Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Καλοκαιρινές δράσεις από τον δήμο Ξηρομέρου

Ντουζιέρες και  καμπίνες σε χρήση στην παραλία του Αστακού

        Σχετικά με τις ενέργειες, τις πρωτοβουλίες,  και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Aρχής τους καλοκαιρινούς μήνες  σε θέματα όπως ο καθαρισμός  των ακτών  του Δήμου μας, η δωρεάν μεταφορά των συμπολιτών μας προς τη  θάλασσα και τέλος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, η Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου  σε θέματα   Παιδείας και Πολιτισμού κα .Κουμανδράκη –Σαμαρά Κωνσταντίνα  κάνοντας έναν απολογισμό της  καλοκαιρινής περιόδου  προέβει  στην ακόλουθη δήλωση: 
    «Βασική επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία των συνθηκών και των προϋποθέσεων εκείνων  για την καλύτερη  διαβίωση και εξυπηρέτηση των πολιτών....

 
     Στόχος μας η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, και η έμπρακτη συμπαράσταση  μας σε δημότες που πρωτίστως έχουν ανάγκη.  Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η περίοδος του καλοκαιριού με τις αυξημένες απαιτήσεις, λόγω και των χιλιάδων επισκεπτών, αποτελεί  την πιο δύσκολη δοκιμασία για τη Δημοτική Αρχή κάναμε ότι ήταν  καλύτερο δυνατό. Έτσι λοιπόν σε ότι αφορά:

1.-Καθαρισμός - ακτών:  Εδώ το σύνθημα μας ήταν «ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ».     
     Συνάψαμε λοιπόν συμφωνία  με ειδικευμένη εταιρεία η οποία καθάρισε όλες τις ακτές του Δήμου μας, από τον Αστακό μέχρι τον Μύτικα. Επίσης τοποθετήθηκαν στις πλαζ του Αστακού ντουζιέρες, καμπίνες  και ομπρέλες
    Στόχος μας η άνετη και ευχάριστη παραμονή των λουόμενων( ντόπιων και επισκεπτών)  στις παραλίες μας.

2.-Δωρεαν Μεταφορά Δημοτών: Μισθώσαμε  ιδιωτικά λεωφορεία τα οποία με συγκεκριμένο δρομολόγιο απ’ όλες σχεδόν τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας μετέφεραν συνδημότες μας δωρεάν για μπάνιο στην θάλασσα. Δώσαμε έτσι την δυνατότητα σε συμπολίτες μας, κυρίως ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν έχουν  δικό τους μεταφορικό μέσο, άλλα και δεν διαθέτουν την οικονομική άνεση να απολαύσουν την θάλασσα   και τις υπέροχες  παραλίες μας. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς αποδείξαμε την στήριξή μας σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, και εφαρμόσαμε στην πράξη κοινωνική πολιτική για την οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ταγμένη να υπηρετεί. 

3.-Πολιτιστικες εκδηλώσεις καλοκαιριού: Σκοπός μας η διαμόρφωση ποιοτικών και δημιουργικών πολιτισμικών αξιών, η προβολή της λαϊκής παράδοσης και τέχνης,  η ανάδειξη των ηθών και εθίμων του τόπου μας, η ψυχαγωγία των πολιτών, καθώς και η καλλιέργεια του πνευματικού και καλλιτεχνικού επιπέδου της περιοχής μας. Η απόφαση μας για το φετινό καλοκαίρι ήταν ο Δήμος να μην κάνει κεντρικά καμία εκδήλωση, αλλά αυτές να πραγματοποιηθούν  από τους διάφορους συλλόγους σε συνεργασία μαζί μας. Η επιλογή μας αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν. Γιατί τα μέλη των συλλόγων, πέρα από την πολύχρονη πείρα που διαθέτουν, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας. Συνεργαστήκαμε άψογα μαζί τους, και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Πραγματοποιήθηκαν πετυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ’όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικά αναφέρω  εδώ τις «μουσικές βραδιές» που διοργανώθηκαν σε πολλές Τοπικές Κοινότητες, όπου ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τις πλατείες των χωριών μας.  Αρκεί να ανατρέξει κάνεις στα ιστολόγια και τις ιστοσελίδες, αλλά και στις σελίδες των τοπικών εφημερίδων τις ημέρες εκείνες για να διαπιστώσει   του  λόγου  το αληθές.     
     Συνολικά διατέθηκε στους συλλόγους το ποσό των 71.000 ευρώ.

       Τέλος θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους,  ότι η Δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να είναι έτοιμη από κάθε πλευρά και για την νέα καλοκαιρινή περίοδο. Ήδη ξεκινήσαμε  από τώρα τον σχεδιασμό, καταγράφοντας τις όποιες ελλείψεις και αδυναμίες, ώστε να μπορέσουμε με μεθοδικότητα και προγραμματισμό να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι βελτιώνοντας την εικόνα του Δήμου μας».

Εργασίες στην παραλία του Αστακού

Νέες ντουζιέρες στην παραλία του Αστακού

Ντουζιέρες και καμπίνες σε χρήση στην παραλία του Αστακού

Eργασίες τοποθέτησης ντουζιέρων και καμπίνων στην παραλία του Αστακού

                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
                       ( grafeiotipouxiromerou@gmail.com )

9 σχόλια:

  1. σε λιγο το γραφειοο τυπου θα πεισει κ ξενους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΕ.....!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AYTO ME TA LEOFOREIA HTAN KALO KAI PREPEI NA SYNEXISTEI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλη η πλακα σας!!!Χιλιαδες επισκεπτες ειδαν τα χαλια της μποχας της παραλιας...!Τα ιστιοπλοικα να φευγουν απο την αναρχια που υπαρχει στο λιμανι! Πολιτιστικες εκδηλωσεις? ποιες την παρουσιαση βιβλιου? Μας δουλευετε κανονικα. Ο Αστακος φετος εδειξε τον χειροτερο του προσωπο. Ντροπο σας και μονο που το σκεφτηκατε αυτο το δημοσιευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ιδιες με του Μυτικα ειναι.. μπραβο στον δημαρχο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΧΑ Η ΠΑΡΑΛΙΑ,ΚΑΤΕΛΩΝΕ ΟΛΟΣ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. OLA TA XRONIA ITAN AYTO DEN EGINE TORA EPI SAMARA. TO PROBLHMA THA LYTHEI MONO ME TON BIOLOGIKO. PANTOS OI EKDHLOSEIS ITAN KALES. STA XORIA EGINAN KALA PANIGYRIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ 9:23 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΤΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ?? ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥME EMEIΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΔΙΜΗΝΙΤΕΣ?? ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΦΤΟΧΟΙ ΑΝΘΡΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΩΧΘΟΥ. ΔΕΝ ΘΕΛΠΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΣΙΜΕΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΗΣΙΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο