Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Δήμος Ξηρομέρου: ΕΔΕ διέταξε ο Δήμαρχος Π. Σαμαράς για την υπόθεση «τελών» της Αλυζίας


        Μετά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου να παραπέμψει την υπόθεση της είσπραξης ή μη των Δημοτικών Τελών του πρώην Δήμου Αλυζίας στον εισαγγελέα, σήμερα ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς προχώρησε στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
         Με την υπ.αρ. 43 /2012-05/10/2012 απόφαση του, ο δήμαρχος παρήγγειλε στον μόνιμο υπάλληλο Μασσαλή Γεώργιο, Προϊστάμενο Τμήματος, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξηρομέρου, την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης προκειμένου να γίνει ο προσδιορισμός των προσώπων που τυχόν ευθύνονται,  καθώς και τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτό έχει τυχόν τελεσθεί.
    Αναλυτικά το έγγραφο έχει ως εξής:....




Θέμα: «Διαταγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και Διορισμός υπαλλήλου για τη διενέργειά της».

ΑΠΟΦΑΣΗ
43 /2012
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου

Έχοντας υπόψη:
1.-τα άρθρα 126 έως 132 του Ν. 3528/07
2.-το άρθρο πέμπτο του Ν.4057/12
3.-την ΥΠ. Δ.Μ.&ΗΔ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 58/341/οικ. 10874/03.05.2012
4.-τις αποφάσεις υπ’ αριθμ. 43/23-03-2011, 4/23-01-2012, 149/30-09-2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1.-Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να γίνει η συλλογή στοιχείων για τη διαπίστωση της τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος που αποδίδεται στην Γερονικολού Ευαγγελία του Οδυσσέα, μόνιμη υπάλληλος, κλάδου ΥΕ16 Εργατών Γενικών Καθηκόντων Δήμου Ξηρομέρου και αφορά:

α)-παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος που προσδιορίζεται από τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν στην υπάλληλο οι κείμενες διατάξεις, εντολές και οδηγίες,
β)-απόκτηση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών και
γ)-παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους.

      Επίσης στα πλαίσια της ανωτέρω ΕΔΕ να γίνει ο προσδιορισμός των προσώπων που τυχόν ευθύνονται, καθώς και η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτό έχει τυχόν τελεσθεί.

2.-Την ΕΔΕ θα διενεργήσει ο κος Μασσαλής Γεώργιος του Ιωάννη, μόνιμος υπάλληλος με βαθμό Ε’ , κλάδου ΠΕ1 Οικονομικού-Λογιστικού, Προϊστάμενος Τμήματος, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξηρομέρου.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου
Πυθαγόρας Σαμαράς

Η Είδηση προέρχεται από το Blog: http://mytikaspress.blogspot.gr/

3 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΗ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μετα απο 20 μήνες που ανακαλυφτηκε το ελλειμα, επιτελους εδεησαν στο Δημο να κανουν ΕΔΕ. η δικαιολογια της μη υπαρξης εσωτερικου κανονισμου ειναι για γελια και σηκωνει μεχρι και μηνυση για παραβαση καθηκοντος απο μερους της Δημοτικης Αρχης. μη το ξαναπειτε πουθενα αυτο γιατι δειχνει την ανικανοτητα σας και οτι δεν γνωριζεται βασικα πραγματα. εστω και αργα η υποθεση παει πλεον απο τη κανονικη διαδρομη. φροντιστε να μαθετε τη νομοθεσια και οταν προκυπτουν θεματα να ακολουθητε τα προβλεπομενα και οχι να λετε στα δημοτικα συμβουλια νομοθεσιες απο το μυαλο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω απόλυτα μαζίσας αγαπητέ 12.02μ.μ. Μάλιασε και μενα η γλώσσα μου να τους λέω οτι αυτα που ορισμενοι - σε άλλο μπλοκ ,αλλα και στο καθ΄όλα μεστό και εγκυρο μπλόκ του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - βγαζανε απ΄το μυαλό τους " νομοθεσίες " για εσωτερικους κανονισμους και πρασιναλογα. Οι νόμοι Ν.3528/07 και ο συμπληρώνων και τροποποιών αυτόν Ν. 4507/12 είναι σαφέστατοι και αφορούν τα Πειθαρχικά υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ και Ο.Τ.Α ανα την Ελλάδα.Ενω ο Εσωτερικός κανονισμός είναι μια Κανονιστική πράξη ενός Δημοτικου Συμβουλίου που ανα πάσα στιγμη αναθεωρείται και αφορά τα εσωτερικα του Δήμου ( π.χ πόσες Διευθυνσεις και Τμηματα μπορεί να εχει ο Δήμος , το υπηρεσιακό οργανόγραμμα και τις ειδικότητες των υπαλλήλων π.χ ΔΕ, ΤΕ , ΠΕ κ.λπ). Μάλιστα μερικοί ξερόλες πίσω απ την ανωνυμία τους λοιδωρούσαν και συμπολίτες μας.Ορθως επισημαίνετε . Μια ΕΔΕ γίνεται σε χρόνο το πολύ 15-20 ημέρες απ΄την τέλεση της πειθαρχικής πράξης που θα κρίνει ο πολιτικός προιστάμενος του υπαλλήλου .Και έως ότου βγει το πόρισμα ο υπάλληλος είναι Αθώος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο