Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Καταγγέλλουν εκ νέου τον δήμο Ξηρομέρου οι εργολήπτες


Διαμαρτυρία για τις απευθείας αναθέσεις
          Με επιστολή διαμαρτυρίας ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Αγρινίου διαμαρτύρεται για τον τρόπο που -όπως ο ίδιος αναφέρει-δίνονται με απευθείας αναθέσεις τα έργα στο Δήμο Ξηρομέρου. 
       Oυσιαστικά ο Σύνδεσμος επανέρχεται βάλλοντας κατά του δημάρχου Ξηρομέρου  Πυθαγόρα Σαμαρά καταλογίζοντας του παράτυπες συμπεριφορές και αποφάσεις, κάνοντας μάλιστα λόγο για “πανηγύρι απευθείας αναθέσεων οι οποίες όλως περιέργως τυχαίνει να έχουν τον ίδιο αποδέκτη”
      Οι εργολήπτες υπογραμμίζουν πως οι δημοπρατήσεις έργων τείνουν να γίνουν ανύπαρκτες και καλεί τους αρμοδίους στον έλεγχο της νομιμότητας των αναθέσεων. Αναρωτιούνται επίσης που βρέθηκαν τα χρήματα των αναθέσεων όταν εργολήπτες παραμένουν “ετσιθελικά”  απλήρωτοι από τον δήμο Ξηρομέρου......



Η επιστολή που απευθύνεται στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στον  Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Μ. Αγγελάκα αλλά και στον Υπουργό Εσωτερικών και κοινοποιείται  στο Περιφερειακό  Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ, έχει ως εξής: 






8 σχόλια:

  1. Οι εργολήπτες σίγουρα δεν είναι αθώοι είναι κοινό μυστικό ότι και οι ίδιοι έχουν τσεπώσει χρήμα πολύ που δεν δικαιούταν και έχουν πλουτήσει εκατοντάδες δημαρχους. Τώρα για τον δήμαρχο Ξηρομέρου σωστό δίκαιο και νόμιμο ότι νομίζει αυτός. Το πορτοφόλι του του δίνει τόσο υπεροπτικό αέρα και οι δημόσιες σχέσεις του απο την άλλη τον κάνουν να συμπεριφέρεται ως ο Λουδοβίκος. Πάντως μαζί του δεν θα τα βγάλετε πέρα εύκολα ούτε τόσο καθαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω χρειαστηκαν 33,000 ευρω για 5 λακουβες και το μονο που εκανε ο Παναγος ειναι μονο ζημιες..( οι λακουβες ειναι παλι ανοιχτες,κακη επιλογη τσιμεντου εργολαβε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Η ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΕΡΓΑ Η ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΥΠΟΨΙΝ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΠΟΣΟΥ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ.ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΝΕΙ? ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ? ΑΠΙΘΑΝΟ. ΑΛΛΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας ειπε ο κ. προεδρος του καταγκελοντως συλογου,ποσες αναθεσεις πηρε την τελευτεα χρονια απο τον αλωτε ΔΗΜΟ ΦΥΤΕΙΩΝ;τοτε ηταν ολλα νομιμα και τωρα παρανομα;Ποσες συμπληρωματικες συμβασεις εχει παρη απο τους δημους αυτος και μερικοι συμβουλοιτου που κοπτωνται δηθεν για τις αναθεσεις του δημου ξηρομερου και ξεχνουν τα δηκατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μάγκας που θα κατονομάσει τους εργολάβους που πήραν τα έργα και το πόσα χρήματα πήρε ο κάθε ένας απο αυτούς να δούμε ποιος θα είναι;
    Υπήρχε πλουραλισμός τουλάχιστον ή έγιναν όλες οι αναθέσεις σε 5 με 6 εργολάβους; Πιστεύω ότι η άντληση των πληροφοριών αυτών απο την διαύγεια και η Δημοσιευσή τους θα έκλεινε πολλά στόματα και θα άνοιγε νέο κύκλο συζητήσεων (πολιτικών) στην κοινωνία του Ξηρομέρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καντε και καμμια διαμαρτυρια στον Δήμο Ακτιου-Βόνιτσας. Εκει να δείτε αναθέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απάντηση πρός ανώνυμο σχόλιο που έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2013 5:01 μ.μ. Τα χρήματα που κόστισε το έργο ηταν 28.000 και αφορούσε την κάλυψη λακούβων ολοκλήρου του Δήμου Ξηρομέρου. Έπισης τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ηταν πίσσα ψυχρή και τσιμέντο Β225. Εκτός αυτού το έργο δεν ανατέθηκε μόνον στον κ. Πανάγο. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να μην κάνετε σχόλια χωρίς να γνορίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο