Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Προσπάθειες να ξεμπλοκάρει το έργο της οδού «Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός»

   Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο «Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός και Φυτείες-Κατούνα-Μύτικας Α’ φάση», συζητούνται σήμερα  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με σκοπο την απεμπλοκή του. Το συγκεκριμένο έργο που είναι πολύ μεγάλης σημασίας για το Ξηρόμερο...


 ...έχει παρουσιάσει δικαστική εμπλοκή και το Περιφερειακό καλείται να πάρει απόφαση ώστε να ξεκινήσει.
Συγκεκριμένα, έκτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για παραπομπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο σύμφωνα με την παρ. 3 του αρθρ. 176 του Ν. 3852/2010 του διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση οδού  Κουβαρά –Φυτείες – Αστακός και Φυτείες – Κατούνα – Μύτικας Α΄Φάση» μετά την έκδοση της 613/2011 απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

     Εισηγητής του θέματος είναι ο  Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και  Οικονομικών   Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο όποιος και θα παρουσιάσει την ιστορία του έργου, την δικαστική εμπλοκή που δημιουργήθηκε και θα προτείνει λύση ώστε το έργο να ξεκινήσει
      Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου που ανακήρυξε τον δεύτερο μειοδότη ως ανάδοχο του έργου, απορρίπτοντας τον πρώτο μειοδότη. 
       Η απόφαση αυτή της Επιτροπής έγινε δεκτή και από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, αλλά προκάλεσε την προσφυγή του πρώτου μειοδότη που υποστήριξε πως κακώς απορρίφθηκε

      Η προσφυγή αυτή εκδικάστηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και δικαίωσε τον πρώτο μειοδότη
         Με την εξέλιξη αυτή, το έργο θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα και υπήρχε  κίνδυνος απένταξής του από το ΕΣΠΑ, γεγονός που προβλημάτισε την Περιφέρεια.
     Έτσι, η αρμόδια Επιτροπή σήμερα δια του κ. Γεωργιόπουλου, θα προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο που διεξάγεται στην Αμαλιάδα, την αποδοχή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ώστε το έργο να δοθεί στον πρώτο μειοδότη και να ξεκινήσει.
      «Γνωρίζουμε ότι είναι ένα μεγάλο έργο για το Ξηρόμερο και θέλουμε την απεμπλοκή του ώστε να ξεκινήσει άμεσα. Με την απόφαση που πιστεύω θα πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα είμαστε έτοιμοι για να υπογράψουμε την σύμβαση, ώστε το έργο να ξεκινήσει και να μην χαθεί άλλος χρόνος» σχολίασε χαρακτηριστικά στο agriniopress, ο κ. Γεωργιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο