Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δεν πέρασε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου για το 2013


Καταψηφίστηκε το τεχνικό Πρόγραμμα –Στον «αέρα» ο Προϋπολογισμός

    Δεν πέρασε χθες το βράδυ της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2013, από το Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου για το 2013.  
      Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει την δημοτική αρχή να φέρει εκ νέου προς ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα, αναμορφωμένο, ενώ μετά την καταψήφισή του βρίσκεται «στον αέρα» και ο προϋπολογισμός του δήμου που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη. 
     Ειδικότερα, καταψήφισαν 15 σύμβουλοι (μεταξύ αυτών οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Σπύρος Λύτρας και Σπύρος Λυμπεράτος, καθώς και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Σπύρος Καυμενάκης και Τάσος Κατσιπάνος), ενώ 12 ψήφισαν υπέρ.....



      «Όχι» ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση διαμαρτυρόμενη ότι το πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες κάθε δημοτικής ενότητας αφού υπάρχουν απουσίες νέων έργων και σχεδιασμού και διαμαρτυρήθηκαν ότι στην ουσία το πρόγραμμα δεν αποπνέει ανάπτυξη και ελπίδα για το τόπο.
          Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει την Δημοτική Αρχή να φέρει εκ νέου προς ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα αναμορφωμένο. Να σημειωθεί ότι μετά το ΟΧΙ στο τεχνικό πρόγραμμα η πλειοψηφούσα παράταξη είναι υποχρεωμένη να αποσύρει και τον προυπολογισμό.
      Η ακύρωση του τεχνικού προγράμματος και η καθυστέρηση ψήφισης του φετινού προϋπολογισμού είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πρόβλημα στο δήμο ως προς την πληρωμή των έργων που χρηματοδοτούνται, στην πληρωμή μικροεργολαβιών και προμηθευτών, ακόμη και για θέματα μισθοδοσίας μερίδας υπαλλήλων.

3 σχόλια:

  1. Μπουρλότοοοοοο!Μπορεί το τεχνικό πρόγραμμα να μην πέρασε,ένα είναι σίγουρο πως η Δημοτική αρχή έχει όραμα για τον τόπο. Με τόσο ύπνο που κάνουν πως να μην βλέπουν οράματα. είναι επιστημονικώς αδύνατο. Άντε τώρα ο Αντρέ να λύσει το πρόβλημα πώς θα φάνε τα λεφτά αυτοί που πρέπει;Πάντως η σφραγίδα που είναι στο τεχνικό πρόγραμμα πρέπει να ψηφιστεί γιατί όταν βουλώνει καμιά λακούβα η δούκισσα {λέμε αν βουλώνει} να μπορεί να βάνει την σφραγίδα ότι έγινε επί αντιδημαρχίας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΕΛΟΣ ΓΕΝΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ . Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ .ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ??? ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο