Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση εργασίας Θ. Μωραΐτη – Β. Αντωνόπουλου: Τα δημόσια έργα και η ανάπτυξη στο επίκεντρο


       Συνάντηση εργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Αντωνόπουλο, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας  Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι. 
      Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ανώτερα στελέχη της  Π.Ε, ήταν η εξέταση και  η πορεία σημαντικών έργων της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία  βρίσκονται σε φάση μελετών, δημοπράτησης ή και υλοποίησης. Ενημέρωση έγινε και για την πορεία αναπτυξιακών και επενδυτικών σχεδίων στον πρωτογενή τομέα και όχι μόνο...........



     Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής για θέματα ανάπτυξης στην Κ.Ο στην δήλωση του, μετά το πέρας της σύσκεψης, τόνισε τα εξής: «Σήμερα, είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνόπουλο αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για  να δούμε μια σειρά από έργα τα οποία με μια συστηματική και ομαδική δουλειά καταφέραμε να εντάξουμε το 2012 σε διάφορα πρόγραμμα. 
     Πράγματι, διαπιστώθηκε ότι τα έργα προχωρούν καλά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και υπό ένα καθεστώς μεγάλης γραφειοκρατίας. Όμως, γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και αυτό το αναπτυξιακό αποτύπωμα που θέλουμε αρχίζει σιγά σιγά να καταγράφεται στο νόμο μας. Είχαμε καλά νέα και για τους δυο σημαντικούς οδικούς άξονες, την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το Πλατυγυάλι και την σύνδεση του Αγρινίου με τον Αι Βλάση, έργα τα οποία καταφέραμε το 2012 να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ μετά από σκληρό αγώνα και προετοιμασία.  Στον προγραμματισμό του Υπουργείου είναι στις 9 μεγάλες προτεραιότητες  των μεγάλων δημοσίων έργων. 
     Θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε την πρόοδο των διαδικασιών για τις οποίες το Υπουργείο έχει πει ότι θα ολοκληρωθούν στο πρώτο τρίμηνο. Φυσικά, αυτό που όλοι περιμένουμε με αγωνία είναι η επανέναρξη της Ιόνιας Οδού η οποία θα δώσει θέσεις εργασίας και βέβαια θα επιφέρει και όλα τα αναπτυξιακά οφέλη που έχει ένα τέτοιο μεγάλο έργο. Την προηγούμενη εβδομάδα με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη ο οποίος μας ανέλυσε έναν προγραμματισμό που ελπίζω ότι θα καταλήξει την Άνοιξη με επανέναρξη του έργου. Πιστεύω ότι η Αιτωλοακαρνανία έχει συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα που χρειαζόμαστε σε ένα  κόσμο που αλλάζει. Με τα έργα αυτά, έχοντας τον πρωτογενή τομέα ως την ατμομηχανή της ανάπτυξης αλλά αξιοποιώντας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουρισμού πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον στα νέα παιδιά αυτού του τόπου» .
      Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Αντωνόπουλος δήλωσε τα εξής: «Είχαμε σήμερα την επίσκεψη του κ. Μωραΐτη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.     
    Τον ενημερώσαμε για τα διάφορα θέματα που την απασχολούν. Κυρίως, σταθήκαμε στο θέμα των έργων, το χρονοδιάγραμμα τους και το πώς εξελίσσονται. Μιλήσαμε επίσης για τα έργα του ΕΣΠΑ, για τα έργα που είναι στο ΠΔΕ ενώ μας έδωσε και μια ενημέρωση για τα έργα εθνικής εμβελείας, όπως είναι η Ιόνια Οδός. 
    Τον ευχαριστούμε γιατί τα περισσότερα έργα έχουν ενταχθεί όταν ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης. Όπως και ο ίδιος διαπίστωσε, όλα τα έργα έχουν μια καλή εξέλιξη και αυτό θα βοηθήσει την τοπική μας οικονομία, ενώ θα υπάρξουν και θέσεις εργασίας."

1 σχόλιο:

  1. Γιαυτό είστε στο 5,5% επειδη εχετε την αίσθηση οτι ακομα κυβερνατε...καταντήσατε με τις αμετροέπιες και τον αλαζονισμό σας ενα δημοκρατικο κομμα στο 5% και να ντρεπόμαστε να λέμε οτι ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο