Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κραυγή αγωνίας από τους μαθητές των Λυκειακών τάξεων Φυτειών


Επιστολή των μαθητών των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών
 «Τι σημαίνει για εμάς λουκέτο στο σχολείο!»

Προς:
Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου
Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Ξηρομέρου
Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου
Εκπαιδευτική Κοινότητα
Μ.Μ.Ε.

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, 
    Οι μαθητές μέσα από αυτό το κείμενο εκφράζουν με λύπη τη δυσαρέσκεια τους για το κλείσιμο των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών.
      Γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, όμως οι μαθητές δεν είναι αριθμοί. Η γνώση (εκπαίδευση-παιδεία) είναι το όπλο μας απέναντί τους και αυτό γιατί η εκπαίδευση αποτελεί την καλύτερη επένδυση μια χώρας, αφού οι πολίτες της έχουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο καθώς επίσης και περισσότερες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και αυτή τη δυνατότητα προσπαθούν να μας τη στερήσουν....     Ξεκινώντας, η υλικοτεχνική υποδομή των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, καθώς πριν τρία χρόνια έγινε ολική ανακαίνιση του κτηρίου.

Πιο αναλυτικά διαθέτει:
•Αίθουσες σε άψογη υλικοτεχνική κατάσταση.
•Υπερσύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής με υπολογιστές που ανανεώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.
•Εργαστήριο Βιολογίας-χημείας, διαθέτοντας προτζέκτωρα καθώς επίσης και 15 μικροσκόπια επιπλέον.
•Βιβλιοθήκη δεύτερη καλύτερη του Νομού μας σε συνεργασία με την βιβλιοθήκη των Ιωαννίνων.

Τέλος όσον αφορά τον αθλητισμό διαθέτει: 
•Γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου καθώς επίσης και αίθουσα πινγκ-πονγκ.

Δεν είναι λοιπόν άδικο να μπει λουκέτο σε ένα τόσο οργανωμένο σχολείο;

      Αν λοιπόν το παραπάνω ενδεχόμενο γίνει πραγματικότητα, θα γίνει ταυτόχρονα για εμάς εφιάλτης, αφού θα υπάρχουν συνέπειες τόσο σε εμάς όσο και στην κοινότητα του χωριού μας και των γύρω περιοχών. 
     Πρώτα απ’ όλα, το χωριό των Φυτειών απέχει από το λύκειο της Κατούνας 22 χιλιόμετρα, από το λύκειο Αστακού 33 χιλιόμετρα και από το λύκειο Αγρινίου 34 χιλιόμετρα. 
     Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τις χιλιομετρικές αποστάσεις, την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου καθώς επίσης και το γεγονός ότι τα σχολεία του Αγρινίου διαθέτουν αίθουσες με πλήθος μαθητών άνω τον 30 είναι αδύνατο να μας δεχτούν
      Το ίδιο συμβαίνει και με το Λύκειο Αστακού του οποίου οι εγκαταστάσεις είναι αδιανόητο να δεχτούν μαθητές περισσότερους από αυτούς που ήδη έχει! 
    Η λύση λοιπόν είναι η Κατούνα; ΟΧΙ! και αυτό γιατί το οδικό δίκτυο όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι ακατάλληλο για την μεταφορά μαθητών!

        Επιπλέον δεν ανήκει στον Δήμο μας, γι' αυτό άλλωστε ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει έξοδα για την μεταφορά μαθητών σε μία περιοχή η οποία δεν υπάγεται στον Δήμος μας.

      Αν λοιπόν δεν ληφθούν τα παραπάνω υπόψη και αναγκαστούμε να πάμε στο σχολείο της Κατούνας αυτό θα έχει επιπτώσεις και στον συναισθηματικό μας κόσμο, εφόσον θα αναγκαζόμαστε να ξυπνάμε από τις 6:30 με σκοπό να ήμαστε έτοιμοι στις 7 και έτσι 8 να ήμαστε στο σχολείο της Κατούνας, του Αγρινίου ή του Αστακού αντίστοιχα.
        Ως λύση λοιπόν, προτείνουμε οι μαθητές των γύρω χωριών (Μπαμπίνη, Μαχαιρά, Χρυσοβίτσα, Ρίβιο, Σκουρτού) τα οποία ανήκουν στον Δήμο μας (και σε κοντινή απόσταση από το χωριό μας) να έρχονται στο σχολείο Φυτειών εφόσον αυτό έχει όλα τα μέσα και τις κατάλληλες εγκαταστάσεις να τους υποδεχτεί.

 Είναι λοιπόν η  απόφαση «σας» για κατάργηση του σχολείου μας σωστή;
Μην ξεχνάτε ότι ήμαστε παιδιά με όνειρα και ελπίδες γι' αυτό μην μας τα στερείτε!
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και τον χρόνο που διαθέσατε.

Οι μαθητές των Λυκειακών τάξεων Φυτειών:
 Για την Β' Λυκείου οι μαθητές:
Ανδρέας Παπαγεωργίου
Θωμάς Μαλιγιάννης
Νίκος Κορώσης
Βασίλης Σίμος
Χριστόφορος Κόκιος
Ηλίας Τσιλίκας
Σιντορέλα Ντιλένγκου
Βάσω Καραπάνου
Μαριαλένα Μακρυπίδη
Βάσω Παπαδημητρίου
Λαμπρινή Βαρδή
Παρθενία Τζαχρήστα
Βαγγέλης Σαλτογιάννης
Δανάη Μαλιγιάννη
Νίκος Ρεντίφης
Χρήστος Βότσης
Ματέο Αγαλίου

10 σχόλια:

 1. Ο ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΣΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ. ΠΩΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΗΤΑΝ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, Η ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ Κ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ....ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Κ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ.....ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ....ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ...ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ...ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΞΕΡΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΑΠ ΤΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ.ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΧΜΕ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΥΡΓΕΤΗΣΑΝ. ΑΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ, ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΛΕΜΕ ΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ. ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΟΥ ΖΩ ΤΩΡΑ, ΛΕΝΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΟΗΘΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. που κολλαει ο μακρυπιδης ας πουμε; τι αλλο να κανει για ενα χωριο που δεν εκτιμαει τις προσπαθειες και τα εργα του; και τελοσπαντων,δεν εχει καμια δουλεια να ασχοληθει ο μακρυπιδης στην παρουσα κατασταση. δεν εχετε πλεον ποιον να κατηγορειτε. αλλοι δηλωναν οτι εσωσαν το σχολειο,που ειναι αυτοι τωρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο κύριος Μακρυπίδης διόρισε ουκ ολίγους συγχωριανούς μας στην εφορία μόνο και μόνο επειδή ήταν ψηφοφόροι του.Παρεμπιπτόντως όλοι αυτοί οι διορισμένοι δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη.Επομένως,μην τον κατηγορείτε ότι δεν φρόντισε για τον τόπο του.Φρόντισε να τοποθετήσει αρκετούς άσχετους σε θεσούλα στο δημόσιο.Αναφορικά με το σχολείο αρκετοί γονείς ,λόγω μόδας,στέλνουν τα παιδιά τους στο Αγρίνιο ενώ η δημοτική αρχή θα μας θυμηθεί στις επερχόμενες εκλογές.Είμαστε άξιοι των επιλογών μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ????ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΓΗΚΕ Κ ΕΙΠΕ ΣΩΣΑΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ Ν ΜΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ...ΦΙΛΑΡΑΚΙ Μ...ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ Κ ΤΟΥ ΚΑΑΑΑΘΕ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΚΕΤΟ ΣΑΝΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΙΣΕΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. πρωτον δεν ειμαι φιλαρακι και ποσο μαλλον σου...δευτερον δεν με εχει βολεψει ο κυριος Μακρυπιδης...και τριτον αφου ξερεις τι ελεγε ο εν λογο κυριος στις εκδηλωσεις,θα ξερεις και τι ελεγαν και αλλοι,οποτε μπορεις να πας σε αυτους να ζητησεις τον λογο για το σχολειο...και απ οτι θυμαμαι ο μακρυπιδης δεν ειπε ο τι εσωσε το σχολειο,βοηθησε στο να μεινουν οι λυκειακες ταξεις...και λογικο ηταν να εβαζε το χερακι του,βουλευτης ηταν ΤΟΤΕ,οτι μπορουσε εκανε..τωρα ως τι θελεις ακριβως να σε βοηθησει;; και τελοσπαντων το κακο με το σχολειο,ξεκιναει πρωτα απ την κοινωνια και μετα απ το κρατος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο