Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο Στέλιος Παπαναστάσης, νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου


       Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου εξελέγη σήμερα το απόγευμα της Κυριακής 6 Ιανουαρίου, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Στέλιος Παπαναστάσης  από την δημοτική ενότητα Αλυζίας (από το Αρχοντοχώρι)
    Στην διαδικασία για εκλογή Προέδρου ο Στέλιος Παπαναστάσης που προτάθηκε από την πλειοψηφία έλαβε 19 ψήφους, 5 λευκά και 1 άκυρο.....



    Αντιπρόεδρος του σώματος επανεξελέγη από την παράταξη του Γιάννη Λύτρα, ο Ελευθέριος Κατσαούνης και για την θέση του γενικού γραμματέα, εκλέχθηκε ξανά ο Γιάννης Ζορμπάς..

Νεώτερα σε λίγο….

4 σχόλια:

  1. Επιτέλους ένα ΝΕΟ πρόσωπο,βαρεθήκαμε τους ίδιους και τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή θητεία και στους 3 με γνώμονα πάντα την ισονομία και την σωστή τήρηση των θεσμών. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα παρακαλέσω το νέο προεδρείο να απαιτήσει να συμπληρωθούν τα σημερινά λίγα μικρόφωνα καθώς και άλλες 6 τουλάχιστον καρέκλες για τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων καθώς βάση του Ν3852 όταν έχουν θέματα στο Δημοτικό συμβούλιο έχουν και αυτοί όλα τα δικαιώματα που έχουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Είναι ντροπή του προεδρείου πρώτα πρώτα να κάθονται απ´ έξω και υποβάθμιση των θεσμών. Μακάρι να αλλάξει κάτι έστω και τώρα αν και το βλέπω κομματάκι δύσκολο........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ!!!! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ!!! ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ!!!Ο Φ. ΛΙΒΑΝΗΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σας και καλή χρόνιά. Πάντα ίσχυε ο Νόμος 3852/2010(ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) όπως και ο προγενέστερος αυτού Ν.3463/2006(Δημοτικός Κώδικας), αλλά με μία διαφορά αγαπητέ κ.10.41μ.μ. Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κάθε χωριού παίρνει το λόγο και με δικαίωμα ψήφου εφόσον συζητείται απο το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου θέμα που θα αφορά το χωριό του και μόνον το χωριό του. Τελειώνοντας το θέμα του χωριού του αποσύρεται απο την στρογγυλή τράπεζα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και κάθεται - ορθώς - παραδίπλα.Αυτό γίνεται και με τους υφυπουργούς αν εχετε παρατηρήσει ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάθονται στο τραπέζι του υπουργικου Συμβουλίου αλλά όπισθεν των υπουργών και του Πρωθυπουργού. ΄Οπως και ο Δήμαρχος δεν μπορεί να κάθεται μαζί με το Προεδρείο αλλά παρά δίπλα ή πιο κάτω απο το ύψος του Προεδρείου ,περιστοιχιζόμενος οποσδήποτε με την υπηρεσιακή γραμματιακή του υποστήριξη και τους τυχόν Ειδικούς Συμβούλους ( σε θέματα Οικονομικά-Τεχνικά- Καθ/τα κ.λπ). Το πρόβλημα όμως δεν είναι αν θα έχουν ή δεν θα έχουν καρέκλες οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και των Δημοτικών Ενοτήτων που να κάθονται μαζί με τους Συμβούλους , αλλά αν έχουν ή όχι ε κ χ ω ρ η θ ε ί οι απ΄τον Νόμο (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αρθ.83 και 84 Ν.3852/2010 ) αρμοδιότητες που έχουν τα Τοπικά Συμβούλια .Και απότι γνωρίζω αυτές δεν έχουν εκχωρηθεί απο τον κ. Δήμαρχο. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ δεν έχει ισχυρές αρμοδιότητες Εκτελεστικής ισχύος και τίποτα παραπέρα απ΄αυτα που προβλέπει ο Δημοτικός Κοινοτικός Κώδικας και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Μην ζητάμε ευθύνες απο το Στέλιο... οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν μόνο απ το Δήμαρχο καθότι εξουσία απ΄το Νόμο ασκεί αυτός και μόνον αυτός. ! Σιδερένιος Στέλιο !
    ΜΕΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο