεματα αφου δεν εχει εργολαβια το θεμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα παπαγαλάκια του Σολδάτου ξεκίνησαν πάλι να στέλνουν χαρά e mail. Ο Σολδάτος και οι κολλητοί του δεν αφήνουν κανέναν να ασχοληθεί με τίποτα γιατί δεν γουστάρουμε να αναδειχθεί κανένας, Γιαυτο άλλωστε του έφυγε ο Θ. Στούπας του έφυγε ο Κουνέλης και τον κοντράρει και το amvrakikosnews το οποίο ανήκει σε τοπικό του σύμβουλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτοί που μιλάνε για ανικανότητα ας κοιτάξουν έξω από το γραφείο του Σολδάτου και δίπλα από αυτό και τότε θα καταλάβει τι σημαίνει ανικανότητα. Πληρώνουμε ανθρώπους για να μπαίνουν στο Facebook και για να γράφουν στα τελειωμένα blogs του Δημάρχου. Το αεροδρόμιο του Ακτίου Βόνιτσας αυτός ο Δήμαρχος το έχει ξεχάσει, νομίζει ότι ανήκει μάλλον στον Νομό Πρέβεζας. Αλλά αυτός και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων έχει άλλα σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Ταχτοποιούν υποθέσεις που έχουν ζουμί ..........λίγο σας έμεινε ακόμη ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 5.13 Ο πρώην φίλος σου το ποιό πιθανό είναι να αναδείξει τις Λαμογιές του Δήμου . Αλλωστε όταν το έκανε κάποτε εσύ και ο εργοδότης σου χαμογέλαγε.
  Αντε ξεκίνα να γράφεις και εσύ κάτι εκτός και αν και Γιαυτο είσαι ανίκανος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. Ο ΣΟΛΔΆΤΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΆΛΑΙΡΟ ! ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΒΌΝΙΤΣΑΣ? ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΡΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΜΟΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗUΕΙ... ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ BLOGS.ΟΠΩΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΑ BLOGS ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΧΟΥΜΕ)ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΚΑ, Η ΔΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ,ΤΟ Α.Τ. ΚΑΤΟΥΝΑΣ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΤΕ, ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΚΤΛ.ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΑ!ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙΣ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ. ΣΤΙΣ 14:30 ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΥΠΝΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΙΚΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ,ΔΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ, ΚΕΠ ΚΑΤΟΥΝΑΣ,ΔΕΗ, ΟΤΕ, Α.Τ. ΚΑΤΟΥΝΑΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ? ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ... ΠΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΗΓΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πατήστε google και θα βρείτε φοβερά πράγματα.Συνεχεια υπαρχει η φράση αεροδρόμιο Πρέβεζας και σε παρένθεση η λέξη (Άκτιο)!!!, πτήσεις από Κεφαλονιά,Κέρκυρα και αλλα μερη προς αεροδρόμιο Πρέβεζας!!! Και το άσχημο είναι ότι στη σελίδα αεροπορικών εταιρειών, το όνομα Πρέβεζα κυριαρχεί στα δρομολόγια και όχι του Ακτίου.Το χειρότερο όμως είναι ότι ο διεθνής κωδικός του αεροδρομίου είναι PVK... καμία σχέση με Άκτιο δηλαδή,αλλά σχέση με Πρέβεζα. Ας κλέψουν και το αεροδρόμιο,ετσι κι αλλιώς όπως πάει σε λίγο καιρό θα σβήσουν απ'την παρένθεση και το Άκτιο...Είναι πιο έξυπνοι οι Ηπειρώτες? Όχι βέβαια,απλά βρήκαν και τα κάνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο