Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση Δημάρχου Ξηρομέρου Π. Σαμαρά για την πρόταση αναβολής της συζήτησης για το θέμα των «τελών» της Αλυζίας


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΑΣΤΑΚΟΣ 3/10/2012

      Σχετικά με την πρόταση του Δημάρχου για αναβολή του πρώτου Θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/09/2012 που αφορούσε την «Λήψη απόφασης περί νομικών ενεργειών για απόδοση ευθυνών στο Τμήμα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του τέως Δήμου Αλυζίας σχετικά με την είσπραξη ή μη Δημοτικών Τελών για την χρονική περίοδο από 01.01.1999 έως 31.12.2010»  από το γραφείο τύπου του Δήμου Ξηρομέρου ανακοινώνονται τα εξής:
          Ο Δήμαρχος Πυθαγόρας Σαμαράς έχοντας πράγματι στα χέρια του νέα στοιχεία, μετά από την ενημέρωση των αρμοδίων αντιδημάρχων, ζήτησε την αναβολή του παραπάνω θέματος  για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο να συνεκτιμηθούν τα νέα δεδομένα για να παρθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση....



       Η αναβολή θα είχε χρονική διάρκεια μερικές μόνο ημέρες, αφού ως γνωστόν το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει μέσα στο μήνα Οκτώβριο. 
       Άρα λοιπόν δεν πρόκειται  για προσπάθεια  συγκάλυψης ή  αποφυγής να συζητηθεί το θέμα
     Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς έχοντας γνώση της βαρύτητας του θέματος, αφού αφορά εκατοντάδες πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Αλυζιας, και συναισθανόμενος την ευθύνη του απέναντι στους Δημότες   πήρε αυτή την πρωτοβουλία. 
      Η  πρόταση του δεν έγινε αποδεκτή αφού πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης είχαν διαφορετική άποψη και επέμεναν να συζητηθεί το θέμα. 
    Όσο αναφορά την συμπολίτευση ο Δήμαρχος δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε έχει δημιουργηθεί κανένα ρήγμα» αφού είναι «δικαίωμα  των δημοτικών συμβούλων  να αποφασίζουν με βάση την δική τους κρίση και εκτίμηση».
     Αποδεικνύεται εδώ η δημοκρατικότητα των διαδικασιών, που ακράδαντα πιστεύει και ακολουθεί ο Δήμαρχος Πυθαγόρας Σαμαράς
     Παράλληλα όμως αναδεικνύεται και η αντίφαση πολλών ενημερωτικών μέσων και των σχολιαστών τους.  Αφού όταν σε ανάλογες περιπτώσεις οι προτάσεις του Δημάρχου,  ψηφίζονται ομόφωνα από τους Δημοτικούς Συμβούλους οι τελευταίοι χαρακτηρίζονται ως «υποχείρια του Δημάρχου, ως άβουλα στρατιωτάκια κλπ». Τώρα που δεν έγινε κάτι τέτοιο κάποιοι ανακάλυψαν «ρήγμα» και «άδειασμα «του Δημάρχου.
   Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τίποτα από τα δυο δεν ισχύει.
      Τέλος όσο αναφορά  την απόφαση που πάρθηκε επί του συγκεκριμένου θέματος ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς δηλώνει ότι «είναι αποφασισμένος να κάνει ότι είναι δυνατόν για να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών της Αλυζίας, και θα πρέπει ελεγκτικές αρχές να αποδώσουν ευθύνες εκεί που ανήκουν»  .

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

13 σχόλια:

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Συντάκτης του δελτίου τύπου η άσχετος είναι η προσπαθεί να ανταποκριθεί με ανακρίβειες στις απαιτήσεις του αφεντικού του. Δεν έχει διαβάσει(αυτό είναι δεδομένο) τον Υπαλληλικό Κώδικα, δεν έχει τουλάχιστον ακούσειέστω από δελτία ειδήσεων η απο εφημερίδες περι Ε.Δ.Ε. για τις όποιες κατηγορίες βαρύνουν του Δ.Υ..Γιατί δεν διατάχθηκε άμεσα Ε.Δ.Ε.και με με βάσει αυτό το πόρισμα να προχωρήσει η όποια διαδικασία. Τ ο κρυφτούλι παίζουμε. Έαν έχει κάποια νέα στοιχεία ο κ. Δήμαρχος γιατι δεν τα ανέφερε στο Δημοτ. Συμβούλιο. Πωσ νομιμοποιείται να τα κρατά επτασφράγιστο μυστικό. Εαν είχε διαταχθει Ε.Δ.Ε.για τα νέα στοιχεία που κατά τον κ.Δήμαρχο προέκυψαν θα είχαν αξιολογηθει όπωσ ο Κώδικας ορίζει απο τον διενεργούντα την ανάκριση (ΕΔΕ). Περα από αυτό ας απαντηθεί κύριε του δελτίου τύπου πσε ποιά Υπηρεσία του Δήμου εργάζεται η εγκαλούμενη υπάλληλος και πωσ μισθοδοτείται. Μας δουλεύετε ρε. Που κατοικούμε εμείς. Στραβωμάρα η κουφαμάρα έχουμε.Σε ότι αφορά τα ενδοκοματικά του Συνδιασμού Σαμαρά δεν με ενδιαφέρουν . Δικό τους το πρόβλημα. Μακαρί να υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι με δική του άποψη γνώση έτσι να ψηφίζουν στο Δ.Σ. όχι σαν στρατιωτάκια νεοσύλλεκτα και το βράδυ στις καφετέριες να μας το παίζουν και προφεσσόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. που έπρεπε να είχε λυθεί εν τη γεννέσει του κι όχι μετα απο ενα χρόνο και βάλε και θα ...δουμε τι εξέληξη θα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΑΡΧΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ.ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΠΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ .ΔΕΝ ΘΕΣΑΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SAMARA DEN XEROYME EMEIS APO POLITIKA KOLPA , PERIMENOYME NA TIMOROTHOYN AYTOI POY FTAAINE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λαθος η κινηση δημαρχε. καποιοι σε παρεσυραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιά είναι αυτά τα νέα στοιχεία που είχε ο Δήμαρχος? Πολύ θα ήθελα να ξέρω! Δεν πειθόμαστε πλέον, ύστερα από την δήλωση αυτή, ότι υπάρχει από κάποιους πρόθεση συγκάλυψης!Από ποιούς άραγε και γιατί? Όμως δεν είναι τίμιο! Λίγο ευαισθησία και προσοχή παρακαλώ! Δήμαρχε, το αυτονόητο ζητάμε: ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΑΝ Η ΝΥΦΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ ΠΙΑΝΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ. ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΖΥΜΙΑ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιατι δεν διαταχθηκε ΕΔΕ το απαντησε το απαντησε ο Αντιδημαρχος Λιβανης. Γιατι πολυ απλα ο Δημος Ξηρομερου δεν εχει κανονισμο εσωτερικης λειτουργιας και δεν μπορουσε να διαταχθει ΕΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΥΖΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ.

    Ν.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΛΟΓΗΣΗ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ?? Η ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν όντως ο Αντιδήμαρχος κ. Λιβάνης είπε οτι δεν εγινε ΕΔΕ λόγω του ο΄τι δεν υπάρχει Εσωτερικός Κανονισμός του Δήμου , ε τότε το καλυτερο που εχει να κάνει να ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ μια για παντα κι οχι να ξανα ανακαλεσει , γιατί η ΕΔΕ διενεργείται αυτόματα απο το Δημοσιουπαλληλικο Κώδικα , τον Δημοτικο & Κοινοτικό Κώδικα και φυσικα απο τον Νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ .Τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες . Ελεος πια με την ασχετοσύνη σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πυθαγόρα προχωρά και μην ακούς κανενα μονο αν ξεσκεπασεις το σκάνδαλο θα σε ξαναψηφισει ο λάος της αλυζιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο