Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Γιώργος Παπαστάμκος Ευρωβουλευτής: Προσπάθειες να συνεχιστεί η χρηματοδότηση προς τους καπνοπαραγωγούς το 2014-2020 (ΒΙΝΤΕΟ)


      Γώργος Παπαστάμκος  Ευρωβουλευτής,  μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου:  «Θα συνεχιστεί η στήριξη στο εισόδημα των αγροτών μέσω της ΚΑΠ για τα έτη 2014-2020. - Προσπάθειες να συνεχιστεί η χρηματοδότηση προς τους καπνοπαραγωγούς για  την περίοδο 2014-2020 »

         Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου  Γιώργος Παπαστάμκος μιλώντας στο Αχελώος tv και στον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα, τονίζει  ότι η Ε.Ε. θα στηρίξει το εισόδημα των αγροτών της Ευρώπης μέσω της ΚΑΠ για τα έτη 2014-2020 με άμεσες ενισχύσεις αλλά και με μια σειρά άλλων παρεμβάσεων που βρίσκονται υπό συζήτηση.......



     Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει ακόμη ότι γίνονται προσπάθειες για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση προς τους καπνοπαραγωγούς για τα έτη 2014-2020.

«Έχουμε την προσπάθεια  τι  θα γίνει στο καπνό για  την περίοδο 2014-2020Είναι στην διαπραγμάτευση το θέμα αυτό και  έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες κανονιστικού περιεχομένου προκειμένου  να παραμείνει η στήριξη.  
Στην Ελλάδα έχει μειωθεί ο αριθμός των καπνοπαραγωγών τώρα είναι 14.500 οικογένειες που καλλιεργούν, όμως είναι ουσιώδης να δούμε σε περιοχές υπάρχει καπνοκαλλιέργεια, και την σημασία που έχει η Ευρωπαϊκή ενίσχυση για την μικρή τοπική κοινωνία.»
        Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αναφερόμενος σε αυτά που προβλέπουν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ΚΑΠ μετά το 2014 και στα κριτήρια με τα οποία θα συνεχιστούν οι κοινοτικές ενισχύσεις σημείωσε,
 «Η ενιαία ενίσχυση θα περιλαμβάνει μια βασική στρεμματική ενίσχυση, η οποία θα καταβάλλεται στους αγρότες κάθε κράτους-μέλους ανάλογα με τα περιφερειακά κριτήρια που θα επιλέξει αυτό και ένα ακόμα κομμάτι της θα αποτελείται από τις πρόσθετες ενισχύσεις (30% + 5% +2% του συνόλου του εθνικού πλαφόν άμεσων ενισχύσεων για γεωργοπεριβαλλοντικές πρακτικές, περιοχές με φυσικά μειονεκτήματα και νέους αγρότες αντίστοιχα.
       Σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσπαθούμε να δεσμεύσουμε συγκεκριμένο ποσοστό από τους κοινοτικούς πόρους να κατευθύνεται στους νέους αγρότες για την στήριξη τους αλλά και για την δυνατότητα εκκίνησης της επαγγελματικής τους  δραστηριότητας τα πρώτα χρόνια»

Δείτε το Βίντεο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο