Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Μαρία Τριανταφύλλου: Άδικο φορολογικό καθεστώς στο πετρέλαιο θέρμανσης


       Η βουλευτής του νομού μας Μαρία Τριανταφύλλου με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας-προσθήκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης αναφέρθηκε στο άδικο φορολογικό καθεστώς που προωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά στο πετρέλαιο θέρμανσης και τις δυσβάσταχτες τιμές που διαμορφώνονται για τα νοικοκυριά αλλά και την έλλειψη θέρμανσης σε ασθενείς και μαθητές. Η δήλωση έχει αναλυτικά ως εξής:.......



     «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε μια πολύ σημαντική τροπολογία-προσθήκη στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις στη φορολογία Εισοδήματος, Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και Λοιπές Διατάξεις». Η τροπολογία-προσθήκη αφορά στην ακύρωση της εξίσωσης των ειδικών φόρων των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης. Προτείνεται, λοιπόν, η άμεση ακύρωση τους και η επιστροφή σε ό,τι ίσχυε το Μάρτιο του 2011, σαν  ένα πρώτο βήμα που θα οδηγήσει σε λύση που να υπηρετεί τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
     Συγκεκριμένα, ζητείται η μείωση του εδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο επίπεδο του Μαρτίου του 2011, δηλαδή στα 0,21 ευρώ στα 1000 λίτρα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να διαμορφωθεί στα 0.90 ευρώ περίπου ανά λίτρο, από 1,30 και παραπάνω που είναι σήμερα.
       Αυτή η τροπολογία-προσθήκη συμβάλει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων (φέτος υπάρχει δραματική μείωση της κατανάλωσης στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης από τα νοικοκυριά). Συμβάλει όμως περισσότερο στη βασική και απαρέγκλιτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει χωρίς θέρμανση, ρεύμα στέγη και φαγητό», « κανένας μόνος του στην κρίση».
Μέσα στο μαύρο χειμώνα που περνά ο ελληνικός λαός, ο αγώνας για επιβίωση είναι ύψιστος αγώνας.
     Ο λαός μας αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας, της ταχείας και βαθιάς φτωχοποίησης. Φέτος έχει να αντιμετωπίσει και την αδυναμία πρόσβασης στην ενέργεια, σε είδη πρώτης ανάγκης και επιβίωσης (θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα) λόγω των υπέρογκων αυξήσεων. Φέτος οι Έλληνες ασθενείς και μαθητές δε θερμαίνονται ενώ θα μπορούσε να μην υπάρχει φόρος πετρελαίου για σχολεία και νοσοκομεία, όπως ισχύει για το στρατό.
    Ωστόσο, η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες.
       Υποθάλπει πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα, συγχωνεύει ανορθολογικά φορείς και υπηρεσίες, απολύει υπαλλήλους και βγάζει λογύδρια  για ανάπτυξη που θα έρθει με τρόπο μαγικό!
      Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όχι μόνο επειδή είναι αξιωματική αντιπολίτευση αλλά γιατί έχει ως πρώτιστο μέλημά του την υπηρέτηση των λαϊκών απαιτήσεων και συμφερόντων καταθέτει αυτή την τροπολογία και καλεί για άμεση στήριξή της κοινοβουλευτικά και κινηματικά.»   

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο