Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στη Φωξάνη της Ρουμανίας


                Στη Φωξάνη της Ρουμανίας βρέθηκε από 18 έως 20 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αποτελούμενη από το Αντιδήμαρχο Νίκο Χονδρό και τον εκπρόσωπο του Γραφείου Επιχειρηματικής Δράσης Μανώλη Τερζάκη, στα πλαίσια της ανακήρυξης του Μαυσωλείου της Φωξάνης ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας της Ουνεσκο.
       Την ανακήρυξη του Μαυσωλείου ως μνημείο Πολιτιστικής κληρονομίας της Ουνεσκο,  της  έκανε ο Αντιπρόεδρος των Ομιλων και Συλλόγων της Ουνέσκο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης. Στη τελετή ανακήρυξης παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Ρουμανίας καθώς και  αντιπροσωπείες από όλη την Ευρώπη.......      Οι δεσμοί της Φωξάνης με την Ελλάδα χάνονται πίσω στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Μάλιστα η Φωξάνη ήταν μια από τις πόλεις που υπήρχαν πολλά μέλη της Φιλικής Εταιρείας, υπήρξε  χώρος εκπαίδευσης και ορκωμοσίας των Ιερολοχιτών του Υψηλάντη, ενώ διατηρεί ακόμη και σήμερα ελληνική παροικία.
      Με την ευκαιρία της επισκέψεως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς της περιοχής και συζητήθηκαν τρόποι και μορφές συνεργασίας σε πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο μεταξύ των δύο περιοχών. Επίσης συμμετείχε σε έκθεση τοπικών προϊόντων της περιοχής, με αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιοχής του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται επίσημα στο δήμο τον Αντιπρόεδρο των Ομιλών και Συλλόγων της Ουνέσκο κ. Μαρωνίτη, για να εξετάσουν από κοινού με τη δημοτική αρχή ζητήματα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
      Τα έξοδα της αντιπροσωπείας επιβάρυναν αποκλειστικά τα μέλη της αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο