Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ρεπούση: Να καταργηθεί η… έξοδος του Μεσολογγίου


Σε σχόλια, μεταξύ άλλων, του σημερινού Βηματοδότη για την βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κυρία Μαρία Ρεπούση αναφέρεται:
       "Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως... «εθνικιστικά κιτς». Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός, λέει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ".

       Εάν ισχύουν τα γραφόμενα αποτελεί μέγιστη ντροπή να χαρακτηρίζει εθνικό κιτς την μεγαλύτερη πράξη αυτοθυσίας του σύγχρονου ελληνισμού, την έξοδο του Μεσολογγίου.....    Αλλά εδώ η κα Ρεπούση χαρακτήρισε "συνωστισμό" την σφαγή των Ελλήνων απ' τους Τούρκους στη Σμύρνη, σε αυτό θα κόλλαγε;

3 σχόλια:

 1. Αγαπητό xiromeronews,
  για να γνωρίζει όλος ο κόσμος, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς αποκρύπτεται, στο Μεσολόγγι δεν πολέμησαν μόνο οι Μεσολογγίτες. Από όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο, ήλθαν να πολεμήσουν. Ο κυρίως όγκος, εκτός από Μεσολογγίτες, ήταν Σουλιώτες και Ξηρομερίτες.
  Αυτοί ήταν και ο λόγος που έπεσε το Μεσολόγγι, αφού αναγκασμένοι να έχουν μαζί τους και άμαχο πληθυσμό, προκάλεσαν άθελά τους μεγάλη κατανάλωση τροφίμων, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
  Τα γυναικόπαιδα είχαν εκδιωχθεί από τον Κάλαμο, όπου είχαν καταφύγει, από τους "φίλους" μας Άγγλους και άλλη διέξοδος δεν υπήρχε.
  Τι θέλω να πω με αυτά;
  Ότι όταν η "κυρία" Ρεπούση ζητά ουσιαστικά να μειώσει την αξία της εξόδου του Μεσολογγίου, ζητά να μειώσει τους προγόνους μας.
  Επιφυλάσομαι για εκτενέστερη αναφορά στο θέμα.
  Να την χαίρονται αυτοί που την ψήφισαν.
  Ευχαριστώ,
  Δημήτριος Θ. Λύσσαρης
  Κατούνα Ξηρομέρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν ασκήσαμε ποτέ την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ως Ελληνικό Κράτος. Η ουσία είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

  Όλα τ΄άλλα είναι για... τα τηλεοπτικά παράθυρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΦΑΤΣΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΑΒ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΟΡΩΝΕΣ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο