Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Μπερερή: «Η εκπαίδευση στο Αιτωλικό 1640-2012» στην Αθήνα


        Με αρκετή προσέλευση κόσμου, παρά την Πανεργατική απεργία και τις στάσεις που είχαν χθες τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Διονύση Σπ. Μπερερή: «Η εκπαίδευση στο Αιτωλικό 1640-2012» στην Αθήνα που συνδιοργάνωσαν η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και ο Σύλλογος των Αιτωλικιωτών της Αθήνας  "Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ" .
        Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα Λόγου και τέχνης στη "Στοά του Βιβλίου" στην Αθήνα και χαρακτηρίστηκε από την αρκετά καλή προσέλευση στην οποία παρευρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων  κ.α. που έσπευσαν να στηρίξουν και να επιβραβεύσουν την προσπάθεια Διονύση Σπ. Μπερερή να καταγράψει την εκπαιδευτική ιστορία του  τόπου τους....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS....


     Την εκδήλωση συντόνιζε ο Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙ.ΠΟ.Ε), ο οποίος με σωστές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, παρουσίασε τους ομιλητές και φυσικά τον πολύ καλό φίλο του συγγραφέα Δ. Μπερερή.
          H όμορφη, συγκινητική και  νοσταλγική εκδήλωση άρχισε με λίγα λόγια από την αεικίνητη Πρόεδρο του Συλλόγου των Αιτωλικιωτών της Αθήνας  "Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ"  Μάγδα Βελτσίστα, της οποίας ο σύλλογος είχε αναλάβει την έκδοση του βιβλίου και η οποία ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να εκδοθεί το βιβλίο και διέσωσαν από τη λήθη, ένα κομμάτι της εκπαιδευτικής ιστορίας, όχι μόνο του Αιτωλικού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και διάβασε ένα απόσπασμα του βιβλίου συνεπαίρνοντας τους ακροατές  και  ταξιδεύοντάς τους σε εποχές ξεχασμένες. 
         Το τεράστιο  τεκμηριωμένο υλικό του βιβλίου «Η εκπαίδευση στο Αιτωλικό 1640-2012», η άρτια οργάνωση και με επιστημονικό τρόπο παρουσίαση όλων των πληροφοριών, η προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή φωτογραφιών, καθώς και  η μακροχρόνια και κοπιαστική έρευνα του συγγραφέως,  τονίσθηκαν και επαινέθηκαν  από τους εξαιρετικούς ομιλητές: Δήμητρα Θεοφανοπούλου – Κοντού, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Κωνσταντίνο Καστανά, Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού.
        Κοινή ήταν η επισήμανση πως το βιβλίο αποτελεί  ένα πολύτιμο δώρο προς όλους τους κατοίκους του Αιτωλικού και της περιοχής, αλλά και  ανεκτίμητο οδηγό για τους εκπαιδευτικούς και τους ιστορικούς. 
       Ταυτόχρονα με τις ομιλίες προβαλλόταν φωτογραφίες παλιές από τους εκπαιδευτικούς και τη σχολική ζωή στο Αιτωλικό. 
        Τελευταίος πήρε το λόγο ο συγγραφέας Διονύσης Μπερερής, συγκινημένος από την παρουσία, τη θερμή αποδοχή, και την αγάπη των παρισταμένων, τους ευχαρίστησε θερμά και τόνισε πως η διαρκής στήριξη, η κάθε είδους βοήθεια στη συγκέντρωση υλικού και η εμπιστοσύνη τους ήταν από τα στοιχεία που την ενδυνάμωναν και την παρακινούσαν να ολοκληρώσει το έργο αυτό.
         Να επισημάνουμε ότι οι εισπράξεις από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για την ενίσχυση των απόρων του Αιτωλικού.
         Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πάτερ  Παναγιώτης Δασκαλοθανάσης, ο πάτερ και ιατρός Κωνσταντίνος Στούμπος, οι π. Βουλευτές Παναγιώτης Δελημήτσος και Αριστοτέλης Μιμμής, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλειος Μουρκούσης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου, ο Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης εταιρείας λόγου και τέχνης Μπάμπης Τσελεπής, ο Πρόεδρος του πνευματικού κέντρου Ρουμελιωτών Δημήτριος Κουτρούμπας, η Μαρία Θωμαδάκη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής, ο Ανδρέας Βοσκός καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Γιάννης Μαρμαρινός Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής Πανεπ. Αθηνών, η Άννα Παπαμιχαήλ καθηγήτρια  Πανεπιστημίου, ο Χρήστος Φούντας υποστράτηγος ε.α,  ο Γιώργος Φούντας Παιδίατρος, ο Γιώργος Πάστρας δημοσιογράφος, ο Διομήδης Νικολετόπουλος Γενικός διευθυντής Εθνικής τράπεζας,  ο Ηλίας Ζαπαντιώτης εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανικός τύπος», ο Μιχάλης Βαλλιανάτος δημοσιογράφος,  ο Τσακαλώζος Ιωάννης ιατρός, ο Σταύρος Σαπλαούρας εκδότης, ο δικηγόρος Λεωνίδας Πανόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού κολλεγίου Κωνσταντίνος Καρκανιάς,  ο Άλκης Παναγιωτόπουλος διευθυντής εκπαιδευτηρίων.
     Οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Τσακαλώζου, Θωμάς Γκέτσης, Ηλίας Καρανάτσης, Πηγή Χαντζή, Δάμαρις Βελτσίστα, Νικόλαος Τζαμάρας, Αθανάσιος Στόλης.
     Οι σχολικοί σύμβουλοι: Θεοφάνης Κωστάκης, Ιωάννης Σπετσιώτης, Χρήστος Πάντος. Οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης: Ζαχαρίας Νικολάου, Αργύρης Αγγελάκος.
         Τα μέλη του Δ.Σ της ΑΙΠΟΕ: Μιχάλης Κοτίνης, Χρήστος Κορέλας, Ιωάννης Καρύτσας,  Μπάμπης Κουβέλης, οι Συγγραφείς Τάκης Καρβέλης, Πριόβολος Εθύμιος,  Αντώνης Βασιλείου, Αλέξανδρος Κυριαζής, ο π. διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Δρακόπουλος Ηλίας, ο Π. Πρόεδρος της Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος  και το μέλος του συλλόγου Γουριάς  Σταμουλακάτου Ιωάννα, από την Ξηρομερίτικη εταιρεία ο Γιώργος Τσέλιος, Χρήστος Γαζέτας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, κ.α. 
















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο